bułki z serem - 3510 przepisów (strona:140/234)

Babka serowa z truflami 234

cukierków trufli  Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , dodać zmielony ser i delikatnie wymieszać. Wlać roztopioną letnią margarynę, stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem , ciągle mieszając. Formę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać bułką lub kaszą manną . Przełożyć ciasto do formy. Trufle pokroić na kawałki i głęboko wcisnąć w ciasto  . Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Wspaniały sernik 202

cukru (500g). To nie jest dużo zwłaszcza, że w oryginale podane jest 600g. Do sernika idzie bardzo dużo sera i ziemniaki, zatem sernik nie jest za słodki. 4. W oryginalnym przepisie podane jest, by formę wysmarować jedynie tłuszczem i posypać bułką tartą, ale ja dla pewności zamiast tego, wykładam formę papierem do pieczenia. Zawsze to łatwiej sernik wyłożyć z formy

In my kitchen
110. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 431

czasie brzoskwinie odcedzić z syropu i pokroić w kostkę oraz   ubić białka z cukrem na sztywno. Ser wymieszać z budyniem, dodać brzoskwinie a na samym końcu białka. Masę bardzo delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto z lodówki i posypać je bułką tartą, aby wchłonęło jak najmniej wilgoci z masy serowej. Na tak przygotowane ciasto wylać masę serową i zetrzeć

Jadło i czytadło
Domowe zapiekanki 229

duże pomidory obrane ze skórki. Doprawić pieprzem i solą, smaku doda również posiekana bazylia. dzięki takiemu sosikowi bułki staną się nasączone i smaczniejsze.  Składniki: 1 długa ciemna bagietka z pełnego ziarna 5 pieczarek 5 plasterków ulubionej wędliny 4 plasterki sera gouda domowej roboty sos pomidorowy  suszona bazylia szczypta chilli Przygotowanie: Bagietki przekrawamy na 4 części na mniejsze kawałki

ClauditteMissCooking
Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 221

wypieku bułeczkami. Jak zostanie Wam na talerzu chociaż odrobina sosu, zatopcie w nim kawałek tej bułki. Seks już nie będzie w tym dniu potrzebny. Przechodząc jednak do wczorajszego wieczoru, jadłem proste bułeczki drożdżowe wypieku własnego pizzerii, z serem i masełkiem czosnkowym.To jest bardzo popularna strawa, w wielu pizzeriach w Polsce i na Świecie. Jadłem to w wielu miejscach, ale najbardziej

BaRepas
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem 360

jajko 1 żółtko 1 szklanka mleka 1/4 kostki margaryny 1/4 szklanki cukru szczypta soli Farsz: laska kiełbaski z piersi kurcząt 5 pieczarek pół cebulki 2 łyżki kukurydzy 50 g sera żółtego zioła prowansalskie Dodatki: czarnuszka białko Przygotowanie: Ciasto drożdżowe przygotowuję w mikserze planetarnym, ale można je zrobić bardzo klasycznie. Margarynę rozpuszczamy na patelni, a mleko lekko podgrzewamy. Jajko i żółtko(...)podwoi swoją objętość wykładamy je na stolnicę i zarabiamy. Odcinamy po kawałku i formujemy bułeczki. Gotowe bułki układamy na blachę, smarujemy białkiem i posypujemy czarnuszką. Farsz: Pieczarki podsmażamy z cebulką i pokrojoną drobno kiełbaską. Zostawiamy do przestudzenia i zimne mieszamy z drobno pokrojonym serem żółtym. Dodajemy kukurydzę i przyprawy.  Naszym farszem nadziewamy bułeczki.  Pieczemy około 40 minut

Lawendowe Niebo
Drożdżówki z serem 201

Składniki na bułki mleko, 325 ml masło, 50g mąka pszenna, 500g cukier drobny, 75g sól, 1/2 łyżeczki drożdże suche, 1 opak (7g) jajko, 1 szt Składniki na nadzienie ser twarogowy mielony, 300g jajko, 1 szt cukier, 4-5 łyżek Składniki na lukier cukier puder, 1 i 1/2 szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos      Przygotowanie W kubku(...)być tylko 9 sztuk). Pozostawiamy w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.  Po tym czasie w każdej bułce robimy wgłębienie dnem szklanki, naciskając aż do samego spodu. Następnie wypełniamy masą serową. Masę serową możemy zastąpić budyniem, masą makową lub marmoladą. Pieczemy około 15 mniut w temperaturze 180st. Studzimy

Gotowanie moimi oczami
Rogaliki z parówką i serem 323

znikają w oka mgnieniu, nie pozwolono by ostygły. Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls) są oczywiście z ciasta „ Crazy Dough for Everything ”! A tak swoją drogą nazbierało się już tych „zwariowanych przepisów”, zarówno słodkich I wytrawnych! Wszystko o tym przepisie znajdziecie we wpisie na domowe pieczywo – Bułki pszenne . To ciasto sprawdza się w każdym drożdżowym wypieku. Muszę jeszcze zrobić(...)mąki, dzielę na pół, część wykorzystuję od razu, a drugą mrożę. Rogaliki posypałam czarnuszką, wyglądają idealnie, jeszcze lepiej smakują, są rumiane na zewnątrz, z rozpływającym się w środku serem i parówką. Może dlatego tak namiętnie wykorzystuję ten przepis, że formowanie, wyrastanie wraz z upieczeniem drożdżowych wypieków zajmuje do 45 minut? Składniki na 12 rogali: 100 ml wody 1 łyżeczka cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na zimno z brzoskwiniami + film 270

herbatników 100 g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 120 g margaryny 500 g zmielonego sera białego 330 ml śmietanki kremówki 1/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru waniliowego 5 dojrzałych brzoskwiń 1 łyżeczka cukru pudru przepis Orzechy włoskie drobno siekamy. Herbatniki miksujemy do uzyskania konsystencji bułki tartej. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę. Do miski wsypujemy zmiksowane herbatniki oraz(...)pół godziny do lodówki. 4 obrane ze skórki i wypestkowane brzoskwinie kroimy w średnią kostkę, a pozostałą brzoskwinie razem ze skórką kroimy w ćwiartki. Do miski przekładamy biały ser, wsypujemy cukier waniliowy oraz cukier kryształ i całość miksujemy, w trakcie ucierania wlewamy szklankę śmietany kremówki i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Na spodzie herbatnikowym układamy pokrojone brzoskwinie, na owoce wylewamy masę

Smakowite Dania
Ziemniaki faszerowane 184

zera żółtego  1 łyżka masła  1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mleka  sól,pieprz  Wykonanie Ziemniaki gotuje na półtwardo w mundurkach . Ugotowane na twardo 2 jajka i wędlinę kroję w kostkę ,przekładam do salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem . W osobnej salaterce rozbijam

Eli Gotowanie
Sernik z musem z czarnej porzeczki na kruchym cieście. 207

Zachęcam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 1 średnie jajko Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła(...)pół szklanki cukru Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy bułką tartą i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej i musu

Izabelawkuchni
Tarta z ciasta francuskiego z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami w oliwie i serem camembert 191

obiecuję ;)  Szparagi bardzo lubimy i najczęściej zjadamy je ugotowane i polane bułką tartą z masłem. Czasem jednak chce się coś zmienić, zrobić inaczej. Tak własnie powstała tarta z grillowanymi szparagami. Jako dodatek, dla zaostrzenia smaku, szparagom towarzyszą suszone pomidory marynowane w oliwie z ziołami oraz ser camembert. Przygotowanie takiej tarty zajmuje niewiele czasu, więc jest do idealne danie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tartaletki na 2 sposoby: łosoś i pieczarki 184

czerwonej - pokrojona w drobną kostkę   2 plastry sera żółtego - pokrojony w mniejsze kawałki   Szpinak rozmrozić, odsączyć, dodać serek, przyprawić solą oraz czosnkiem i wymieszać razem. Resztę składników przygotować wg. powyższych wskazówek. Przygotować foremki do pieczenia o średnicy 8-10cm. Posmarować je masłem i obsypać kaszą manną - ewentualnie bułką tartą.   Płat gotowego ciasta francuskiego pokroić na mniejsze

Grunt to przepis!
Krokiety 186

przesmażamy na oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. (jak zwijamy: "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli to, co nad farszem, a na końcu zwijamy do środka boki krokieta). Krokieta obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy na oleju na rumiany kolor.inny farsz to rozdrobniony szpinak podsmażony z cebulą(...)doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta.jeśli mamy na przykład bigos czy kapustę z grzybami także możemy dodać do środka krokieta i mamy dodatek do wigilijnego barszczu

upichcic
Krokiety z serem i ziemniakami 204

Cebule drobno siekamy i smażymy na złoto na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki i ser łączymy, dodajemy zioła, przeciśnięty czosnek, przestudzoną cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Smarujemy cienką warstwą farszu naleśnik, boki zaginamy do środka i rolujemy. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Ja smażę na patelni i krokiety przekładam na talerz(...)odrobinę mąki i usmażyć placuszki. Krokiety proponuję podać z barszczem na zakwasie. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj . Przepis na najlepszy barszcz jest pod tym odnośnikiem .   Post Krokiety z serem i ziemniakami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen