Oj długo mnie nie było, fakt ten zawdzięczam mojemu łączu internetowemu. Tak mi chodził, że nawet nie miałam ochoty podchodzić do komputera i nawet na chwile
Moje pyszne gotowanieNa śniadanie świeże, chrupiące bułeczki. Zwykłe, pszenne, ale bardzo smaczne i pachnące. Żeby je przygotować nie trzeba żadnych wielkich umiejętności a jedynie nieco cierpliwości podczas wyrastania
Smaczna PyzaI na koniec dyniowego dnia:)Składniki na 2 wyrośnięte buły: 1 kg mąki 30 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 50 g cukru 50 g
Anioły w kuchniPrzygotowanie ciasta na te bułeczki jest bardzo łatwe, wystarczą chęci:). Bułeczki nie są super równe jak te, które znamy z marketów, ale za to są smaczniejsze
Apetyczna babeczkaGdy mam gości na śniadanie często przygotowuję to niezwykle proste danie. Jajka z dodatkami zapieczone w pysznej chrupiącej bułeczce, i moi goście są zadowoleni :) Oglądaj przepis
Diteczmielonego wieprzowego (np. łopatki lub karkówki) 3 łyżki oleju 1 sałata np. lodowa 2 – 3 pomidory 2 średnie czerwone cebule 2 łyżeczki przyprawy Gyros Ok. ½ łyżeczki soli Dodatkowo: 5 bułek do burgerów (można kupić gotowe lub upiec samemu według poniższego przepisu) Bułki do kebaba: ½ kg mąki (+ ½ szklanki do podsypania) 3 dag drożdży 1 łyżeczka cukru ½ szklanki mleka ½ szklanki wody(...)solą i pieprzem. Całość razem mieszamy. Jeśli mamy natkę pietruszki i/ lub szczypiorek, siekamy je drobno i mieszamy razem z dipem. Gotowy dip przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Bułki W letnim mleku rozpuszczamy drożdże z cukrem i pozostawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę i sól, robimy w nich dołek, do którego wlewamy wyrośnięte drożdże, wodę i olej. Wszystkie składniki
Smakowy RajSkładniki: 4 szklanki mąki pszennej,15 g świeżych drożdży,1,25 szklanki mleka,2 łyżki cukru,1 jajko,3/4 łyżeczki soli,2 łyżki masła. Przygotowanie
Aga w kuchniDelikatne, puszyste, a co najważniejsze - idealne do hot-dogów bułeczki pszenne z sezamem. Stanowią idealny dodatek do popularnych fast food'ów i z pewnością są
Słodka StronaPrzepis mojej mamy, który mama zamieściła na swoim profilu w Polska Gotuje. Jak zwykle dostałam zgodę na publikację u siebie.Gdyby nie moja mama, nie mielibyście co
Przepisy AleksandryNie lubię jadać samotnie. Jedzenie w pojedynkę jest wyjątkowo smutne. Po jednej stronie stołu ja, po drugiej mój laptop z wyświetlonymi blogami. Czytam, zachwycam się, czasami
Przepisy AleksandryNiedziela to wreszcie czas tylko dla nas. Tę niedzielę postanowiłam uświetnić wspaniałym śniadaniem: tradycyjną jajecznicą i świeżymi, pieczonymi przeze mnie bułeczkami z camembertem. A że mój
MiksturownikPaleo bułka! Czy lubicie pieczywo? Myśleliście, że jedząc paleo będziecie musieli się pożegnać z kanapkami do pracy? I tutaj Was zaskoczę. Miesiące przygotowań i eksperymentów kulinarnych. Kilka ton wypieczonego pieczywa i wiele bezsennych nocy i oto przedstawiam Wam: paleo bułka! (tak naprawdę tylko kilka prób, a w nocy śpię :-)) Po pierwsze nie jest słodka jak większość paleo pieczywa, po drugie(...)smakuje podobnie jak bułka i pasuje do wędlin, a po trzecie jest chrupiąca i smakowita. Nie ma tutaj dużo mąki migdałowej, która znacznie podnosi koszty całego przedsięwzięcia. Jedynym składnikiem, który może sprawić Wam trudność jest mąka z maranty, którą można dostać online. Przygotowywałem te bułki już kilka razy, wyszły najlepsze jak namoczyłem migdały i potem zmieliłem je na mąkę
PaleoLife