bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:245/587)

Piernik Dominy 174

chętnie skorzystam, ale...... dopiero zimą :) Składniki - piernika 1,5 szkl mąki pszennej 12 dag margaryny, 1 szkl cukru kryształu,  2 jaja, 4 łyżki powideł śliwkowych, 3 łyżeczki kakao, 1 opakowanie przyprawy do piernika, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 15 dag rodzynek, tłuszcz i bułka tarta do formy lub papier do pieczenia Składniki polewy 3 łyżki wody

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi z kapustą i grzybami 157

pierogi z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Składniki na farsz: - 100g suszonych grzybów - 250g kapusty kiszonej - 1/2 cebuli - 1 jajko - 3 łyżki masła klarowanego - 1 łyżeczka bułki tartej - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Robimy dołek w mące dodajemy szczyptę soli

Tanio szybko zdrowo
Domowe bułki 131

śniadanie pojawił się nagle. Od razu obudziłam się z ochotą na bułki. Chcąc zminimalizować dystans dzielący mnie od łóżka zrobiłam własne. Proste, posypane z góry pestkami dyni, z dodatkiem twarogu. Składniki 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml ciepłego mleka 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju pestki dyni do posypania Sposób przygotowania Drożdże

pink envelope
"Słodkie środy" - drożdżówki z nadzieniem serowo - jabłkowym 173

prostu pyszne!! Drożdżówki z nadzieniem serowo - jabłkowym SKŁADNIKI: 250 g maki pszennej 20 g świeżych drożdży 100 ml mleka 1 jajko szczypta soli  3 łyżki cukru duża łyżka masła 1 żółtko 200 g sera białego 300 g dżemu jabłkowego tłuszcz do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozmieszać w kubku z łyżką mąki, łyżką cukru i letnim

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
żytnio-pszenne marchewkowo-jabłkowe ciasto ze śmietaną kakaową... 165

robocie zmiksować z 3 minuty na większych obrotach wsypać mąkę żytnią, pszenną, proszek z sodą, cynamon i wymieszać w robocie z 2 minuty na większych obrotach dodać marchew z jabłkiem i i tylko wymieszać do połączenia składników tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 50-55 minut zimną śmietanę

W Mojej Kuchni Lubię
pulpety z kury rosołowej w sosie koperkowym... 209

cytryny 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, śmietana 12% 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku z ugotowanej połowy kury rosołowej brać mięso włożyć do rozdrabniacza mięso, połowę włoszczyzny, całe jajko i zmiksować przełożyć do miski i wymieszać z kaszką manną, tartą bułką, posiekanym pęczkiem koperku i dobrze wymieszać do rondla wlać rosół i do gotującego się

W Mojej Kuchni Lubię
KROKIETY Z KAPUSTĄ I MIĘSEM 244

czas potrzebny do przygotowania. Naleśniki: 18-20 sztuk 60 dag  mąki pszennej 2 jajka 2,5-3 szklanki mąki mleko sól Farsz: 1 kg gotowanego mięsa z rosołu 0,5 kg kiszonej kapusty 2 średnie cebule sól pieprz liść laurowy, ziele angielskie Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta olej Sposób przygotowania : Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować. Naleśniki smażyć na goręcej patelni

RAROSSA
WIELKANOCNA BABKA PIASKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 1048

przy mące pszennej 1/2 szklanki- 160g ksylitolu (lub cukru)- skórka i sok wyciśnięty z jednej cytryny - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy- 1/5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczeniaDo posmarowania formy: łyżka masła, bułka tarta lub mielone migdały do wysypania formy.Na wierzch mielony ksylitol lub lukier z cukru z trzcinowego: kilka łyżeczek pudru trzcinowego lub zwykłego, kilka kropli

Smaczne Zdrowe
Ciasto z białek z bananem i bakaliami 287

łyżki soku z cytryny,  2/3 szklanki mąki pszennej,  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka oleju,  duży banan,  łyżka rodzynek (użyłam Kresto),  łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej (użyłam GoldPack). Wykonanie Banana obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Ułożyć na dnie natłuszczonej i wysypanej bułką tartą małej foremki - keksówki. Skropić łyżką soku z cytryny. Posypać rodzynkami oraz

Z miłości do słodkości
łabędzi puch – ciasto na przyjęcie komunijne 354

przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę z bułkami: 2 bułeczki kajzerki

Domowy Smak Jedzenia
Puszyste bułki z serem 137

ilość mleka do 120ml, bo u mnie było 80ml i po wyrośnięciu ciasto jednak ciężko się wałkowało i formowało. No ale mniejsza o to. Ja nawet jak te bułki do piekarnika wstawiłam i nagrywałam Wam stories na Instagramie , to nie sądziłam, że sfotografuję, bo już dość późno było. Zdanie zmieniłam dopiero w momencie wyłożenia ich na kratkę... Były tak mięciutkie(...)zrobić! Bierzcie więc i pieczcie na śniadanie i kolacje dla Waszych najbliższych, #zostańwdomu i ciesz się świeżym, własnoręcznie przygotowanym pieczywem. Tak jak ja! Składniki na 10 sztuk: 600g maki pszennej 2 jajka 200ml letniej wody 120ml letniego mleka 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soli 40g stopionego, przestudzonego masła 150g sera żółtego Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy. Drożdże rozpuszczamy z cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Bułki pełnoziarniste 170

smaczniejszych bułek, jakie udało mi się zrobić. Wyszły mięciutkie i puszyste. Podejrzewam, że to zasługa użytego po raz pierwszy robota kuchennego, który wyręczył mnie w zagniataniu ciasta i sprawił, że było ono naprawdę puszyste. :-) Swoją drogą - to, że nie trzeba ręcznie zagniatać ciasta zachęciło mnie do dalszych wypieków pieczywa. Zmodyfikowany przepis pochodzi z bloga Smak Zdrowia. 300g mąki pszennej 400g(...)mąki pszennej pełnoziarnistej 400ml ciepłego mleka 20g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 jajko 10g masła 2 łyżeczki soli 1. Do mleka dodajemy drożdże, cukier i łyżkę mąki. Mieszamy do momentu aż drożdże się rozpuszczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut.  2. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy jajko, mieszamy. Wsypujemy wymieszane wcześniej ze sobą mąki i sól

Szefowa kuchni
Kruche, sypane ciasto z sezonowymi owocami 155

upiekłam kruche ciasto, tyle tylko, że nie męczyłam się z jego wałkowaniem, a jest to tzw. sypane ciasto, czyli sypie się takie ciasto nie zagniecione, a w formie bułki tartej na spód formy, na to warstwa owoców, a na górę reszta ciasta. Podczas pieczenia wszystko się ładnie scala, ale nie jest twarde, tylko bajecznie kruche. Składniki na blachę(...)ewentualnie tortownica 26 cm, a jeżeli macie blachę standardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan 100 g cukru, najlepiej pudru 200 g zimnego oleju kokosowego szczypta soli około 600 g owoców, u mnie to był agrest

greenscarf
Bułki hamburgerowe 128

wkrótce nasze domowe fastfoody właśnie z wykorzystaniem tych bułek. Składniki (cytuję): - 3/4 szklanki ciepłej wody; - 1/3 szklanki mleka w proszku; - 2 łyżki masła, roztopionego i ostudzonego; - 0,5 łyżki cukru - 3/4 łyżeczki soli; - 1 łyżeczka drożdży instant (4 g) lub 8 g drożdży świeżych - 1 jajko; - 2,5 szklanki mąki pszennej Ponadto: 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam do posypania(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/bulki-hamburgerowe/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('8deaf1df3ea7b2f7da2fd2dcf8d16414').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Bułki hamburgerowe appeared first

dom-agi.pl
Siekane kotleciki z kurczaka i cukinii 356

surówką lub w bułce w formie hamburgerów. Dziś polecam Wam świetny przepis na kruche i soczyste kotleciki z piersi kurczaka i cukinii. Coś pysznego !!!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 niewielka młoda cukinia 2 jajka 5 dkg żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego koperku (lub szczypiorku albo pietruszki) 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku(...)mocno rumiany kolor *** *** Usmażone kotleciki odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na gorąco (chociaż na zimno też bardzo dobrze smakują), z ziemniakami i surówką lub w bułce jako hamburgery *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS

Blog z Apetytem