Parowańce z duszoną soczewicą

Parowańce z duszoną soczewicą

Parowańce z duszoną soczewicą

Przepis na : obiad

Parowańce: 50 ml wody 3 łyżki oleju rzepakowego, 1,5 łyżeczki suchych drożdży, w proszku 420 g mąki orkiszowej jasnej lub pszennej, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Wodę podgrzewamy do temperatury ok. 35 st. C. Dodajemy olej i drożdże, mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy z nich dość luźne ciasto. Ciasto nie powinno kleić się do dłoni, ale też od niej odchodzić bez większego problemu. Ciasto przekładamy do miski i pozostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu, pod przykryciem, aż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, bułki, drożdżowe, obiad, mięso, kolacja, pieczywo, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bułka pszenna, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.