odmiany do środka naleśnika dałam oczywiście parówkę..i ser topiony zamiast sera żółtego. 250ml mleka 250ml gazowanej wody mineralnej 3 jajka 225 g mąki pszennej pół łyżeczki soli parówki plasterki sera topionego bułka tarta jajka Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając
Moje domowe kucharzenieChop sie ciepn ō ł na b ō łki. Jymy je prawie dziynnie, a że co chwila słyszymy, że w tych kupnych je kans 1 chymii
Chop w kuchnipodsmażamy je na patelni, też są boskie. Kluski leniwe Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g sera białego twarogowego tłustego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 duże jajko szczypta soli 1 łyżka bułki tartej 4 łyżki masła cukier mąka do podsypywania Wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy wodę. Biały ser przeciskamy przez praskę, wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól
Kulinarne przygody Gatityposypane czarnuszką. Pyszny początek dnia. Podane jeszcze ciepłe ze smażonymi bananami i figą z dodatkiem masła orzechowego. Czysta rozpusta! Takie poranki lubię! Zapraszam! PRZEPIS NA BUŁKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ: składniki: - 1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej - 20 g drożdży świeżych - 2 g soli - 6 łyżek miodu - 1 łyżeczka cukru do rozczynu - 500 ml ciepłego mleka 3,2% tłuszczu - 4 łyżki puree
SMYKWKUCHNIświeże pieczywo na śniadanie . Mimo że mam maszynę do wypieku chleba , nie korzystam z niej . Lubie sama wyrabiać ciasto, a potem wypiekać chleb czy bułki . Składniki na najprostsze buły : 600 g mąki pszennej typ 750 Kłos- Pol 2 opakowania (7 g lub 8 g) drożdży instant Babuni 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki
Różowa kuchniaDrożdżowa buła z waniliową kruszonką Bułka drożdżowa z kruszonką Składniki 450 g mąki pszennej 2 jajka 25 g drożdży 50 ml oleju 250 ml mleka 100 g cukru szczypta soli dodatkowo do kruszonki 25 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki maki 1 jajko Sposób przygotowania Do miski wrzucamy pokruszone drożdże, dodajemy letnie mleko, łyżkę cukru, dwie łyżki mąki
Miód i pieprzKotlety ziemniaczane z serem i ogórkami chilli Składniki: kotlety: - gotowane ziemniaki (mogą być wczorajsze) - żółty ser - mąka pszenna - 1 jajko - sól, mielony pieprz czarny dodatki: - bułka tarta - olej rzepakowy do smażenia - ogórki konserwowe chilli - ketchup Przygotowanie: Ziemniaki duszę jeszcze raz. Łączę ze sobą wszystkie składniki na kotlety, dokładnie wyrabiam. Formułuję z masy kotlety przypominające schabowe. Obtaczam je w bułce tarte
Kuchnia co dniawsypywałam mąkę do michy robota bo mąka niby razowa ale jakaś taka miałka mi się wydawała, no ale skoro producent deklaruje że jest to mąka pszenna graham T 1850 to ja mu wierzę. Bułki wyszły przepyszne ale przez tą miałką mąkę takie jakby nie grahamkowe hi hi. Następne upiekę z mąki którą zawsze kupuje od pana na ryneczku i wiem
Moje Małe CzarowanieBlueberry Corner by "jagodzianka" Kolejna odsłona ulubionych bułek moich synów. Paluchy przypominają nam tradycyjne czeskie rohlíky. Ja w te smaczne bułki zawijam utarty ser. … Przeczytaj cały artykuł Post Pszenne paluchy z serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerurodzonym, tak jak ja, w sezonie truskawkowym. Przepis na blachę o średnicy 27 cm. Biszkopt: 8 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia masło i bułka tarta do wysmarowania i posypania formy Masa truskawkowa i bita śmietana do dekoracji: ok. 0,8 kg truskawek 1 litr śmietany 36% 4 opakowania usztywniacza typu
Bullioprzedszkolu... ... dzieciństwo... to były czasy..... Pierogi leniwe Składniki: 2 opakowania serka homogenizowanego, 3 ugotowane ziemniaki, 9-10 łyżek mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, jajko, sól, masło, bułka tarta, cukier. Wykonanie: Ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy ser, jajko, mąki i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałki o około 3 cm średnicy
paapilotkaasałatę pomidora, paprykę i kiszonego ogórka. na to kotlet i druga połówka bułki. I już. Burgery gotowe! PS. Na 2 zdjęciu na pierwszym planie bułka bezglutenowa, kukurydziana..... no cóż ... zdecydowanie lepsze były pszenne więc pólki co przepisu nie zamieszczam (muszę nad nim popracować
Lubczyk i Waniliapapryką. Nie solimy ! dodaliśmy dużo sera, który jest słony :) Farsz jest gotowy. Jeśli wyjdzie wam nieco rzadki, bo np. za słabo odparowaliście szpinak, to dodajcie bułki tartej lub otrębów. Ciasto : pół kg mąki pszennej typ 650 gorąca przegotowana woda łyżka oleju Do mąki dodać olej, aby ciasto było elastyczne. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść ciasto. Powinno być średnio twarde
vegetanieziemniaki pozostałe z obiadu z dnia poprzedniego. Zapiakańce ziemniaczane z mięsem SKŁADNIKI: 0,75 kg ziemniaków 300 g mięsa mielonego z łopatki 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko sól pieprz olej do smażenia bułka tarta 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego suszona natka pietruszki 2 łyżki keczupu 3-4 ogórki konserwowe zielona cebulka Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMichałek robił wszystko sam pod moją kontrolą. A oto przepis na „Michałkowe” bułeczki pszenno orkiszowe z kiełbasą i prażoną cebulką: Składniki na ok. 10 bułek: 180 g mąki orkiszowej 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 i ½ łyżeczki suszonych drożdży łyżeczka suszonego majeranku ¼ łyżeczki mielonego kminku 280 ml wody 2 łyżki masła 2 cebule
Na słodko lub wytrawnie