ziemniaków zważonych po ugotowaniu 2 jajka 100 g tartego żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków 50 g masła 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)PANIERKA : jajko mąka i bułka tarta do panierowania
Kulinarne Fantazje Mariolirobiliście to spróbujcie koniecznie, są naprawdę pyszne. Składniki: 7 średnich ziemniaków ( waga po ugotowaniu 750 g.) 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki maki pszennej sól, pieprz Dodatkowo: 1 litr oleju do smażenia bułka tarta do obtoczenia kulek Wykonanie: Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Wystudzić. Kiedy wystygną przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i obie mąki. Przyprawić sola
Agusiowe smakołykiorzeźwiającym, egzotycznym musem z mango i nutą pachnącej mięty to fajny pomysł na deser do kawki w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 125g masła ekstra 70g cukru pudru 1 jajko bułka tarta do posypania foremek masło do wysmarowania formy Mus z mango: 2 mango 100ml soku z mango 100ml wody 4 łyżki soku z limonki
Szalona Kuchnia EwelinyOd lat📆 nie kupowałem chleba🍞 pszennego. Kiedy Agieszka po zamieszkaniu ze mną, z powrotem go wprowadziła do menu, to jakoś nie potrafiłem👎 się
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSKŁADNIKI: - 0,5kg maki pszennej (ja dałam typ405) - 2 łyżki oleju - 25g drożdży - 250ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli WYKONANIE: 1. zaczyn: drożdże
Dziś Ja gotujegreckie zielone oliwki sprawiają, że bułeczki są wyśmienite. Upieczone w foremce na muffinki wyglądają jak małe pączusie! Gwarantuję - znikają jeszcze cieplutkie! A przygotowanie to dosłownie bułka z masłem - każdy sobie poradzi! 400 g mąki pszennej + 100 g do podsypywania 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki suszonego lubczyku 15 g świeżych drożdży 1 ¼ szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru
VioletoweKucharzenieświeże bądź mrożone) 1 cebula 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Sól Pieprz Olej do smażenia Naleśniki: 0,5L mleka 2 jajka 250g mąki pszennej Szczypta soli 2 łyżki oleju Dodatkowo: 2 jaka Bułka tarta Krokiety z kapustą kiszoną i grzybami Przygotowanie: W garnku zalewamy wodą kapustę kiszoną, dodajemy dwa liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i gotujemy przez około
Księga-SmakuSKŁADNIKI na 12 sztuk: 1.5 kg ziemniaków z dnia wczorajszego np. Duszonych, pieczonych, smażonych z cebulką --PRZEPIS 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Bułka tarta do panierki Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Duszone ziemniaki, które zostały nam z dnia wczesniejszego dokładnie ugniatam, można przecinąć przez prasę. Następnie dodaję 2 łyżki masła
Gotowanie Patkimięsa mielonego wołowego (u mnie udziec wołowy) 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka soli 3 łyżki bułki tartej (można zastąpić zmielonym pieczywem bezglutenowym) 1 łyżka mąki pszennej typ 500 (można zastąpić np. ryżową) 1/2 łyżeczki pieprzu Na sos: 1 puszka pomidorów (400 g) 1 mały sok z pomidorów (330 ml) 2 ząbki(...)liście bazylii do dekoracji WYKONANIE Pulpeciki: Mięso mielone przełożyć do miski. Do mięsa dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, obraną i bardzo drobno pokrojoną cebulę, zioła prowansalskie, sól, bułkę tartą, mąkę, pieprz, wbić jajko i całość dobrze zagnieść. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść je na tacy posypanej mąką. Sos: Do misy blendera wlać puszkę pomidorów
Passions hobbies lifeSKŁADNIKI: - 0,5kg maki pszennej (ja dałam typ405) - 2 łyżki oleju - 25g drożdży - 250ml ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli WYKONANIE: 1. zaczyn: drożdże
Dziś Ja gotujeprzepisy - 3 x Chleb z garnka . Do tej pory jednak, z powodu braku czasu rzadko piekliśmy bułki. Dzisiaj, mając luźny dzień postanowiliśmy upiec nasze ulubione pszenno - kukurydziane bułeczki na maślance. Na całym świecie nie znajdziecie równie wspaniałego pieczywa! SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 650) 100 g mąki kukurydzianej* 30 g świeżych drożdży zwykłych lub 20 g piekarskich
Kuchnia od dwojgamnie Almette śmietankowy ); 340 g czerwonego sera cheddar; 340 g białego sera cheddar; 1 łyżeczka soli ziołowej; 4 świeże papryczki jalapeno. Panierka: 1/8 szklanki mąki pszennej; 3 jaja; 3/4 szklanki zimnej wody; 2 szklanki bułki tartej. Dodatkowo: Olej do smażenia. Szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Czerwony i biały ser cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Gospodyni Miejskarosną w ciągu całego roku... Wykonanie proste, a smak, który dłuuugo się pamięta... A Wy lubicie kanie? 3 kanie (duże) sól, pieprz Panierka: mąka pszenna do obtaczania 1 jajko 2-3 łyżki mleka bułka tarta Dodatkowo: olej/masło do smażenia Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć i osuszyć. (Można też wymoczyć w mleku.) Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem
Di gotujepłatków do mleka, kolorowych gazowanych napojów - już wkrótce sama/sam się zdziwisz, że nie są Ci do niczego potrzebne... 3. KUP WARTOŚCIOWE PRODUKTY Pożegnaj się z pszennym pieczywem - od tej pory kupuj pełnoziarnisty chleb i bułki. To samo z makaronami czy ryżem - tylko pełnoziarniste. Spróbuj wyeliminować cukier, jeśli masz ochotę na słodycze - zjadaj suszone owoce i orzechy. Słodź miodem
Moje Kuchenne Rewelacjełyżki jajko - 1 szt żółtko - 1 szt sól-szczypta masło - 60 g Kruszonka: cukier - 5 łyżek cukier waniliowy - 1 łyżka masło - 60 g mąka pszenna - 0,5 szkl Dodatkowo: maliny jajko do posmarowania bułek Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzać, dodać cukier wymieszać. Rozczyn: Do miski pokruszyć drożdże, dodać ze 4 łyżki mleka i 2 łyżki mąki, dokładnie rozetrzeć, odstawić
Kuchnia Danusi