bulion - 9142 przepisów (strona:487/610)

Gulasz z kurczaka z pieczarkami 302

obtoczone w mące. Po zakończeniu smażenia mięsa wymienić olej na nowy (można dodać masła) podsmażyć na nim pieczarki. Dodać obsmażone kostki mięsa, a następnie całość podlać ½ szklanki wody lub bulionu. Dusić razem przez 15 minut. Na koniec ewentualnie skorygować smak przyprawami. Inspiracja: pychotka.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Kotlety mielone z kapustą 228

położyć kotlety. W kubku, w misce lub gdziekolwiek , wlać wrzącą wodę i dodać kostkę rosołową.  Gdy kotlety podsmażą się już trochę z obu stron, na patelnię wlać bulion. Następnie na małym ogniu dusić kotlety przez ok. 40 minut. (Dlaczego tak długo? Po to aby kapusta zrobiła się miękka) .  Całą potrawkę przyprawić majerankiem. 2.Puree Obrane ziemniaki przekroić na pół

Gotuj Z Muzyką
Ozorki w sosie chrzanowym 216

przyrządzić. Tradycyjnie … sosie chrzanowym . Z przepisu znanym od lat w mojej rodzinie … A jak to się robi? Zobaczcie!   SKŁADNIKI: – ozorki wieprzowe – 1 kg – bulion warzywny – 1 l – sól , pieprz , liśc laurowy , ziele angielskie Sos: - natka pietruszki – 1 pęczek – jajka ugotowane na twardo – 2 szt – śmietana 18% słodka

Ostra na Słodko
Krem czosnkowy zapiekany z cheddarem i bazyliowymi grzankami 207

przepis. Aromatyczny krem czosnkowy zapieczony z ostrym serem , podany z dodatkiem chrupiących grzanek na pewno niejednemu przypadnie do gustu! SKŁADNIKI: KREM: -czosnek – 1 główka -ziemniaki – 150 g -bulion warzywny – 700 ml -olej Kujawski z czosnkiem i bazylią – 3 łyżki -liść laurowy- 2 szt -ziele angielskie – 5 szt -świeży tymianek – 1 łyżka -sól

Ostra na Słodko
Cukinia faszerowana po meksykańsku 377

solą , pieprzem , chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i bardzo dokładnie mieszamy , a następnie faszerujemy wydrążone cukinie. Przekładamy na blachę / lub do dużej naczynia żaroodpornego ( podlewamy bulionem ) Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 25-30 minut. Serem posypujemy dopiero ok. 10 minut przed końcem pieczenia. * Jeśli zobaczymy , że cukinie za bardzo się spiekają przykryjmy

Ostra na Słodko
Pierożki z serem i pomarańczami 202

rozwałkowujemy na prostokąt , albo 2 , żeby nam było wygodniej ). Z ciasta wycinamy kwadraty lub prostokąty – wszystko zależy od tego jak chcemy je podawać – jeśli agnolotti robimy do bulionu , zróbmy mniejsze …. jeśli chcemy je zjeść tak jak dziś , lub z inną okrasą , śmiało możemy pokusić się o większe. Ja wycięłam prostokąty mniej więcej o wielkości 6x8cm. Przykrywamy ściereczką

Ostra na Słodko
Pulpeciki z soczewicy 165

smaku – koperek – 1 pęczek – olej do smażenia – 250 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Soczewicę dwukrotnie płuczemy. Gotujemy ok. 25 minut w wodzie z dodatkiem przypraw lub bulionie. Ugotowaną przepuszczamy przez maszynkę lub rozgniatamy np. za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Wbijamy jajko. Wsypujemy mąkę i bułkę tartą ( taka ilośc , by masa nie rozpadała się

Ostra na Słodko
Faszerowane roladki schabowe 171

rozgrzewamy olej , dodajemy posiekaną w piórka cebulę i wkładamy nasze roladki. Obsmażamy z każdej strony , a następnie na wolnym ogniu dusimy do miękkości. Co jakiś czas obracamy i podlewamy bulionem lub ciepłą wodą. Na sam koniec doprawiamy do smaku i zajadamy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Burgery z fasoli i kaszy jaglanej 221

olej do smażenia + ew. 1 łyżka mąki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto. Wszystkie razem dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki

Ostra na Słodko
Roladki z pstrąga łososiowego i szynki parmeńskiej z kaszą gryczaną smażoną z gruszką, cebulką i orzechowami włoskimi 243

soli według przepisu na opakowaniu do miękkości 1 czerwona cebula 3/4 średniej gruszki (lub 1 cała mała) 50 gram orzechów włoskich+ kilka do posypania tuż przed podaniem 50 ml bulionu garść rukoli 1/3 czerwonej papryki łyżka oliwy z oliwek, u mnie z chili Gotuję kaszę gryczaną. Filet z pstrąga kroję na 4 części, przyprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny

Mango Papaja
Zupa krem z kabaczka 291

przykryciem. Podobnie kroimy bulwę oraz łodygi selera i dodajemy do pozostałych warzyw (opcjonalnie możecie dodać również małą marchewkę). Wszystko dusimy pod przykryciem ok 20 minut, a następnie zalewamy litrem bulionu warzywnego i gotujemy kolejne 20 - 30 minut. Po ostygnięciu blendujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Krem podajemy sam, z dodatkiem śmietany, zieleniny lub ziaren sezamu, słonecznika

Taste Of My Day
Kremowa potrawka z kurczaka 442

błagalny o dokładkę powiedział mi , że to był strzał w dziesiątkę. Polecam i zapraszam : Składniki: 3-4 piersi z kurczaka 3-4 marchewki 1 puszka groszku 500 ml śmietany bulion z piersi z kurczaka sól, pieprz, papryka 20 gr masła 3-4 łyżki mąki natka pietruszki Wykonanie: Gotujemy piersi z kurczaka w garnku. Woda przykrywa mięso- doprawiamy

Smaki Edyty
PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI / WÜRZIGE KAROTTESUPPE. 237

MARCHEWKI. /własny; współpraca z Winiary ;/ dla 2 osób 3 średnie marchewki 1 papryczka pepperoni  1 cebula 1-2 ząbki czosnku ok. 0,6 - 0,7 litra bulionu warzywnego Winiary olej roślinny sól, pieprz przyprawy: kurkuma, gałka muszkatołowa,  cynamon, estragon, imbir  Cebulę i czosnek obieram, siekam i szklę na oleju w rondlu.  Kroję w bardzo drobną

W kuchni Karmel-itki
Wieprzowina z woka 296

wieprzowej 1/2 strąka papryk 4 pieczarki 1 jabłko 2 łyżki oliwy Marynata. 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka wina białego wytrawnego 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej Sos. 125 ml bulionu drobiowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka wina białego wytrawnego 2 łyżeczki cukru Wykonanie. Mięso pokroić w cienkie paseczki. W miseczce połączyć sos sojowy z winem i mąką i włożyć

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami 223

brokuły, marchewka ok. 100 g papryki konserwowej dowolny sos serowy Zapiekanka z Tuńczykiem i Oliwkami - Sposób przygotowania: Oliwki, paprykę siekamy. Kalafior, brokuły i marchewkę gotujemy we wrzątku wraz z bulionem warzywnym (ok. 7 minut). Odcedzamy.  Makaron ugotowany al dente wykładamy na dno wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania (ok. 20 x 30 cm). Na niego kładziemy ugotowane warzywa, paprykę, oliwki

Słodka Strona