bułeczki - 9699 przepisów (strona:162/647)

Bułki mleczne z czekoladą. 90

Pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z kawałkami czekolady. Myślę, że nie tylko  dzieci będą nimi zachwycone. Świetne do zajadania samodzielnie z dżemem, lub samym masłem. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy.  Jeśli nie macie kropelek czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę gorzką.  Kropelki czekoladowe znajdziecie na allegro.  Składniki: 1 szklanka ciepłego mleka 50 g. masła(...)stolnicę.  Rozciągnąć i dodać kropelki czekoladowe. Rozciągać ciasto i zagnieść, tak żeby czekolada rozłożyła się w cieście.  Następnie podzielić ciasto na 9 części. Z każdej części uformować bułeczkę.  Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut do napuszenia.  Przed włożeniem do piekarnika, nasmarować wierzch bułek żółtkiem

Agusiowe smakołyki
Cynamonki 80

Puszyste drożdżowe bułeczki w formie "ślimaczków", z dużą ilością cynamonowego nadzienia. Chyba nie muszę nikogo jakoś specjalnie przekonywać do tego, że są pyszne ;). Ich wykonanie jest naprawdę proste, a podczas pieczenia cała kuchnia pachnie cynamonem... Czego chcieć więcej w szare, ponure, listopadowe dni? Takie cynamonki, to gwarantowana poprawa nastroju :). Bardzo polecam! Przepis zaczerpnięty z kanału Sugarlady z serwisu YouTube. Składniki(...)żółtko szczypta soli Nadzienie cynamonowe: 1 łyżka cynamonu 3 łyżki cukru, u mnie cukier trzcinowy drobny 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: 1 jajko + 1 łyżka mleka, do posmarowania bułeczek Wykonanie: Masło roztopić, odstawić do przestudzenia. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z suchymi drożdżami ( ze świeżych należy najpierw zrobić rozczyn ), cukrem oraz solą. Dodać jajko, żółtko, wlać letnie mleko i wyrabiać

Opowieści z piekarnika
Matschbrötchen – niemiecka bułeczka z cukrową pianką 61

numer 1 jeśli chodzi o najdziwniejszą kanapkę na świecie. Pszenna bułka z cukrową pianką oblaną czekoladą, czy to w ogóle możliwe żeby ktoś jadał takie dziwactwa? W Niemczech ta bułeczka z pianką jest dość popularna, co więcej jest przysmakiem, który dzieci jedzą na śniadanie. Coś na kształt kanapki z Nutellą, chociaż Nutella z pieczywem nie zadziwia aż tak bardzo. (adsbygoogle(...)Gotowanie 0 min. Kalorie 330 kcal Najdziwniejsza kanapka świata prosto z Niemiec. Pszenna bułka z cukrową pianką w czekoladzie. Koniecznie spróbuj Matschbrötchen. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 świeża chrupiąca bułeczka pszenna 1 cukrowa pianka oblana mleczną czekoladą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ten przepis publikuję w ramach ciekawostki. Nie ma tutaj zbyt dużej filozofii i według mnie bułka z cukrową

ProstePesto.pl
Drożdżówki Z Twarogiem I Duszonymi Jabłkami 84

Bułeczki nie wychodzą bardzo duże, ale są duża ilość nadzienia sprawia że tak wyglądają ;) Składniki na 8-9 drożdżówek zaczyn: 16 g drożdży świeżych 1/3 szkl mleka ciepłego 1 łyżka cukru ciasto: 250 g mąki pszennej 1 jajko kl M 35 g masła roztopionego 1/3 szkl cukru esencja waniliowa nadzienie z twarogu: 200 g twarogu 1 żółtko 1 łyżka roztopionego(...)był z kostki, mielimy go dwukrotnie) Utarty odstawiamy pod przykryciem. 5. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) następnie dzielimy na 8-9 bułeczek 75 g układamy je na blaszce pod przykryciem do podrośnięcia. 6. Po wyrośnięciu dno szklanki zanurzamy w mące i robimy głęboki dołek w każdej bułeczce, w ten dołek nakładamy po równo

Gotowanie...to proste !
Bułki śniadaniowe. 87

Dawno nie było pieczywa, więc bardzo proszę, jest. Pyszne bułeczki pszenne.  Wierzch posypałam makiem i sezamem. Gwarantuję, że na pewno zjecie  je ze smakiem.  Bułeczki są miękkie również na drugi dzień. Dlatego możecie zrobić je wieczorem  i zjeść rano na śniadanie. Można też zrobić większą porcję, zamrozić  i zawsze mieć pod ręką.  Ja jestem(...)resztę składników. Wyrobić ciasto.  Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.  Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 10 części i uformować bułeczki.  Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Wierzch bułek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem i sezamem.  Zostawić na blaszce do napuszenia na 15-20 minut

Agusiowe smakołyki
Chleb ze słodkich ziemniaków 78

chleb ze słodkich ziemniaków “chodził” za mną od jakiegoś już czasu. Co weekend, a czasami nawet w trakcie tygodnia piekę domowe pieczywo . Są to przeróżnego rodzaju bułki, bułeczki oraz chleby. Do tychże wypieków używam różnych baz mącznych jak i rozmaitych dodatków. Moje pieczywo często jest bezglutenowe, nagminnie dodaję suszone pomidory, ziarna chia, słonecznika oraz pestki z dyni. Bardzo(...)nich przygotowanego. Pieczywo z dodatkiem buraka ćwikłowego, dyni, szpinaku czy słodkich ziemniaków nie jest mi obce. Na tym blogu kulinarnym znajdziecie przepisy na poniższe wypieki z dodatkiem warzyw. Bułeczki dyniowe Bułki szpinakowe Bułeczki z burakiem ćwikłowym Jako, iż nie dzieliłam się z Wami jeszcze przepisem na chleb ze słodkim ziemniaków , robię to poniżej. Ten chleb ze słodkich ziemniaków jest lekki

MeCooks
Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką – sprawdzony przepis 57

szklanką ciepłego mleka lub kakao będą stanowić pyszne śniadanie lub podwieczorek. Z tego przepisu korzystam robiąc jakiekolwiek słodkie bułki drożdżowe i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Do przygotowania bułeczek można użyć również innych owoców: jabłek, rabarbaru, jagód czy moreli. Składniki na drożdżówki ze śliwkami i kruszonką (około 18 sztuk): 650 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (5 szklanek(...)świeżych drożdży 2 jajka (+ jeszcze jedno do posmakowania bułeczek) 250 ml mleka (szklanka) 100 g masła 100 g cukru (pół szklanki) 1/2 łyżeczki soli   Owoce: 600 g śliwek 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 90 g mąki pszennej (2/3 szklanki) 50 g masła (miękkiego) 50 g cukru (4 łyżki)   Przygotowanie Drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy po łyżce

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki twarogowe 55

Przepis na pyszne bułeczki twarogowe. Idealne na śniadanie, jako bułka do hamburgera, czy dodatek do sałatki. Składniki kostka twarogu 250 g 8 łyżek płatków owsianych 7 łyżek mąki owsianej 2 jajka słonecznik dynia sezam czarnuszka zioła prowansalskie papryka słodka siemię lniane Przygotowanie Wszystko wymieszać i uformować bułeczki. Posypać po wierzchu dodatkowo sezamem i czarnuszką. Piec 30 minut w 180 stopniach(...)Autor przepisu: Aleksandra Artykuł Bułeczki twarogowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Drożdżowe kołacze z serem 73

Tradycyjne drożdżowe słodkie bułeczki z serowym nadzieniem, idealne na rozpoczęcie roku szkolnego. Robi się je bezproblemowo, są puszyste i długo zachowują świeżość. Sprawdzą się na każdy słodki podwieczorek czy drugie śniadanie. Czy może być coś lepszego niż kubek gorącego kakao i własnoręcznie upieczona bułeczka ? Bardzo Wam polecam ten przepis. Mniam!   Składniki na 16 sztuk bułeczek: 1 kg mąki

Wanilia i Kardamon
Jagodzianki przepis 50

Jagodzianki przepis   Jagodzianki przepis na pulchne bułeczki drożdżowe z jagodami. Sprawdzony przepis na domowe bułeczki z owocami. Z tego ciasta drożdżowego można zrobić bułki z rabarbarem, serem, truskawkami czy bułeczki z budyniem lub makiem. Można także przygotować bułki z dżemem. Każdy z sentymentem wspomina jagodzianki jak u Babci, jagodzianki z kruszonką i te z cukrem pudrem. Czy dziś jeszcze

Dieta moja pasja
JAGODZIANKI- NAJLEPSZY PRZEPIS 43

lata bez jagodzianek, więc dziś mam dla Was przepis na najlepsze jagodzianki pod słońcem. Miękkie, puszyste bułeczki drożdżowe z jagodowym nadzieniem , to chyba jedne z moich ulubionych bułek na słodko. Co roku wyczekuję świeżych jagód, by móc przygotować najlepsze jagodzianki. To takie moje smaki z dzieciństwa , kiedy to z mamą chodziliśmy do lasu zbierać jagody , a potem mama szykowała(...)uformować i spłaszczyć na placek. Na środku drożdżowego placka położyć kopiatą łyżkę nadzienia jagodowego. Zlepić dobrze brzegi placka jak pieroga, aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Uformować podłużną bułeczkę łączeniem do dołu. Jagodzianki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką, odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzać

Zrób to smacznie
Jagodzianki z kruszonką 84

jeśli chcemy słodsze to 3 łyżki), mieszamy. Bierzemy porcję ciasta, formujemy kulkę, następnie ją spłaszczamy. Na środek dajemy łyżkę jagód następnie zlepiamy tak jak zlepiamy pieroga. 10. Formujemy podłużną bułeczkę, zlepioną stroną dajemy na spód. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętajmy o odstępach bo bułeczki rosną.  11. Zostawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Do miseczki wbijamy

kruche babeczki
Kotlety mielone z indyka z prażoną cebulką 65

soki równomiernie rozłożyły się w mięsie. SKŁADNIKI I PRZYPRAWY: 700g filetu z indyka 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka kajzerka  mleko lub rosół do namoczenia bułeczki 2 małe jajka 1 łyżka prażonej cebulki 1 łyżka śmietany lub majonezu 1 łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku Kotlety mielone z indyka przepis: Krok 1. Kajzerkę namoczyć(...)mleku. Mięso indyka oczyścić z błonek i kostek, pokroić na mniejsze kawałki. Krok 2. Filet z indyka zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z odciśniętą bułeczką, świeżą cebulą oraz czosnkiem. Do mielonej masy mięsnej dodać jajka, prażoną cebulkę, śmietanę, posiekany koperek, sól i pieprz mielony - dokładnie wyrobić. W razie potrzeby można dolać kilka łyżek mleka pozostałego po moczeniu bułeczki

Moja Książka Kucharska
Drożdżowe ślimaczki z truskawkami 63

Pyszne, drożdżowe bułeczki w kształcie ślimaczków z truskawkami i lukrem to prosty, słodki i efektowny wypiek. Polukrowane cytrynowym lukrem smakują obłędnie. Puszyste i domowe drożdżówki nie mają sobie równych. Możesz przygotować je z dowolnymi owocami, najlepiej sezonowymi. Zamiast lukru sięgnij po kruszonkę lub zwyczajnie przed pieczeniem oprósz je brązowym cukrem. Jeśli jeszcze nie próbowałeś to koniecznie wypróbuj mój sprawdzony przepis(...)szklanki mleka 50 g masła – 1/4 kostki 500 g truskawek SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki wody 2 łyżki soku z cytryny DODATKOWO: Do wysmarowania bułeczek: 1 żółtko + 2 łyżki mleka Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Drożdżowe ślimaczki z truskawkami piekłam w formie

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania