koperek i śmietanę i zagotowujemy - ok. 1 minuta. Doprawiamy do smaku, jeśli jest taka konieczność. Na talerzu układamy kawałki łososia, na nim układamy pory. Obok serwujemy ugotowanego kalafiora lub brokuły oraz ryż curry. Całość polewamy sosem koperkowym. Smacznego
Chocolate Muffin Blogświeżo mielonym pieprzem. Nie użyłam soli !!! Tak przygotowane zawinęłam w folię aluminiową i włożyłam na 25 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. W tym czasie ugotowałam na parze brokuły, marchew (około 15 min) i ziemniaki ( 20-25 min). Warzywka na talerzu polałam masełkiem z czosnkiem i cebulką. Jak ktoś lubi bardziej chrupiące pstrągi musi je po prostu
Jemy Pijemyrobimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów na wierzch. Zalewa się masą jajeczno-śmietanową i piecze. Proste, szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu to uwielbiają
Kuchnia Prezydentowejrównież paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka liścia lubczyku Sól, Pieprz 2 łyżki śmietany 18% Grzanki i chipsy(...)miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe różyczki. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną, posiekanym koperkiem, liściem lubczyku i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość
VioletoweKucharzeniezazwyczaj podobnie, zatem bazę do zupy proponuję ugotować według tego przepisu: tu. Warzywa i mięso z rosołu można wykorzystać do pasztetu, na przykład: tego. 2 marchewki z rosołu 1/2 brokułu, podzielonego na różyczki 2 szalotki sól, pieprz, papryka wędzona łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki makaronu w kształcie malutkich kuleczek 1/2 pęczka natki pietruszki 200 gram(...)minuty z każdej strony pod koniec grillowania dodajemy na patelnię cukier trzcinowy i karmelizujemy chwilę szalotki. Filet z indyka kroimy na kawałki. Do gotującego się rosołu dodajemy różyczki brokułu i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy makaron i gotujemy kilka minut. Dodajemy pokrojoną marchewkę i natkę pietruszki, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Porcję zupy podajemy z grillowanym indykiem
Mango PapajaVega Śródziemnomorski Ogród Sok z warzyw i owoców, ok. 3 zł/ 500 ml Składniki: przeciery i soki z zagęszczonych soków (91%) z: marchwi, pomidorów (30%), jabłek (17%), pietruszki, brokułów, papryki (1%), cebuli, oliwek (0,5%), woda, sól morska, witamina C, pieprz czarny, bazylia, ekstrakt z ziół włoskich 25 kcal/100 ml Tymbark Fruktajl truskawka banan Koktajl wieloowocowy z kawałkami
Powiedz dietom nieserwuję mojej rodzinie duże ich ilości czy to w formie surówek, sałatek czy też jako samodzielne dania. Ostatnio była to zapiekanka warzywna. Do jej przygotowania użyłam ziemniaki, marchewkę, brokuły i własnoręcznie wyhodowaną fasolkę szparagową. Warzywa wcześniej ugotowałam na parze ( ja robię to w kuchence mikrofalowej - moja posiada taką funkcję ), dzięki czemu wystarczy już tylko krótko ją zapiec. Jeżeli ktoś
Wiem co jemFrittata z makaronem, bobem, kukurydzą i papryczką peperoni Pikantna frittata ziołowa z fasolą Frittata z bekonem,cukinią,papryką i dzikim ryżem Frittata z brokułami, rzodkiewką i marynowaną Fetą Omlet hawajski ala pizza Omlet błonnikowy z fasolką szparagową Frittata z cukinią Puszysty omlet orzechowo-owsiany z jogurtem i owocami
Wiem co jemponieważ ciasto z jej dodatkiem wyszło aromatyczne i bardzo kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie smakowała.” Czytaj więcej
Wiem co jemDziś zamiast obiadu przygotowałam dla nas pyszną sałatkę makaronową z brokułami, szynką szwarcwaldzką i uwielbianymi przeze mnie suszonymi pomidorami. Mogłabym je wyjadać ze słoika bez końca. Zawsze robię jesienią spory ich zapas, podobnie jak marynowanego czosnku. Smakują wyśmienicie nie tylko ze świeżo upieczonym chlebem ale również z makaronem. Czytaj więcej
Wiem co jemmogło być inaczej, na obiad musiał być makaron. Wszak dziś Światowy Dzień Makaronu. U nas w pysznej ziołowej zapiekance z trzema rodzajami sera, brokułami, marchewką i wędzoną kiełbasą z gęsiny.” Czytaj więcej
Wiem co jemmarket Real kupionej tamże za 99 grosików :) A do owej tarty potrzebujemy: Ciasto: 300g mąki pszennej 200g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko 1 łyżeczka soli Farsz: 1 brokuł 1 cebula 400g sera gorgonzola 3 jajka 0,5 litra śmietany pieprz, sól Do posmarowania blachy: trochę masła Na początek uściślijmy dwie rzeczy: jeśli twój żołądek nie bardzo toleruje takie(...)masę. Mamy jeszcze trochę czasu więc dzielimy brokuła na małe różyczki. Jak ciasto nam się zrobi to wyjmujemy je z piekarnika i układamy na nim uduszoną cebulę i różyczki brokułu. Całość posypujemy pokruszoną (czy raczej rwaną, bo kruszy się słabo) gorgonzolą i zalewamy zalewą. Doprawiamy po wierzchu pieprzem. Wkładamy do piekarnika na 30 minut i gotowe :) Przed krojeniem warto trochę
Marder&Marder Manufacturerozgrzewamy oliwę dodajemy zmiażdżony czosnek oraz cukinię i chwilę dusimy około 3 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę dodajemy serek topiony i startą na tarce mozzarellę oraz gotowane brokuły i gotując na wolnym ogniu cały czas mieszamy do momentu rozpuszczenia się serków,doprawiamy do smaku solą i młotkowanym pieprzem oraz sokiem z cytryny.mieszamy na talerzu z makaronem Podajemy
Wanilia i Kardamondziś była ograniczona liczba składników, ale zachęcam do eksperymentowania :) U mnie w domu pojawia się dość często ze względu na prostotę wykonania, oszczędność czasu i przepyszny smak :) Składniki: jeden brokuł 3 ziemniaki 2 marchewki pietruszka sól, pieprz bulion lub przyprawa kucharek (łyżka) 4 kromki chleba 4 ząbki czosnku Przygotowanie: Ziemniaki obrać, marchewkę i pietruszkę oskrobać. Pokroić w niewielkie kawałki(...)razem z brokułem włożyć do garnka i zalać wodą (bulionem). Gotować do miękkości, zalewając wywarem tak, aby przykryć warzywa. Bardzo smaczną opcja jest dodanie szpinaku do zupy. Gdy warzywa będą miękkie odlać nadmierną ilość płynu, doprawić i zblendować po lekkim przestudzeniu. Kromki chleba posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokroić na niewielkie kawałki. Podsmażyć na łyżce masła. Krem podawać
ChilliJemylubi czosnkowo - brokułowe klimaty, ten polubi moja propozycję. Mam nadzieję oczywiście :) Fajna przekąska, ale i sycące danie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 1 świeży brokuł duża pierś z kurczaka ok 25dag makaronu kokardki 400ml śmietany 18% 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz, cukier do smaku przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron gotujemy z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wodę do obgotowania brokuła(...)kurczaka. Śmietanę wlewamy do miseczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do śmietany. Dodajemy szczyptę cukru, oraz pieprz i sól do smaku. W dużej salaterce łączymy ze sobą ugotowany brokuł, przestudzonego kurczaka i makaron. Zalewamy sosem i mieszamy. Mniam :) Smacznego
ChilliJemy