brokuły - 6998 przepisów (strona:273/467)

Pizza na szybko! 126

Składniki: - 2 szklanki mąki - łyżka oleju - 1/2 wody lub mleka - 2dag drożdży - łyżka soli - łyżka cukru - papier do pieczenia - oregano, bazylia, pieprz mielony, papryka słodka mielona, tymianek - dodatki: brokuły, czerwona papryka, pieczarki, kiełbasa, papryczka chilli, ser zółty Do 1/2 szklanki wody lub mleka dodajemy 2dag drożdży. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, sól, cukier, dodajemy łyżkę oleju i wlewamy wodę

upichcona
Zielona potrawka z kurczakiem 242

koniecznie odrobina parmezanu. Korzystajcie z sezonu na szparagi, bo w tym daniu smakują wyśmienicie!  Składniki : * podwójny filet z kurczaka  * 2 łyżki oliwy z oliwek  * pęczek szparagów * brokuł * cukinia * ulubione zioła i przyprawy * 200ml śmietanki kremówki  * grana padano do posypania dania   Przygotowanie : Szparagi, brokuł i cukinie uparować, najlepiej z dodatkiem ziół. Posolić, pokroić w mniejsze

Magiczne Życie Marty
Asparago bianco – jak wybrać najlepsze szparagi? 246

trunkowi. Od niej też nazwisko przybrał Jacopo dal Ponte, wielki włoski malarz renesansowy. Miasteczko położone w Wenecji-euganejskiej, rozdzielone rzeką Brentą poza słynnymi szparagami (D.O.P.), jest znane także z brokułów podawanych z makaronem bigoli, lokalnego tagliatelli i miejscowej ceramiki. W 1796 roku nieopodal Bassano del Grappa jedno z pierwszych zwycięstw z koalicją antyfrancuską odniósł Napoleon Bonaparte. Zgodnie z legendą

Bon Ton Italia
Tarta z cukinią 139

pieczemy ok 35-40 minut. Smacznego :) Uwagi : Do tarty możemy dodać świeżych bądź suszonych ziół, większą bądź mniejszą ilość chilli, dodać inne warzywa - wspaniale sprawują się w tartach brokuły. Wszystko zależy od tego co aktualnie mamy w lodówce i na co mamy ochotę

Plate of Joy
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 266

Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i cukinie pokroić w plasterki, a cukinię dodatkowo na pół. Jarmuż podzielić na mniejsze kawałki, a pomidorki koktajlowe pokroić na połówki lub na ćwiartki. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Jogurt naturalny oraz zioła umieścić w pojemniku blendera* , doprawić solą oraz pieprzem, a następnie przy pomocy końcówki do majonezu i sosów - mayonnaise success - zmiksować na gładki(...)Parowar** napełnić wodą, a na pierwszej tacce ułożyć brokuł oraz marchewkę, włączyć urządzenie i gotować przez 4 minuty, następnie dołożyć pokrojoną cukinię oraz jarmuż i dalej gotować przez 7-8 minut - jeśli zależy nam na bardziej chrupiących warzywach możemy skrócić czas gotowania. Jajka układamy na drugiej tacce parowaru i gotujemy łącznie z warzywami przez 7-8 minut. Bagietkę przekroić

Plate of Joy
Łosoś i kuleczki z quinoa z zielonymi warzywami 148

zdrowo i kolorowo! Coś nowego z kaszy quinoa - kuleczki, w których możemy przemycić warzywa, więc i dzieciom taka propozycja może się spodobać! Możemy dodać do nich szpinaku, czy różyczki brokułów. W każdej kombinacji będą pyszne! Pomysł na kuleczki podpatrzyliśmy u Donny Hay.  Są pyszne, koniecznie spróbujcie! Składniki: (dla 2 osób) 2 kawałki łososia, suszone płatki chili, kuleczki

Plate of Joy
Wyniki konkursu z Kamisem 105

gałązkami tymianku MARIOLA: Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym Składniki 1 duży pstrąg 1 woreczek kaszy z warzywami 4 plastry surowego boczku 1 brokuł sól, pieprz biały pieprz zielony warzywa do dekoracji cytryna tymianek Wykonanie Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, w filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem.. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną(...)Ugotowaną kaszę według instrukcji która znajduje się na opakowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Jeden woreczek wystarcza dla dwóch osób. Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami

Wielki apetyt
Pierożki tortellini w śmietanowym sosie z boczkiem i brokułami 158

pierożków tortellini (250 g), 6-8 niezbyt grubych plastrów wędzonego boczku , 300 ml słodkiej śmietanki , 3 większe szalotki , sól do smaku, ostra papryka - w moim przypadku mielone płatki chili, brokuł , sól i cukier do ugotowania brokuła. Tortellini ugotować. Powinny być nie do końca miękkie, lecz al dente. Odcedzić i odstawić pod przykryciem, żeby nie wystygły zbyt mocno. Brokuła ugotować(...)osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Brokuł również powinien być nie do końca ugotowany lecz delikatnie chrupiący. Plastry boczku wytopić na średnio rozgrzanej patelni. Powinny oddać jak najwięcej tłuszczu i stać się chrupiące. Patelnia nie może być zbyt mocno rozgrzana, gdyż wtedy boczek się przypali. Po wytopieniu kawałki boczku wyjąć na papierowy ręcznik. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić

Codzienna kuchnia niecodzienna
963. Przemyć fasolę w omlecie & Kilka pomysłów na.... 188

Makaron noodle w miodzie i sosie sojowym, z pieczarkami i marchewką    kasza  kuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku brokuł, pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy    roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego

More food, love and dreams
Frittata ze szpinakiem 142

jajek na miękko lub jajek sadzonych, to proponuję inny sposób. Jest wiosna więc frittate można przygotować na milion sposobów. Z szynką, boczkiem, z pomidorami, z fetą, z kozim serem, brokułami, pieczarkami, szparagami, szczypiorkiem, papryką - i co tam jeszcze mamy w lodówce, a pasuje do jajek. Kolorowy zawrót głowy :) Dla 2 głodnych lub 4 mniej głodnych osób Potrzebujemy: 8 jajek

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Łososiowy makaron z tajską nutą 154

wymyślić obiad na szybko. Na szczęście podczas spaceru zaszłyśmy do sklepu i domu były świeże zioła. Składniki: Makaron (u nas bez glutenowy) 1 porcja łososia Warzywa (u nas szczypiorek, brokuły, szparagi, zielony groszek i kukurydza, ale równie dobrze sprawdza się papryka, pieczarki, marchewka) 1 łyżeczka zgniecionego czosnku 1 łyżeczka zgniecionego imbiru 1 laska trawy cytrynowej (można ominąć

MamaOskarka
Fantazyjna przystawka z kozim serem 194

rzodkiewkę pokrojoną w plastry. Na drugą połówkę kładziemy szczypiorek i jedną bezę. Drugą bezę kładziemy obok, tak samo jak owoc miechunki. Całość dekorujemy kiełkami (u mnie kiełki rzodkiewki i brokułów). Smacznego

My Culinary Art
Ulubiony zielony koktajl 281

Zielone koktajle to niewątpliwie jeden z hitów tej wiosny. Każdy ma swoją wersję tego wynalazku. Z jarmużem, z chia, z brokułami... Nasz zielony napój witaminowy to przede wszystkim owoce, duuużo owoców. Zielony kolor nadają mu młody szpinak i natka pietruszki. Często robimy go na podwieczorek, a Karola wprost za nim szaleje. Ostatnio chyba reklamowała

Kulinarne Inspiracje
Domowa surówka z kapusty kiszonej niby po żydowsku jako wyrazisty akcent obiadowy 133

Ostatnio muszę nieźle kombinować, żeby przemycić warzywa do diety Syna. Gotowane marcheweczki czy tam brokuły już nie przechodzą, więc próbuję co raz to nowych sposobów. Metodą prób i błędów odkryłam, że sprawdzają się surówki. Tylko ile można jeść mizerię, surówkę z marchewki czy z kapusty pekińskiej . Dla odmiany do dzisiejszego obiadu przygotowałam surówkę z kapusty kiszonej, którą ze względu

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania