borówki - 4037 przepisów (strona:121/270)

Maliny i borówki pod kruszonką (crumble) 259

teraz kupię lody, żeby spokojnie czekały w lodówce na kolejny deser Owoce pod kruszonką Składniki na 6 foremek ceramicznych do zapiekania: – dowolne owoce: u mnie maliny wymieszane z borówkami Kruszonka: – 150 g mąki pszennej – 75 g cukru – 75 g zimnego masła + odrobina do wysmarowania foremek Odrobiną masła smarujemy foremki, żeby kruszonka do nich nie przywarła (wystarczy

Relaxtime
Pyszne muffinki jagodowe 109

Jeśli macie ochotę na coś szybkiego i pysznego to zróbcie te muffinki, naprawdę są dobre. Jeśli nie macie jagód to możecie użyć borówki albo aronię. Składniki na ok. 12 muffinek 30 dag jagód 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 10 dag masła 2/3 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia serek

Różne smaki w kuchni
Ciasto Czekoladowa chmura Nigelli 183

Najlepiej smakuje po schłodzeniu i z filiżanką ulubionej kawki. W oryginalnym przepisie Nigella podaje to ciasto oprószone kakao, ale ja wykorzystałam owoce sezonowe z mojej działki. Maliny, jeżyny i borówki pasują do tego ciasta idealnie. Jeżeli lubicie ciasta z owocami to polecam również torcik czekoladowy z malinami , sernik z jeżynami na zimno , albo sernik z migdałami i owocami . Zapraszam

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców 140

uprzednio namoczonych ⅓ szklanki mleka z nerkowców 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy albo klonowego 1 łyżka kakao 1 łyżeczka esencji waniliowej na wierzch – jagody albo borówka, wiórki kokosowe Instructions Dzień wcześniej należy namoczyć nerkowce, oddzielnie te na mleko i oddzielnie te na krem. Następnego dnia zacząć od zrobienia mleka z nerkowców – odsączyć nerkowce na mleko, wrzucić

Cooking for Emily
Szybki deser z mascarpone i owocami 293

pucharki (jak na zdjęciu) lub 6 mniejszych: – 250 g mascarpone – 200 ml śmietanki kremówki – 1,5 łyżki cukru pudru – owoce: u mnie około 200 g borówki, 200 g malin i garść czerwonego agrestu – 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej – opcjonalnie płatek żelatyny Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Mascarpone miksujemy krótko w osobnej misce

Relaxtime
Jogurtowe lody jagodowo-truskawkowe 191

niej też można sobie poradzić (podałam dwa sposoby w przepisie). Lody są na bazie jogurtu naturalnego. Użyte owoce to mrożone jagody, mrożone truskawki oraz garść świeżych borówek. Dzięki użyciu mrożonych owoców lody można podawać już po zmiksowaniu ich z jogurtem w malakserze, jako shake lub mrożone smoothie. The post Jogurtowe lody jagodowo-truskawkowe appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Śmietankowa Charlotta z malinami i borówkami 103

żelatynę, dokładnie zmiksować, wyłożyć do przygotowanej formy i wstawić do lodówki aby stężała. Na wierzch poukładać owoce, zalać ostrożnie tężejącą galaretką. Ponownie schłodzić. Artykuł Śmietankowa Charlotta z malinami i borówkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Dżem z borówek i malin 147

Składniki: 1,5 kg borówek 1,5 kg malin 1 laska wanilii 100 ml rumu 1 kg cukru 2 torebki żelfixu Sposób wykonania: Owoce myjemy i ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Mieszamy z żelfixem i cukrem. Podgrzewamy.  Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i za pomocą noża wyciągamy ziarenka. Dodajemy je do gotujących się owoców. Dolewamy rum i podgrzewamy około 10 minut

Qchnia po prostu
Pudding z chia, z borówkami i truskawkami 163

Naszą dzisiejszą propozycją na Wasze zdrowe śniadanie jest PUDDING Z... Artykuł Pudding z chia, z borówkami i truskawkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 264

łyżki syropu z agawy (można zastąpić innym słodzikiem) 10g żelatyny + 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kropla pasty waniliowej Dodatkowo: owoce do ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi) Spód: 1. Do blendera przełożyć migdały, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i ksylitol, zmiksować na piasek. Dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać łyżką. Masę kokosowo – migdałową przełożyć do blaszki

Mała Cukierenka
FIT deser z jogurtu, płatków zbożowych, owoców i masła orzechowego 326

desery na bazie jogurtu i owoców. Mus z dojrzałego mango jest tak słodki, że spokojnie zastąpi Wam cukier w tym deserze. Do tego dodałam płatki zbożowe oraz kwi i borówkę amerykańską oraz odrobiną masła orzechowego z migdałów (bez soli, bez cukru ani oleju palmowego!). Zapraszam i serdecznie polecam przepis :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Drożdżówki z owocami na kremówce 141

opakowanie suszonych drożdży (7 g) 80 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 jajka średniej wielkości dowolne owoce do nadziania (u mnie truskawki - tak, w sierpniu <3, maliny, borówki, nektarynka, gruszka - umyte, obrane, pokrojone) Kruszonka 75 g masła 75 g cukru 25 g wiórków kokosowych 125 g mąki pszennej Ze wszystkich składników zagnieść kruszonkę. Śmietanę pogrzać w małym garnku

Słodkie inspiracje
Przytulone drożdżówki z owocami lata 130

wielokrotnie, ulubione. Składniki Ciasto 1/8 l mleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć w miseczce i wymieszać z połową podgrzanego mleka i 1 łyżką cukru

Słodkie inspiracje
Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu 197

kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego świeże owoce (użyłam kiwi, borówki, pestki granatu, banana) 1. Orzechy nerkowca zalać gorącą wodą i odstawić na około 2-3 godziny. Spód: 2. Do blendera przełożyć migdały, wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać szczyptę soli, syrop

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania