jajek 1 szkl cukru 3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag borówek cuker puder do oprószenia 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nie przerywając miksowania wsypać cukier, a następnie zmniejszyć obroty i dodać żółtka, majonez oraz sól. 2. Wsiać mąkę i proszek
Kto ugości moich gości?Kokosowe zapiekane płatki jaglane; z brzoskwinią ufo i borówkami Czasami brakuje mi po prostu słów. Nie wiem jak mam wyrazić to, że przez te zaledwie kilka godzin można poczuć tak silne przywiązanie, odnaleźć radość w zwykłych czynnościach z innymi ludźmi. Te kilka chwil z wami to zdecydowanie za krótko by porozmawiać z wami w ilości chociaż minimalnej. Zupełnie
More food, love and dreamslodów waniliowych. Skusicie się? Składniki: 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1 i 1/2 łyżki domowego cukru waniliowego około 3 łyżek masła klarowanego Dodatkowo: maliny borówki bita śmietana cukier puder do dekoracji Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem. Następnie namoczyć w nich kromki chleba tostowego. Na patelni rozgrzać masło, włożyć namoczony chleb
Oryginalny smakspód stwardnieje. Krem z białej czekolady: 350 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 100 g białej czekolady oraz: 400 g leśnych owoców np. maliny, borówki, jeżyny, jagody Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać, wrzucić do metalowej lub szklanej miseczki umieszczonej nad rondlem z gotującą się wodą. Pod wpływem temperatury czekolada rozpuści się. Zdjąć
maniapieczeniaświeżych drożdży (lub 1 saszetka suszonych) 80 g cukru 250 ml ciepłego mleka 80 g rozpuszczonego masła Nadzienie: 1 łyżka masła 2 łyżki cukru 2 szklanki leśnych jagód (lub borówek amerykańskich) Do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18 % * PRZYGOTOWANIE Zaczyn Z drożdży świeżych przygotuj zaczyn: rozpuść je w ciepłym (ale nie gorącym) mleku i wymieszaj z 1 łyżką cukru
Food Squarezioła ostatnio święcą rekordy popularności w EKO sklepach. Zapraszam! Dla 1-2 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 obrane i pokrojone w kawałeczki jabłko 2 garście borówki amerykańskiej Ostudzony napar z łyżki ziela gojnika i łyżki ziela czystka (200ml) 10 listków świeżej mięty porwanych na drobno 1,5 lyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: 1/ Wszystkie składniki miksujemy
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: 100 g świeżego szpinaku 100 g borówki amerykańskiej kiwi sok z cytryny mleko roślinne Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pijemy bezpośrednio po przyrządzeniu lub lekko schłodzone. Smacznego
Taste Of My DayBelgijskie gofry podane ze śmietaną, miodem i borówkami inspiracja Bo czasami mam ochotę dla odmiany na bardziej "normalne" gofry, choć nie powiem takie cukiniowe, czy fasolowe mogłabym jeść cały czas :D Czasami też jestem miła i zrobię ich więcej dla innych domowników ^^ Z tymi o to goframi zostawiam was na kilka dni, potem pojawi się jeszcze post z serii
More food, love and dreamsowoce sezonowe plus orzeźwiający grejpfrut i słodziutkie liczi. Sałatka owocowa - pyszna Składniki: 1 grejpfrut czerwony 1 jabłko (twarde i kwaśne) 2 brzoskwinie płaskie (Paraguayo) pół puszki owoców liche garść borówek amerykańskich kilka jerzyn 150 ml jogurtu malinowego pitnego Sałatka owocowa - pyszna Wykonanie: Wszystkie owoce myjemy. Liczi wyciągamy z puszki i odcedzamy (pozostały sok z liczi najlepiej wypić rozcieńczony z wodą
Pyza i SurówkaCzekoladowa cukiniowa owsianka; z gorzką czekoladą, ufo i borówkami Bo dawno już żadnego owsianego ulepka nie było, w sumie to jakoś zapomniana ta owsianka ostatnio u nie, no, ale tyle innych dobrych rzeczy też jest *.* no, ale śniadanie w sam raz na dzień po za domem, kino, próbowanie nowej knajpki, zapowiada się dobrze
More food, love and dreamspowierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Przekładamy na drugą stronę i smażymy jeszcze ok 1-2 minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie z miodem, jogurtem naturalnym i borówkami
Zawsze głodna!Składniki: 200 g białej fasoli (waga po odsączeniu) 2 jajka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: jogurt naturalny borówki Rozgrzewamy patelnię. Fasolę odsączamy dokładnie z zalewy, przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Miksujemy na gładką masę. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli
Chocolate Muffin BlogCytrynowy jogurtowy muffin; z jagodami i płatkami migdałowymi; borówki Czysto teoretycznie mogłabym upiec kilka mniejszych, tak, aby miała normalny kształt, mogłabym niby wsadzić mniej jagód do środka, tak by nie była od nich, aż fioletowa w środku, ale w praktyce wolę upiec jedną wielką, o dziwnych kształtach i fioletową w środku, może nie idealną
More food, love and dreamsPyszne pierogi z jagodami, czy jak ktoś woli borówkami. Delikatne ciasto z dodatkiem śmietany, serdecznie polecam. Jest mięciutkie, smaczne i super w obróbce. Za sprawą jajek, pierożki są żółciutkie. Smaczne, sezonowe danie na słodko, lub pyszny podwieczorek. Dzieciaki, te duże i małe je uwielbiają. Można polać stopionym masłem , lub podać z gęstą śmietaną. Obie wersje
Takie tam pichcenieJogurtowa kasza manna, z morelami i borówkami NO tak norma, Natalia ma czas
More food, love and dreams