letnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Spód wylepić herbatnikami, uklepać i schłodzić
Smakołyki Asiowoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki/plasterki. Gotowy tort pokrywamy w całości kremem i wyrównujemy brzegi szpatułką lub nożem. Jeśli mamy tyle miejsca
Ciastkozercysezonowe owoce jagodowe i deser gotowy. Składniki na 2 pucharki: 350 g jogurtu greckiego 2 łyżki masła orzechowego 10-12 ciasteczek amarettini 2 łyżki ksylitolu/miodu/cukru lub wg uznania borówka amerykańska Wykonanie: jogurt wymieszać ze słodzikiem i masłem orzechowym na dno pucharków wyłożyć ciasteczka, następnie jogurt naprzemiennie z jagodami przed podaniem schłodzić w lodówce Przed podaniem ozdobić listkami mięty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!klik ) 1 duże jabłko 2-3 goździki 1-2 laski cynamonu kostki lodu TURKUSOWE LOVE Składniki: 1 litr toniku 1 słoik Cytrynek z rumem Ogródek Dziadunia ( klik ) 1 opakowanie borówek amerykańskich 4 łyżki stołowe syropu barmańskiego Blue Curacao 3 gałązki świeżej mięty kostki lodu Smacznego
Garniec MagalieKoktajl Składniki: 2 banany 400 g borówek nasiona Chia 8 daktyli bez pestek 2 szklanki mleka ryżowego garść migdałów
nietadietadrobnego cukru 4 duże żółtka (L) 1 laska wanilii 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej oraz : 100 g śmietany kremówki 36% 350 g owoców typu: truskawki, borówka amerykańska, jagody, maliny cukier puder do posypania Mleko i 250 g śmietany wlać do garnka. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać z niej ziarenka. Wrzucić ziarenka i laskę do mleka, doprowadzić
maniapieczeniaJest pięknie i kolorowo, smacznie i zdrowo! I wiosennie oczywiście. :) Składniki: 0,5 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 1 szklanka wody 50 gramów młodego szpinaku 6-8 truskawek 50 gramów borówki amerykańskiej 1 brzoskwinia 1-2 mandarynki mieszanka orzechów do sałatki lub pestki dyni sól Wykonanie: Komosę wsyp na sitko, opłucz dokładnie strumieniem zimnej wody. Przełóż ją do rondelka, gotuj
Garniec Magaliebitą śmietanę w spray’u i świeże owoce do dekoracji. Ja podawałam swoje serniczki w domu, dlatego ubiłam dodatkowo 200 g śmietany kremówki do dekoracji. Gotowe serniczki przybrałam borówkami i miętą Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyrankingu na najlepsze śniadanie :D SKŁADNIKI (ilość według uznania): domowa granola z tego przepisu jogurt naturalny (najlepiej gęsty) lub grecki truskawki świeże lub mrożone + borówki (lub inne ulubione owoce) do posłodzenia: np. miód, syrop z agawy, brązowy cukier WYKONANIE: Do wersji z musem owocowym: zmiksuj truskawki (mrożone, wcześniej odmróź) z wybranym słodem. Do słoiczka, miseczki lub pucharka
Słodko-Słony Świat Ilonymąki pełnoziarnistej i dać miód zamiast cukru). Do upieczenia naleśników wykorzystałam przepis na amerykańskie pancakes. Składniki na naleśniki +serek homogenizowany lub wiejski, dowolne owoce do dekoracji, u mnie: truskawki, borówki, banany, mandarynka, awokado (można zastąpić kiwi), marchewka Ciasto na naleśniki przygotowujemy według przepisu . Na brzuszki zajączków piekłam placuszki z jednej łyżki ciasta, na głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia
CiastkozercyKokosowy krem z tofu, z borówkami i wiórkami nie sadziłam, że moim mikserem mogę stworzyć tak gładki krem z tofu :O <. 3 Natalia chyba Ci się zaraz coś przypali.. tak mam to chyba w zwyczaju z wiórkami xd Przepis: 250-300g naturalnego tofu 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/4 szklanki wody/mleka roślinnego
More food, love and dreamsjest prosty w przygotowaniu,a jednocześnie wykwintny. To mam super przepis, inspirowany ostatnio imprezą z cateringiem, gdzie kucharz zaskoczył... Niezwykle proste, a zarazem wykwintne, aksamitne kaszotto z pęczaku z borówkami is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłoczęści BISZKOPTA i przykrywamy drugim. GALARETKI OWOCOWE Na ok 12 szt czyli na ciasto-blacha prostokątna 3 opakowanie galaretki zielonej agrestowej 2 banany garść borówek amerykańskich garść malin kiść winogron (chociaż nie polecam gdyż ciężko się kroi) 2-3 nektaryny Galaretki (wszystkie) rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i wystudzić. Owoce umyć, banana pokroić
Moje Słodkie PiekiełkoKokosowe placki bananowe, z borówkami i ubitym mleczkiem kokosowym *całkowicie z mąki kokosowej, mleczkiem kokosowym Tak sobie stojąc nad tą patelnią zastanawiając się, czy będę mieć te śniadanie czy nie, doszłam do wniosku, że to właśnie to w tej mące jest takie fajne, te kombinowanie i stres, czy wyjdzie. 1 : 0 dla Natalii, wyszły świetnie. (przepraszam, za brak
More food, love and dreamsszklani cukru trzcinowego (100 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 50 ml oleju (ok.5 łyżek), 2 jajka, 1 szklanka mleka (200 ml), 1 biała czekolada, borówki amerykańskie, Wszytko odmierzałam tą samą szklanką – dodatkowo na wszelki wypadek zważyłam wszystko, żeby mieć porównanie. Przygotowanie: Jajka ubiłam z cukrem mikserem, w oddzielnej misce wymieszałam mąkę z proszkiem
rozgotowana