borówki - 4037 przepisów (strona:120/270)

Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 133

jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez 20 minut. Owoce i kruszonka : 600 g owoców leśnych (porzeczek, malin, borówek, truskawek) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru Owoce myjemy i osuszamy ręcznikiem. Łączymy z ksylitolem/erytrolem/cukrem i skrobią. 5 łyżeczek mąki pełnoziarnistej 4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 3 łyżeczki masła Składniki na kruszonkę

Czarnawisienka
Sernik borówkowy 131

zimno. Proste, szybkie i pyszne ciasta na każdą okazję. A że owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już ser w pudełku. W każdym razie sernik jest pyszny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Borówkowy Eton Mess 111

Klasyk z Eton to miks 3 składników: truskawki, bita śmietana i pokruszone bezy. Zapewniam, że wszystkie owoce jagodowe smakują w tym połączeniu nieziemsko. W tym roku rynek zalały hiszpańskie borówki amerykańskie stąd moja dzisiejsza propozycja. Jeśli chodzi o walory zdrowotne nie ustępują leśnej czarnej jagódce, dlatego warto wykorzystać ich zdrowotny potencjał

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser z domową galaretką arbuzową 144

porcje: 0,5 kg obranego arbuza (bez pestek) 1 łyżeczka agar-agar* 1 galaretka, np. o smaku agrestowym do smaku miód, np. malinowy sok z cytryny do dekoracji truskawki borówki **agar-agar to substancja żelująca pochodzenia roślinnego, w szczególności polecana dla wegetarian/wegan; można ją zastąpić żelatyną (tylko wtedy przeczytajcie na opakowaniu, jaką ilość żelatyny należy dodać do płynnej masy

Ugotować
Torcik śmietanowy z owocami i jagodową wkładką 183

jagodowa 250 ml gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny 500 ml śmietany 36% 2 galaretki cytrynowe ponadto: 50 g mrożonych jagód kilka podłużnych biszkoptów 50 g czekolady owoce do dekoracji: borówki,truskawki,jasne winogrona do nasączenia: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki wody Miseczkę (śr.14 cm) wyłożyć folią spożywczą. Galaretkę jagodową i żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku, wymieszać

Kolorowa kuchnia Elki
Biszkopt z borówkami i galaretką 156

cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 300 g borówek amerykańskich (mogą być mrożone) Sposób wykonania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier. Gdy masa będzie gęsta i błyszcząca dodajemy pojedynczo

Qchnia po prostu
Śmietankowe naleśniki z serem z dżemem z borówek i z siekanymi orzechami 158

śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Z racji tego, że najbardziej lubię późne śniadania to weekendami pozwalam sobie na naleśniki. Pulchne i delikatne bo na śmietance i przełamane kwaskowym smakiem borówki i orzechów. Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 400ml śmietanki 30% 400 ml mleka 15 dużych łyżek mąki pszennej łyżka oleju 3-4 łyżki cukru 4 jajka cukier waniliowy Składniki na ser: kostka

ChilliJemy
Mini serniczki w słoiku 132

bitą śmietanę w spray’u i świeże owoce do dekoracji. Ja podawałam swoje serniczki w domu, dlatego ubiłam dodatkowo 200 g śmietany kremówki do dekoracji. Gotowe serniczki przybrałam borówkami i miętą Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Mini serniczki w słoiku pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
SERNIK Z MUSEM Z OWOCÓW LEŚNYCH 122

jajko L – 2 szt * mąka ziemniaczana – 2 płaskie łyżki * cukier puder – 1 szkl * ekstrakt wanilii lub ziarna – 1 łyżeczka MUS Z OWOCÓW: * owoce typu porzeczki, borówki, jeżyny ( śmiało mogą być mrożone ) – 750 g * śmietana 36% – 550 ml * sok z cytryny – 2 łyżki * cukier – 100 g * żelatyna spożywcza – 28 g Ps. spód

Ostra na Słodko
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 142

potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Wgłębienia formy do pieczenia muffinek posmarować lekko masłem (najlepiej masło stopić i posmarować wgłębienia

Passions hobbies life
Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) 162

osoby uczulone na gluten nie musz ą  sobie niczego odmawiać ;) do dekoracji wykorzystałam ostatnie chyba tego lata maliny, czerwone porzeczki i borówki, wi ę c to taki deser na pożegnanie  lata. Serniczki s ą  bardzo puszyste, delikatne w smaku i lekkie jak chmurka. Polecam Wam serdecznie i życzę s pokojnego i pięknego weekendu

La grande e la piccola cuoca
Bardzo kruche babeczki z kremem budyniowym i owocami 305

Dzisiaj przepis na pyszne kruche babeczki. U mnie w wersji z kremem budyniowym, malinami i borówkami. Pewnie przepisów na kruche babeczki znajdziecie w sieci setki, ale ten dla mnie jest wyjątkowy. Pochodzi z mojego zeszytu z przepisami, jaki prowadziłam jeszcze jako dziecko, gdzieś w 1-3 klasie podstawówki. Zeszyt jest gładki, a to dopiero początki pisania były

Mieszam w Garnku
Żytnie babeczki z borówkami/jagodami i jeżynami słodzone miodem 114

sztuki) 100g mąki żytniej (u mnie typ 720) 50g masła 3 łyżki miodu (płaskie) 2 jajka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel esencji waniliowej Dodatkowo: 30g borówek/jagód 30g jeżyn   Masło rozpuścić w małym rondelku i pozostawić do lekkiego ostudzenia. W misce ubić jajka, a następnie dodać do nich masło, miód oraz odrobinę esencji waniliowej

Di gotuje
Czekoladowy tort z jeżynami 164

sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę

Ciastkozercy