borówki - 4037 przepisów (strona:124/270)

Tort truskawkowy na 6 urodziny 168

litr 30% słodkiej śmietany 400 g mrożonych truskawek 2 galaretki (żółta i czerwona) 15 0 g cukru trzcinowego 5 łyżeczek żelatyny dodatkowo: 2 opakowania biszkoptów "kocie języczki" 100 g borówki amerykańskiej 1 herbata truskawkowa (może być dowolna owocowa) Biszkopt: Biszkopt pochodzi z przepisu Biszkopt idealny . Został sprawdzony przeze mnie już kilka razy. Działa w 100%, jednak należy pamiętać o końcowym

Pij soki wyciskane
W humory: ciasto owocowe 228

razem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców (np. borówek, ale sprawdzi się też brzoskwinia pokrojona w kostkę) na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru + do wysypania formy 3/4 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła + do posmarowania

Kuchnia w biegu
Pełnoziarnista tarta z figami i borówkami 179

Obłędna TARTA Z FIGAMI z dodatkiem delikatnego kremu z ricotty... Artykuł Pełnoziarnista tarta z figami i borówkami pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Biały puch bez pieczenia 204

żelatynę. Krótko zmiksować i wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem udekorować startą czekoladą i owocami. Ja ciasto robiłam latem, więc użyłam malin i borówek, ale świetnie sprawdzą się także brzoskwinie z puszki. Źródło: książka "Słodki świat Kasi

Z miłości do słodkości
Szybki tort śmietankowy 165

pieczenia 2 łyżki wody Na krem i dekorację: 500 g śmietany kremówki 36% (można więcej) 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan-fixy 100 g jagód lub borówki amerykańskiej 1 filiżanka kawy czekoladowa posypka + batoniki WW WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy tortowej o średnicy

Passions hobbies life
Koktajl mrożony 175

Składniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony

czarrna od kuchni
Rolada z borówkami 108

Dawno nie było przepisu na ciasto, więc nadrabiam zaległości. Z racji tego, że sezon na borówki amerykańskie powoli się kończy postanowiłam użyć właśnie tych owoców. Są pyszne, a przede wszystkim zawierają mnóstwo witamin (A,B,C,PP) i składników odżywczych. Wpływają pozytywnie na naczynia krwionośne oraz poprawiają wzrok. Zachęcam więc do zajadania się nimi ;) Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Omlet owsiany z owocami leśnymi 205

miód i dodacie mniej słodkie dodatki :)  SKŁADNIKI (1 porcja -408 kcal) 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 garść malin 1 garść borówki amerykańskiej 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzepujemy, dodajemy miód, płatki i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy omlet z dwóch stron. Podajemy z owocami.  Pyszne

Moje Kuchenne Rewelacje
FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie 237

soli  masa jogurtowa: 3 kubeczki jogurtu greckiego (3x180g) 3 jajka 1 łyżka mąki cukier wanilia  2 łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy, dodajemy masło i smalec, siekamy szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy cukier, sól, wodę i szybko zagniatamy

Luźna Kuchnia
Letni deser malinowy z nocną owsianką, kaszą manną i jogurtem 213

domowego  kisielu malinowego 250 ml wody 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 3 płaskie łyżki kaszy manny 6 łyżek jogurtu naturalnego świeże owoce do dekoracji, np. borówki, czereśnie, maliny Przygotowanie: Dzień wcześniej wieczorem wsyp płatki, otręby i rodzynki do miseczki. Zalej niewielką ilością wrzątku, tylko do pokrycia. Wymieszaj i przykryj miseczkę jakimś talerzykiem. Zostaw do ostudzenia, potem wstaw do lodówki

Anioszek w kuchni
Czekoladowy tort z jeżynami 626

sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję, dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną

Ciastkozercy
Proste ciasto drożdżowe z owocami 146

wygląda na zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców sok, nie wpływa

Mieszam w Garnku
Terrina na białym winie z owocami lata 122

SKŁADNIKI na formę o średnicy 28 cm 500 ml białego wina (słodkie lub półsłodkie będzie najlepszym wyborem) 1-3 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny 2 nektaryny 300 g borówek amerykańskich 300 g białych winogron 300 g malin 200 g jeżyn 100 g czerwonych porzeczek * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej wino, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka

Food Square
Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką 192

idealny na śniadanie czy podwieczorek, bo potrafi nasycić. Kokosowy akcent w cieście spełniły wiórki i mleko kokosowe, więc ciasto jest subtelnie kokosowe w smaku, ale pachnie nieziemsko. Polecam z borówkami, jagodami czy innymi owocami, które macie pod ręką. :) Ciasto drożdżowe : 500 g mąk 2 opakowania suchych drożdży (14 g) 80 g brązowego cukru 2 jajka szczypta soli 100 g masła

Cooking Monster
Sernik jogurtowy 193

jest mało słodki, ale doskonale komponuje się z owocami i słodkimi biszkoptami. Proporcje na tortownicę o średnicy około 25cm. 800 gram jogurtu naturalnego 250 gram serka mascarpone 250 gram borówek 1 galaretka np. leśna biszkopty okrągłe 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżeczki cukru lub miodu Galaretkę rozrobić w mniejszej ilości wody, np. 400 ml dla galaretki na 500ml.  Żelatynę zalać

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania