litr 30% słodkiej śmietany 400 g mrożonych truskawek 2 galaretki (żółta i czerwona) 15 0 g cukru trzcinowego 5 łyżeczek żelatyny dodatkowo: 2 opakowania biszkoptów "kocie języczki" 100 g borówki amerykańskiej 1 herbata truskawkowa (może być dowolna owocowa) Biszkopt: Biszkopt pochodzi z przepisu Biszkopt idealny . Został sprawdzony przeze mnie już kilka razy. Działa w 100%, jednak należy pamiętać o końcowym
Pij soki wyciskanerazem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców (np. borówek, ale sprawdzi się też brzoskwinia pokrojona w kostkę) na ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru + do wysypania formy 3/4 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła + do posmarowania
Kuchnia w bieguObłędna TARTA Z FIGAMI z dodatkiem delikatnego kremu z ricotty... Artykuł Pełnoziarnista tarta z figami i borówkami pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEżelatynę. Krótko zmiksować i wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem udekorować startą czekoladą i owocami. Ja ciasto robiłam latem, więc użyłam malin i borówek, ale świetnie sprawdzą się także brzoskwinie z puszki. Źródło: książka "Słodki świat Kasi
Z miłości do słodkościpieczenia 2 łyżki wody Na krem i dekorację: 500 g śmietany kremówki 36% (można więcej) 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan-fixy 100 g jagód lub borówki amerykańskiej 1 filiżanka kawy czekoladowa posypka + batoniki WW WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C, spód formy tortowej o średnicy
Passions hobbies lifeSkładniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony
czarrna od kuchniDawno nie było przepisu na ciasto, więc nadrabiam zaległości. Z racji tego, że sezon na borówki amerykańskie powoli się kończy postanowiłam użyć właśnie tych owoców. Są pyszne, a przede wszystkim zawierają mnóstwo witamin (A,B,C,PP) i składników odżywczych. Wpływają pozytywnie na naczynia krwionośne oraz poprawiają wzrok. Zachęcam więc do zajadania się nimi ;) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamiód i dodacie mniej słodkie dodatki :) SKŁADNIKI (1 porcja -408 kcal) 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 garść malin 1 garść borówki amerykańskiej 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Jajka roztrzepujemy, dodajemy miód, płatki i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy omlet z dwóch stron. Podajemy z owocami. Pyszne
Moje Kuchenne Rewelacjesoli masa jogurtowa: 3 kubeczki jogurtu greckiego (3x180g) 3 jajka 1 łyżka mąki cukier wanilia 2 łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy, dodajemy masło i smalec, siekamy szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy cukier, sól, wodę i szybko zagniatamy
Luźna Kuchniadomowego kisielu malinowego 250 ml wody 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 3 płaskie łyżki kaszy manny 6 łyżek jogurtu naturalnego świeże owoce do dekoracji, np. borówki, czereśnie, maliny Przygotowanie: Dzień wcześniej wieczorem wsyp płatki, otręby i rodzynki do miseczki. Zalej niewielką ilością wrzątku, tylko do pokrycia. Wymieszaj i przykryj miseczkę jakimś talerzykiem. Zostaw do ostudzenia, potem wstaw do lodówki
Anioszek w kuchnisokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję, dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną
Ciastkozercywygląda na zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców sok, nie wpływa
Mieszam w GarnkuSKŁADNIKI na formę o średnicy 28 cm 500 ml białego wina (słodkie lub półsłodkie będzie najlepszym wyborem) 1-3 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny 2 nektaryny 300 g borówek amerykańskich 300 g białych winogron 300 g malin 200 g jeżyn 100 g czerwonych porzeczek * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej wino, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka
Food Squareidealny na śniadanie czy podwieczorek, bo potrafi nasycić. Kokosowy akcent w cieście spełniły wiórki i mleko kokosowe, więc ciasto jest subtelnie kokosowe w smaku, ale pachnie nieziemsko. Polecam z borówkami, jagodami czy innymi owocami, które macie pod ręką. :) Ciasto drożdżowe : 500 g mąk 2 opakowania suchych drożdży (14 g) 80 g brązowego cukru 2 jajka szczypta soli 100 g masła
Cooking Monsterjest mało słodki, ale doskonale komponuje się z owocami i słodkimi biszkoptami. Proporcje na tortownicę o średnicy około 25cm. 800 gram jogurtu naturalnego 250 gram serka mascarpone 250 gram borówek 1 galaretka np. leśna biszkopty okrągłe 6 łyżeczek żelatyny 3 łyżeczki cukru lub miodu Galaretkę rozrobić w mniejszej ilości wody, np. 400 ml dla galaretki na 500ml. Żelatynę zalać
Czerwony Gupik