boczek - 14002 przepisów (strona:769/934)

dziczyzna 137

dzika na sianie schab z dzika gołąbki z dzika   pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie   żeberka z dzika w jałowcu    żeberka z dzika duszone boczek z dzika zawijany karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika młoda kapusta z dzikiem-zapiekanka zapiekanka ziemniaczana z dzikiem comber z zająca potrawka z zająca pasztet z zająca

królestwo garów
Tosty z jajkiem 87

Chleb tostowy, pesto*, szynka, bekon lub boczek wędzony, jajka, masło Na maśle podsmażyć wędlinę z obu stron na rumiano. Na maśle usmażyć jajka. W tosterze opiec tosty. Posmarować z jednej strony pesto. Ułożyć na nich podsmażoną wędlinę. Na wędlinie położyć jajko.  *ja użyłam pesto ze szczypiorku czosnkowego , może być również pesto z czosnku niedźwiedziego   lub inne. zastawa

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 133

havarti, konfitura z czerwonej cebuli, pomidor, kiszony ogórek, sos chrzanowy, mix sałat z car city burger. Tak jak nie jadam z burgerów, tak ten był naprawdę dobry. Przyjemnie "przypalony" boczek, mięso dobrze usmażone,  soczyste, sosu akurat, sałata krucha i tylko ten ogórek... mógłby być troszkę lepszy. Przypomniało mi się dlaczego nie lubię kiszonych ogórków.... Do burgera – piłam Château

królestwo garów
Zrazy zawijane z pomidorami suszonymi 103

plastry wołowiny: rostbef, ligawa, udziec (u mnie ligawa), 3 duże lub 6mniejszych plasterków boczku wędzonego, 6 połówek pomidorów suszonych z oliwy, 6 filecików anchois, 3 łyżki pesto ze szczypiorku czosnkowego* 18 kaparów, ognista mieszanka przypraw** pieprz kolorowy, sól, mąka do oprószenia zrazów, oliwa do smażenia, 500 ml bulionu warzywnego (najlepiej domowy), Rozbić mięso tłuczkiem na cienkie płaty, szczególnie należy zwrócić

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina 130

łagodnych serów pleśniowych.   Merlot   Do grillowanej kaczki, udźca baraniego, żeberek jagnięcych, sarniny, polędwicy wołowej.   Pinot Noir   Do grillowanego dzikiego łososia, pieczonych nóżek cielęcych, dań z boczku wędzonego, pieczonego lub grillowanego drobiu (kurczak, kaczka, indyk, bażant, przepiórka).   Syrah   Do dań z czarną fasolą, chili z wieprzowiny, wołowiny.   Sangiovese   Do kiełbasy z karmelizowaną cebulą

królestwo garów
Comber zająca 175

Comber, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 125 g słoniny wędzonej lub wędzonego boczku, tłuszcz do smażenia, Comber oczyścić z błon, odciąć od kości, umyć i osuszyć, zalać czerwonym winem i odstawić na 3 godziny. Wyjąć, osuszyć. Obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Słoninę pokroić w cienkie plastry. Połową plastrów słoniny wyłożyć naczynie do zapiekania. Podsmażony comber ułożyć na słoninie

królestwo garów
Męskie gotowanie 114

prawdziwi faceci”! Prawdziwy facet według Cave’a je mięso. Je go dużo i w tradycyjnych, oszczędnych potrawach. Mamy tu zatem przepisy na steki, burgery, wołowinę, baraninę, boczek, żeberka. Słowem mięso omal saute. Wszystkich dotkniętych tą opinią wegetarian od razu uspokajamy, że my tu też wypadamy na średnio męskich. Autor zresztą ma dla nas wszystkich propozycję: Want to explore

GRUBY WAŁEK
Pieczony pieróg pełnoziarnisty II z mięsnym nadzieniem, czyli ciepła kolacja dla spracowanego Męża 160

pieprz i zioła prowansalskie trochę letniej wody do wyrobienia ciasta Składniki (farsz): 1/2 piersi z kurczaka 1 pieczarka 15 dag sera żółtego (gouda) 3-4 różyczki brokuła 2 plastry boczku zawijanego z przyprawami 1 plaster szynki wiejskiej 1/2 niewielkiej cebuli Pierś z kurczaka pokroiłam w drobną kosteczkę, zamarynowałam na kilka godzin w soli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam

Kuchnia po mojemu
Maślana szarlotka. Kruche ciasto na szybko. 219

smacznego tu nie było, więc trzeba to szybciutko zmienić. Myślę, że szarlotka z tego przepisu się nada. Wprawdzie wiosna idzie i najwyższa pora się zabrać poważnie za swoje boczki, ale przecież nie trzeba jeść samemu. Można tylko zrobić i karmić gości. Tym bardziej, że szarlotka nie jest wymagająca i  czasochłonna, a smakuje pysznie. Łakomczuchom i lubiącym karmić innych polecam

Kuchnia po mojemu
Wiejska kartoflanka z kiełbasą 256

zupy. Gałązkę lubczyku można zastąpić nacią selera, a natkę pietruszki - koperkiem. Świeży lubczyk w doniczce można kupić w więkości marketów. Zupę można dodatkowo przyprawić majerankiem, kminkiem i/lub dodać wędzonego boczku. Można również kiełbasę z jedną cebulą podsmażyć na smalcu. W razie zrobienia się grudek w zasmażce, nie należy się tym martwić. Rozpuszczą się one w zupie w trakcie gotowania

Gospodyni Miejska
jajko smażone na boczku 86

Produkty: 2 plastry boczku 4 jajka sól

Ugotujmy Coś
Pasikonik (Grasshopper Pie) - Tarta bez pieczenia 467

ciastek i dalej miksować, aż powstanie jednolita masa. Dno formy do tarty o średnicy 25 - 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić całą formę powstałą ciasteczkową masą (łącznie z boczkami). Schłodzić w lodówce przez 30 min, aż spód stwardnieje. Masa wersja I: 150 g białych pianek Marshmallow 125 ml mleka 3.2% 50 g białej czekolady 80 ml likieru

maniapieczenia
Kluski śląskie 182

Dziś przepis na kluski śląskie. Są one rewelacyjnym dodatkiem do mięs, sosów a również podawane samodzielnie polane smalcem i smażonym boczkiem. Składniki: 500 g ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana (objętość ¼ przeciśniętych przez praskę ziemniaków) Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Ziemniaki przełożyć do miski lub na stolnicę. Odłożyć ¼ ziemniaków

Mama Gotuje
Szaszłyk drobiowy 198

domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,, Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 cukinia kilka pieczarek kilka plasterków boczku przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem Wszystkie produkty należy umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, następnie wsypać do jednej miski. Przyprawić przyprawą do grilla i polać czosnkową oliwą

MarciochaKucharzy
Kapuśniak 143

pieprzu. Gdy mięso będzie już miękkie dorzucić posiekane warzywa: marchew, seler, pietruszkę. Gotować około 10 minut. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie złocista dorzucić kiełbasę i boczek pokrojoną w kostkę. Podsmażyć kilka minut i dodać do wywaru. W międzyczasie przez około pół godziny gotować posiekaną kiszoną kapustę wraz z kilkoma ziarnami kminku(jeśli kapusta była za kwaśna

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania