Wyjątkowa tarta "na słono". Sycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion Smakówpołączenia mięsa z piersi kurczaka z różnymi warzywami. W tej kategorii potrawka z kurczaka jest moim faworytem. Pierś z kurczaka w połączeniu z kolorowymi paprykami i cebulą z dodatkiem boczku podaję z naturalnym, brązowym ryżem i koperkowym sosem
Milion SmakówPoniżej przepis na sprawdzoną mieszankę smaków, która nigdy się nie znudzi - brokuły, boczek, sos śmietanowy i makaron. Co jakiś czas nachodzi mnie ochota na to właśnie połączenie. Polecam wykorzystać kolorowe świderki, które dodadzą daniu kolorystyki
Milion Smakówmakaronem tagliatelle - jeśli nie jedliście spróbujcie tej wersji. Nie byłbym sobą gdyby do składu klasyki nie trafił jakiś dodatek - tym razem jest to czosnek, który świetnie podkreśla smak boczku, jajka i parmezanu
Milion SmakówKlasyczny w amerykańskim stylu. Burger z dobrej wołowiny, boczek, cebula, sos barbeque a wszystko to w tradycyjnej bułce pszennej z sezamem. Jeśli chcecie zrobić naprawdę klasycznego burgera to właśnie przepis
Milion SmakówCoś w sam raz na letni poranek. Razowy tost, doskonałe połączenie jajka sadzonego i boczku, oraz letniej kompozycji: świeżego pomidora i szczypiorku z nutą sera feta. Śniadanie, którym naprawdę można się nie tylko delektować, ale i najeść do syta
Milion Smakówplacków z kabaczka ;) Nie ma w tym przepisie ziemniaków a kabaczek jest tarty na dużych oczkach tarki, żeby uzyskać ciekawą konsystencję. Jedynymi dodatkami są cebula - dla wzmocnienia smaku i boczek, który idealnie pasuje do placków. W tej wersji można je podawać zarówno ze śmietaną jak i ze swoim ulubionym sosem
Milion Smakówzasadzie nikt nie jest w stosunku do niej obojętny. Niektórzy ją uwielbiają, niektórzy naprawdę nie lubią jej charakterystycznego smaku. Tym drugim również polecam spróbować tego przepisu. Połączenie brukselki, boczku, kasztanów w sosie z masła i wina daje niespodziewanie ciekawe połączenie smaków, które przypadnie do gustu nawet osobom brukselko sceptycznym. A warto, bo brukselka to prawdziwa skarbnica witamin i minerałów
Milion Smakówdanie, do którego można dodać, jako urozmaicenie, właściwie wszystko, co zalega w lodówce i dorsz pieczony w papilotkach z farszem z pomidorów i bazylii oraz z farszem ze smażonego boczki, suszonych pomidorów i pora podlany białym winem. Pascal miał jeszcze w planie deser, ale po pięciu godzinach wspólnego gotowania, widząc nasze oczy pełne łez, pozwolił nam zrobić go innym razem
GRUBY WAŁEKłyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Dodatki: chorizo sos pomidorowy czosnek w plastrach lub przeciśnięty przez praskę por cebula oliwki pomidory ser feta słonina lub boczek ser żółty do starcia świeże listki rucoli 1. Ciasto zagniatamy z podanych składników, na ok. 30 minut umieszczamy w lodówce. 2. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto
Apetyczna babeczkaWiele z nas - mam - marzy o powrocie do figury z przed ciąży, lub nawet o zgubieniu kilogramów, które zadomowiły się na biodrach i boczkach GRUBO przed ciążą. Da się, trzeba tylko postanowić i ... trzymać się postanowienia - cała filozofia, ale jak trudna do zrealizowania. Nie martw się, że na diecie będzie niesmacznie, że będziesz głodna, że żarcie będzie jałowe
Matka Żywicielkasmaczne i za każdym razem inne w smaku. Tu możemy puścić wodze fantazji i wyczarować farsz super wypasiony lub skromny a zarazem smaczny. Dziś padło na ziemniaki, kapustę i boczek. Smaczne połączenie, prawda ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipełni zasłużenie stała się jednym z symboli Włoch, a jeżeli miałaby na to jedynie pół wieku, tym bardziej czapki z głów. 400 g makaronu spaghetti 200 g guanciale ewentualnie boczku 5 jajek 120 g pecorino romano oliwa sól, pieprz Na podlanej oliwą patelni podsmażamy pokrojone w kostkę mięso. Do naczynia wbijamy cztery żółtka oraz jedno całe jajko i mieszamy
Bon Ton ItaliaMakaron z jajkiem jest idealna propozycja na wykorzystanie makaronu, który nam pozostał po "wczorajszej" zupie. Można go podawać z samym jajkiem, jak również wzbogacając potrawę kawałkami szynki, boczku, cebulką podsmażoną z pieczarkami, czy po prostu warzywami. Składniki dowolny makaron 2 jajka sól pieprz Sposób Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy ugotowany makaron, chwilę go podgrzewamy, następnie wlewamy do niego
Kuchenne aromatymyśliwski jest idealnym wyborem dla ziemniaków, jego składniki można dowolnie zmieniać wedle upodobań smakoszy. Można dołożyć grzyby, zastąpić kiełbasę boczkiem wędzonym , słowem kombinujcie do woli, a ja życzę smacznego:) Składniki 2-3 cebule 1 parka kiełbasy ogórki słodko- kwaśne 1 łyżka masła 0,5 małego słoiczka koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe mąka na zasmażkę Sposób Cebulę kroimy
Kuchenne aromaty