boczek - 14002 przepisów (strona:735/934)

Pogacze twarogowe z żółtym serem 208

stanowią dokonały dodatek do wina, czy piwa. Idealnie smakują na gorąco, ale nawet w wersji solo - znikają ekspresowo! Ich odmian jest naprawdę mnóstwo - są np. drożdżowe, twarogowe, z boczkiem, skwarkami, z żółtym serem, fasolą, smażone, pieczone... Poniżej przedstawiam pogacze twarogowe - z delikatnymi modyfikacjami... Dodałam curry, które idealnie wkomponowało się w całokształt bułeczki. Polecam, bo są naprawdę bardzo proste i pyszne

Di gotuje
Łazanki z młodą kapustką i kiełbaską 132

dań  z jej wykorzystaniem,pyszne i szybkie do zrobienia-idealne na obiad polecam.... Składniki: 2 małe młode kapusty,lub jedna duża 2 cebule 4 kiełbaski(można również użyć boczek surowy wędzony) opakowanie makaronu łazankowego olej, sól,pieprz Przygotowanie: kapustę szatkujemy i podsmażamy na odrobinie oleju przez kilka minut,podlewamy odrobiną wody i dusimy chwilę do miękkości, cebulę obieramy,kroimy

Swojskie jedzonko
Ziemniaki zapiekane z jajkami 174

zapiekane z kiełbaską, szynką i jajkami. Taka szybka obiadowa zapiekanka. Do tego proponuję surówkę  z pora i pomidora  i mamy pyszny obiad. Kiełbasę w zapiekance możecie zastąpić boczkiem i będzie również bardzo smaczne.  Danie to jest idealne dla miłośników pyr  :) Moja mama jest ich największym miłośnikiem. 1 kg ugotowanych ziemniaków 3 kiełbasy śląskie 4 pieczarki

O kuchni z uczuciem
Zupa z grillowanych szparagów 89

Żółtka wymieszać ze śmietaną. Wlać trochę gorącego przecieru do śmietany, zamieszać, następnie mieszaninę żółtek ze śmietana wlać do reszty przecieru i mieszając doprowadzić do wrzenia. Podałam z chipsem z boczku wędzonego. zastawa

królestwo garów
Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku) 158

dodatek jest obowiązkowy. Dlatego i w tym gulaszu jest ona akcentem podkreślającym całokształt potrawy. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego (drobiowe też się nadaje). 500g mięsa wieprzowego (użyłam chudego boczku) 2-3 cebule 1 puszka pomidorów (w całości) 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki posiekanej bazylii (świeżej) 5 ziarenek pieprz 1 listek laurowy sól Dodatkowo: olej Umyte i osuszone mięso pokroić

Di gotuje
Szare kluchy z serem żółtym 122

dziś zaszalałam i zrobiłam szare kluchy z żółtym serem. Kocham smażone, a ser żółty uwielbiam z patelni.Możecie dodać twarogu lub boczku jest wybór :)  Składniki: 8 ziemniaczków takich sporych mąką pszenna( daje na oko,tyle by ciasto się połączyło i było zwarte) jajo 1 szt sól do smaku  pierz ziołowy do smaku olej do smażenia ser żółty

Różowa kuchnia
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 201

możemy spróbować swoich sił w kuchni i sporządzić wybrane dania. Wybór przepisów jest naprawdę ogromny. Począwszy od smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie

Tetiisheri
Deser z serkiem ricotta i borówkami z posypką crumble 103

Uwielbiam piec i kosztować ciasta ale również ogromnym uwielbieniem darze desery zwłaszcza jak są pyszne, sycące , a zarazem nie wchodzą w boczki. Taki właśnie jest ten smakołyk. Ograniczyłam w nim cukier jak mogłam i myślę, że wszystko jest wyważone w 100 %. Jeśli ktoś woli jednak słodsze małe co nieco do kremu można dodać cukier puder. Składniki na 2 porcje

Kubki smaku
Szaszłyki wieprzowe z batatami i cukinią. 157

Mąż Marzenki przepisu na tajemniczą marynatę żonie nie zdradził. Męska solidarność? ;) Policzymy się później ;);) A tak na serio, to właśnie drobiowe szaszłyki z boczkiem były impulsem do obecnego hasła tygodnia. Miło, że patent Maćka na soczyste mięso poszedł w świat. Korzystajmy z niego! U mnie tym razem patyczki nadziane zostały wieprzowiną, batatami oraz cukinią. Tę ostatnią dla urozmaicenia pokroiłam

zadanie-gotowanie
Burger paleo z hummusem z buraka i karmelizowaną gruszką 128

pomidora,mięso, rukolę kolejno grilowaną cebulkę, potem dajemy karmelizowaną gruszkę, a na to wszystko guacamole i przykrywamy pieczarką. Zawsze możecie dodać do tego przepisu to co Wy lubicie, np. boczek, kawałki awokado zamiast guacamole, ogórek, sos bbq, jajko sadzone, jak zwykle szalejcie i dajcie to co macie pod ręką, albo na co akurat przyjdzie Wam ochota. A co znajdzie się

PaleoLife
Dorsz na grzance 189

Gotowany dorsz z bukietem dodatków Składniki filet z dorsza ok. 300 g ziemniaki 5-6 szt boczek wędzony 200 g jajka 4 szt chleb tostowy 4 kromki oliwa z oliwek solanka: … Czytaj dalej Dorsz na grzance

czarrna od kuchni
Finger foods 146

Składniki ciemne pieczywo wędzony łosoś szynka szwarcwaldzka Fresca Fetta salami aux noix suszone pomidory rukola gorgonzola dolce camembert krakersy boczek ze spiżarni ser kozi

Gaździnka warzy
Jakie jedzenie pasuje do piwa? 155

ostrą pastą, strogonow. Black IPA: Żeberka w miodzie i musztardzie, żeberka po szanghajsku, dorsz lub flądra smażona, sery angielskie i francuskie, smażony ser, pajda ze smalcem, Pszeniczne: Grillowany boczek, smażone jajko, białe kiełbaski, Belgijskie: Dania rybne, warzywa z woka lub blanszowane, lody waniliowe, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie

Kuchnia PROzdrowotna
Risotto ze szparagami w trzech formach. I z cheddarem 204

błyszczący. Żeby został biały – szklijcie go krótko. Jeśli natomiast chcecie wydobyć z niego bardziej orzechowy smak – poczekajcie aż ryż lekko zbrązowieje. Ta druga opcja jest fajna do risotto z boczkiem albo mięsem wołowym, do ryb i warzyw ja osobiście preferuję wersję bianco.   Do ryżu wlewamy najpierw wino lub cydr – chwilę razem gotujemy żeby odparować alkohol, a następnie partiami wlewamy

Karo in the Kitchen
WIOSENNA BOTWINKA Z FETĄ 143

podwójnej porcji, zajadałam ją kolejne 3 dni, nic nie straciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka

Smaczne Zdrowe