kładę na minutę na rozgrzany ruszt grilla. W wersji ze zdjęcia są z roszponką, serem, pomidorem, suszonymi pomidorami, majonezem i ketchupem. Oczywiście można eksperymentować z dodatkami. Idealnie nadaje się boczek, ogórek konserwowy, liście szpinaku, sałata lodowa, mozzarella. Zależy co kto lubi. Polecam Emska
Emskie Smakidomowy Składniki: 2-3 duże piersi z kurczaka ok 1,5 kg mięsa -może być wieprzowe, wołowe czy mix tych mięs 1/2 kg surowego boczku lub podgardla 4-5 jajek 6 średnich marchewek 3 pietruszki pół dużego selera 3-4 cebule 1/2 kg wątróbki drobiowej 2 suche kajzerki 3 liście laurowe
Aromatyczne Podróżedopiero wsypuje się je na gotujące się mleko i gotuje 2-3 minuty. Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić zacierki, a następnym razem podam przepis na prawdziwą kaszubską kartoflankę na boczku z zacierkami. Coś pysznego! Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy jajko Mieszamy widelcem
Posadzone i zjedzonegotować jej zbyt długo. Najwyżej 8-9 minut. Powinna być lekko twarda. Ugotowana na bardzo miękko staje się dużo ciężej strawna . Dzisiejsza wersja młodej kapusty, to ta najprostsza. Bez boczku, śmietany i zagęszczania mąką. Kapustę w takiej postaci gotuję co roku wiosną - pamiętam ją jeszcze z domu rodzinnego i z domu babci :) Młoda kapusta z koperkiem 1 młoda kapusta średniej
Posadzone i zjedzonemyjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w grubą kostkę( kwadraty o 4*4 cm), układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami i tłuste okrawki, boczek i ładniejsze części łopatki oraz szynkę ( czy też schab). Każdy rodzaj mięsa wstępnie przyprawiamy (używając przypraw dosyć oszczędnie) solą, pieprzem, majerankiem, saletrą i cukrem, te ostatnie dodajemy całe
Miód i pieprzsłodkimi śniadaniami. Omlety, owsianki, ciasta.. powoli odchodzą ale nie na stałe, są w moim jadłospisie raz na jakiś czas. Nadeszła nowa era. Powróciły różnorodne sery, szynki, salami, boczek i jaja. Oczywiście w umiarze. Miałam ochotę na coś innego, sycącego i wytrawnego. Jajecznica się znudziła, kanapki też.. Więc umieszałam i upiekłam takie coś. Powiem Wam.. tego się
Czarnawisienkakapusty, do wrzącego wywaru z przyprawami. Tarte ziemniaki szybciutko się zwiążą i gołąbki nie rozpadną się. Duszę na niedużym ogniu, około 30 minut pod przykryciem. Podałam z zasmażką z boczku i czerwonej cebulki. W wersji bezmięsnej okrasą może być sama cebulka podsmażona na maśle lub dobrym oleju rzepakowym. Wywar, w którym dusiły się gołąbki można zaprawić śmietaną lub pomidorami, dodać
PichceniomaniaEkspresowe zielone curry z kurczaka Gulasz piwny Grillowany kurczak z frytkami z batatów Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy
Cooking MonsterDomowy pasztet jak wiadomo jest smaczny. Może być wieprzowy, drobiowy lub mieszany, pieczony lub gotowany. Wszystko zależy od naszej pomysłowości. Ja dziś mam pasztet z łopatki wieprzowej i boczku z dodatkiem przypraw od Domowa Spiżarnia . A pasztet upiekłam w super foremkach drewnianych, klik które są wielokrotnego użytku. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidanie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos - kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem (i to nie tylko spaghetti) to ryżem. Jest pyszne w każdej wersji. Składniki
Zasmakuj Kuchnijuż nie mam, ale zamroziłam, zrobiłam troszkę zapasu na zimę.. Ilość składników wg gustu, można dać więcej warzyw,takich które nam np.bardziej smakują.Można dodać kiełbaskę lub boczek..wszystko wg własnych upodobań. fasolka szparagowa cebula papryka cukinia jajka sól, pieprz olej do smażenia Fasolkę szparagową ugotować, pokroić na małe kawałki. Paprykę, cebulę , paprykę i cukinię pokroić
Moje domowe kucharzenieprzygotować chips z bekonu. Bekon mocno zgrillować aż będzie mocno przypieczony, twardy i chrupiący (użyłam grilla elektrycznego, można zrobić to na patelni grillowej lub pod górną grzałką piekarnika). Przypieczony boczek połamać na mniejsze kawałki. Do zupy dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem, słodka papryką i szczyptą płatków chilli (do smaku). Chwilę gotować i natychmiast podawać z chipsem z bekonu. Smacznego
Codzienne GotowanieOpis: Żur, czyli powrót do polskiej tradycji. Jest to zupa przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej. Często podawany jest z wędzonym boczkiem, kiełbasą, żeberkami lub też z dodatkiem białej kiełbasy. Żurek ma charakterystyczny kwaśny smak. W Polsce żurek jest tradycyjnym daniem wielkanocnym. Polecam przyrządzać w specjalnych chlebkach, wyglądem i smakiem zachwyci każdego. Składniki: Włoszczyzna 2 ząbki czosnki Gałązki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneprzepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego smaku i ograniczenia ingrediencji. Nie żałuję. Delikatny smak cukinii jest dzięki temu wyczuwalny, a obecność serów zaostrza tylko efekt i sprawia, że ciasto jest
zadanie-gotowanieprzejazdem we Wrocławiu i nie wiecie, gdzie wpaść na śniadanie polecam Di Cafe Deli mieszczącej się w galerii handlowej w Sky Tower. Robią najlepsze gofry z jajkiem sadzonym i boczkiem, do tego serwują je cały dzień. Sprawdziłam na sobie i ze szczerym sercem mogę powiedzieć, że lepszych nie jadłam. Możecie przeczytać o Di np. na Wrocławskich Podróżach Kulinarnych . FILM źródło
Pink Envelope