boczek - 14002 przepisów (strona:723/934)

Gorące Piece zostały otwarte! 125

jaką właściciele podchodzą do produktów i wspieranie małych przedsiębiorstw. Właściciele Gorących Pieców i Szef Kuchni Do wyboru mamy między innymi deskę wędlin za 25 zł, w której znajdziemy m.in. boczek, karczek, szynkę oraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga

Food Square
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 118

Soczewica 2. Groch i groszek 3. Ciecierzyca 4. Fasola i fasolka 5. Bób 6. Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje

Zrób to smacznie
Surówka obiadowa 487

kiszonej kapusty jest bez udziwnień i „modnych” dodatków, składa się ze składników które przeważnie każdy ma w domu. Tym razem surówka została przygotowana do domowych, najlepszych kopytek z boczkiem.   The post Surówka obiadowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omlet bez mąki z mleczkiem kokosowym 155

Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet)  sól morska (u mnie z papryczką chili) pieprz ziołowy Do miseczki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 139

ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem pleśniowym i płatkami schabu pieczonego boczku na musie z Jakubek ze szpinakiem, pure z  ziemniaków z sosem tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera

Kulinarne przygody Gatity
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 28.10.2016r. 160

owocowy pucharek śniadaniowy   Anna  Krem z kala fiora  Dorota  Dr ożd ż owe z twarogiem i dżemem   Marzena Jesienna z upa zi emniaczana z boczkiem         A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad 852

bardzo rzadko;) czy też jako pieczony. W sumie ten pieczony schab to pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Mama na każde święta piekła mięsa. A to schab właśnie, a to boczek a to pierś z indyka. W sumie to smakowały doskonale jako wędlinka właśnie, ale na różnego rodzaju święta, stosowało się je też jako mięsko na obiad. Wystarczyło ugotować ryż

Mieszam w Garnku
KOPYTKA 165

gotuj około 3 minut po wypłynięciu. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz.  Polej przesmażoną na maśle tartą bułką . Kopytka można podawać z sosem, ze skwarkami ze słoniny i boczku

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Cebulowa tarte flambée 135

tylko, bo charakterystyczne jest także dla niemieckich Nadrenii – Palatynatu i Baden – Württemberg) kuchni zawrotną karierę zrobiło w XVIII i XIX wieku. Podstawowa wersja to ciasto z cebulą, boczkiem z dodatkiem crème fraîche lub sera fromage. Znane są również jego odmiany np owocowa z jabłkami i cynamonem, leśna (gdy dodamy grzyby) lub z różnymi odmianami sera. Legendy głoszą

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak a'la cacciatore 164

oliwek. Danie idealne na rozgrzewający jesienny obiad albo kolację. KURCZAK a'la CACCIATORE Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki szynki prosciutto (można zastąpić boczkiem) 2 gałązki rozmarynu kilka gałązek tymianku 1 puszka pomidorów bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 5-6 pieczarek garść oliwek oliwa do smażenia Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy prosciutto,aż będzie

Bon appetit mon amie
Wspaniała lazania z dynią i mięsem indyka 129

będzie już prawie miękka. Następnie zmiksować za pomocą blendera. Ja uzyskałam około 300 g masy dyni. Jeśli macie w słoiczkach też można ją użyć. Mięso z indyka z boczkiem zmielić, cebulkę i czosnek posiekać drobno. Zmieloną dynię dodać do mięsa. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, potarte sery. Wymieszać i doprawić solą i czarnym pieprzem. Przygotowanie sosu – na patelni roztopić

Kuchnia Pokoleń
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 124

wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym ;     Było pysznie i wesoło :) W przemiłej atmosferze z blogerkami minął dzień, pora wracać do domu, na drogę dostaliśmy produkty

Kulinarne Fantazje Marioli
Czerwona kapusta zapiekana z jabłkami i kiełbaskami. 161

dodatek warzywny do typowego obiadu z mięsem lub bez. Jeżeli zaś zostanie nam część tej kapusty z jabłkiem na drugi dzień i dodamy do niej np. kawałki pieczeni czy boczku (i może podlejemy trochę winem), to uzyskamy bigos pełną gębą. Cóż, że czerwony ;) Tak ogólnie, to warto zrobić danie wcześniej i odgrzać ponownie przed podaniem - zyska na smaku bardzo! Składniki

zadanie-gotowanie
Kopytka z sosem grzybowym 132

Kopytek chyba nie muszę opisywać? Pewnie większość osób je zna i lubi. Idealnie komponują się podsmażaną cebulką i boczkiem, polane masełkiem lub np. posypane żółtym serem. Mogą stanowić oddzielną potrawę lub być dodatkiem do innych, np. gulaszu. Już Wam je opisywałam wcześniej - klik , a tym razem prezentuję w pysznej wersji z szybkim sosem grzybowym. Sezon na grzyby jeszcze trwa, więc

Di gotuje
Buraczkowe kluski śląskie 194

stoi na przeszkodzie, by wykorzystać gotowaneg buraki. Kluski w tej wersji podaje się tak samo, jak tradycyjne- głównie do sosu, albo jako danie podstawowe i okraszone np. tylko boczkiem czy samą duszoną cebulką (z dodatkiem cydru lub słodkiego wina- mniaaammm!) * ziemniaki- 800 g * buraki- 200 g * mąka ziemniaczana Buraka (jak 1 duży przekroić na ćwiartki, mniejsze na pół) owinąć

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania