boczek - 14002 przepisów (strona:715/934)

Szaszłyk z makaronem ? 117

cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest bardzo zdrowy składniki 1 opakowanie makaronu kokardki 100g piersi z kurczaka 100g szynki wieprzowej 100g boczku

Kulinarne pyszności Molki
Ciasto czekoladowe z gruszkami 150

blaszce. Zapewniam, że wyjdzie. Do środka można dodać gruszki, wiśnie. Myślę, że maliny i truskawki też byłyby niezłe. Oł maj gasz , no to kończę, bo zaraz napiszę, że z boczkiem też będzie super :) Składniki: 125 g miękkiego masła 100 g ciemnej czekolady 180 g powideł śliwkowych 150 g drobnego cukru trzcinowego szczypta soli 2 jajka (lekko ubite widelcem

bistro mama
Jaja z foremek z pomidorami 123

Tajemnice kuchni jarskiej”. Przyznam się, że ten przepis troszkę zmieniłam – pierwotny i oryginalny miał wyraźne braki smakowe i wspólnie z najstarszym mężczyzną uznaliśmy, że należy dodać cebulkę i boczek. Oczywiście z... Read More The post Jaja z foremek z pomidorami appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Krem ziemniaczano-jabłkowy z pieczonymi ziemniaczkami 118

Zupa ziemniaczana z dodatkiem jabłek i pora to absolutna jesienna klasyka. Treściwa, kremowa, dzięki dodatkowi jabłka o delikatnie kwaskowatej nucie i zupełnie nie nudnym smaku. I choć ziemniaki kochają boczek, przyjemnie łącząc się w zupach i tworząc popularną ich wersję – dzisiaj postawiłam na danie wegańskie. Dodatek pieczonych ziemniaczków nadaje tu cudownie dymnego i wędzonego smaku, co wzbogaca całość o niebanalny

Even Better Food
Tarta pomidorowa z klopsikami 189

Tarta czekoladowa jest na słodko i jako deser sprawdza się rewelacyjnie. Poza tartami słodkimi jest jednak masa tart, które możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty są niezwykle praktyczne, gdyż można je serwować jako danie główne, przystawkę bądź przekąskę. Można je jeść i na ciepło i na zimno. Dzisiaj chcę podzielić się z Wami

mecooks
Kopytka leniwe 126

oprószone brązowym cukrem), ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować je bardziej słone i mocno pieprzne - będą równie doskonałe! A takie omaścić można też podsmażoną cebulką czy boczkiem - co kto lubi. Takie kopytka są świetnym rozwiązaniem, gdy z obiadu zostanie trochę ziemniaków - podane w innej formie ziemniaki będą smakowały jeszcze lepiej. I uwaga - odsmażone na patelni, z lekko przyrumienioną

Kolorowy Przepisownik
Kluski śląskie 414

wrzącą wodę i gotujemy ok. 2 minut od wypłynięcia. Wybieramy łyżką cedzakową i przekładamy do miski. Podajemy z roladą wołową lub wieprzową, innym mięsem z sosem lub z podsmażonym boczkiem.  Smacznego

bistro mama
Warsztaty kulinarne Pasta fresca z Cristina Catese 141

Factory. Jak mówi Cristina, jakość produktów jest najważniejsza ! Do ugotowania mieliśmy: świeży makaron jajeczny cannelloni z ricottą i szpinakiem tagliatelle z ragu, czyli mięsnym sosem tortellini z ziemniakami i boczkiem frappe, czyli włoskie faworki z czekoladowym sosem Farsz do cannelloni Ragu do tagliatelle  Jak widać na zdjęciach, na naszych warsztatach było nie tylko twórczo i i pysznie, ale także

Kulinarne przygody Gatity
Cebulak, czyli Zwiebelkuchen 194

Pyszny placek cebulowy. Edyta Guhl. Zwiebelkuchen jest to drożdżowy placek z farszem z cebuli, boczku, śmietany i kminku serwowany na południu Niemiec i we Francji. Jest dość kaloryczny i to wlaśnie kminek ma sprawić, żeby był lepiej trawiony. W Nadrenii-Palatynacie podaje się go z młodym winem Federweißer. Można go również podać do piwa, barszczu lub zupy grzybowej

dolcevitainmykitchen
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 420

Już za 30 dni tłusty czwartek (23 lutego). Dawniej pączki nadziewano mięsem, głównie słoniną i boczkiem. Pączki na słodko rozpowszechniły się w Polsce dopiero w XVI wieku. Nadziewamy je marmoladą, dżemem, czekoladą, masą budyniową, orzechową, makową, serową, advocatem – jednym słowem – czym kto lubi. Dla tych co nie liczą kalorii… i nie tylko. Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą. Składniki

mojewypiekiinietylko
makaron z sosem carbonara 129

smakuje i ten ze śmietaną i ten bez.. Makaron z tym sosem .jest łatwy do wykonania .przez każdego .szybki i niedrogi.. Składniki: opakowanie makaronu.. 200 dag boczku 5 jajek sól.pieprz świeżo zmielony 80 g startego parmezanu oliwa z oliwek.. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente..Na rozgrzaną patelnie dajemy pokrojony

Ugotujmy Coś
PASZTET Z GĘSI 131

Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, by cieszyć się jego smakiem i mieć tę satysfakcję, że przygotowaliśmy go sami.  Składniki: 3 kg mięsa z gęsi 1 kg boczku 3 wątróbki gęsie 5 marchwi 3 pietruszki 1 seler 2 cebule liść laurowy- 6 sztuk ziele ang 10 sztuk pieprz ziarna- 10 sztuk sól- ok łyżki- do wywaru sól

Z Majeczką w kuchni
Solanka. Solianka 207

zupa ma tyle wersji ile gospodyń i można dość swobodnie zmieniać składniki oraz ich proporcje. Na Wschodzie np. często zamiast kiełbasy dodaje się do solanki parówki a zamiast boczku słoninę. Najważniejsze żeby ta zupa była konkretna , sycąca i rozgrzewająca. Podaje się ją najczęściej z dodatkiem porządnej łyżki kwaśnej śmietaną a także oliwkami i kaparami. Ja uwielbiam ją z dużą ilością

Smaczna Pyza