boczek - 14002 przepisów (strona:710/934)

Wielkanoc wytrawnie 856

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/kremowa-zupa-chrzanowa_9.html   Sałatka z kolorowym ryżem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html   Gotowany podwójnie schab kanapkowy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/gotowany-podwojnie-schab-kanapkowy.html   Jajka z farszem wątrobowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/jajka-z-farszem-watrobkowym.html    Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/boczek-faszerowany-papryka-i-mielona.html Chleb z ziarnami i chia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/chleb-z-ziarnami-i-nasionami-chia.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html Drożdżowe koszyczki na sałatkę http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/drozdzowe-koszyczki-na-saatke.html Pasztet

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone ziemniaki z cukinią 159

kawałki, kostkę, talarki, do woli, układamy w naczyniu żaroodpornym, mieszamy z masłem i przyprawami, pieczemy pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu zaglądając i przewracając je na drugi boczek:) ja piekłam w temp. 190C bez termoobiegu, grzaniem góra-dół, pod koniec zdjęłam pokrywkę i lekko przyrumieniłam je chwilę

Zasmakuj Kuchni
Wegetariański żurek z jajkiem i opiekanymi ziemniakami. 140

piekarniku lub podać tylko gotowane, - dodatki białkowe: gotowane jajko, plastry podsmażonej kiełbasy, kawałki białej  kiełbasy, wędzony twaróg, - okrasa do zupy, to smażona cebulka lub skwarki z wędzonego boczku. Wegetariańska wersja żurku jest równie smaczna jak ta z dodatkiem mięsa. Opiekane ziemniaki i cebulka z wędzoną papryką nadają zupie smakowitości. Składniki: 2 litry wywaru warzywnego (ugotowanego z: 3 marchewki

Codziennik Kuchenny
bagietka zapiekana z jajecznicą 222

niewiele trzeba, by je urozmaicić, a jak wiele atrakcyjności można zyskać. Składniki : średnia bagietka(o długości 25cm) 2 jajka 1/4 czerwonej papryki garść startego sera żółtego 3-4 plastry boczku lub innej wędliny pęczek szczypiorku sól i pieprz

zobacz ich smak
Pasztet z indyka (z żurawiną) 175

tego wpisu ową żurawinę umieściłam w nawiasach. Pasztet natomiast podałam z domową żurawiną ze słoika. Składniki: 300g fileta z indyka 200g podudzia z indyka 200g podgardla wieprzowego lub tłustego boczku 200g wątróbki drobiowej lub indyczej 2 cebule 8 plastrów suszonego jabłka 1 czerstwa kajzerka 1 szklanka białego półwytrawnego wina 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego gałązka rozmarynu 3 gałązki

Obiad gotowy
PIECZEN RZYMSKA 109

łyżki rosołu  2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (może być koperek) sól, pieprz majeranek tłuszcz do wysmarowania brytfanny plasterki tłustego, wędzonego boczku lub słoniny do wyłożenia brytfanny PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Podsmażone na tłuszczu części cebuli, ziemniaki i mięso przepuszczamy przez maszynkę. Do masy dodajemy jajka, musztardę, pozostałe przyprawy (z przewagą majeranku), posiekaną

Moja Książka Kucharska
GLAZUROWANE UDKA KURCZAKA Z GRILLA 131

GLAZUROWANE UDKA KURCZAKA Z GRILLA   Moi Drodzy, przedstawiam Wam dzisiaj przepis na udka z kurczaka pieczone na grillu. Udka te świetnie smakują z grillowanymi śliwkami w boczku i świeżą bagietką. Polecam przepis :) Czas przygotowania : około 1h Liczba porcji: 4 SKŁADNIKI: 4 udka kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 3 cebule szalotki 5 łyżek chutney z mango 9 łyżek dobrej oliwy

Moja Książka Kucharska
NAJLEPSZE GOLABKI W BIALEJ KAPUSCIE 162

przykrywamy naczynie i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 2,5 godziny lub dusimy na niewielkim ogniu ( 2,5 godziny) * spód brytfanny możemy  wyłożyć plasterkami boczku lub niewykorzystanymi liśćmi kapusty. * pomiędzy gołąbki możemy wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy. Krok 6. Kiedy gołąbki będą gotowe, polewamy je sosem pomidorowym, dusimy jeszcze 30 minut. Smacznego

Moja Książka Kucharska
SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 120

ugotowanego długoziarnistego ryżu   zielenina do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso, paprykę i plasterki bekonu (możemy również dołożyć plastry cebuli), smarujemy 3 łyżkami oleju i kładziemy na średnio rozgrzany grill. Smażymy

Moja Książka Kucharska
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 451

słoniny. Ten pasztet został przygotowany wg przepisu Pani Magdy Gessler ze strony www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/pasztet-domowy , (trochę zmodyfikowany) no i wyszedł świetnie. Pamiętajcie jedynie, że w miarę tłuste podgardle lub surowy boczek sprawią, że pasztet nie będzie kruszył się podczas krojenia. Polecam i pozdrawiam  K.K. :) SKŁADNIKI:  300g podgardla wieprzowego 300g wątróbki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g wołowiny (pręga lub łata

Moja Książka Kucharska
LITEWSKIE KARTACZE (CEPELINY) - przepis krok po kroku 216

ziemniaczaną, formuję wrzecionowaty,taki wydłużony kształt - od razu wrzucam na wrzątek, kiedy wypłynie, gotuję na bardzo niewielkim ogniu do około 30 minut od wypłynięcia. Gotowe kartacze podaję z podsmażonym boczkiem i cebulką. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Paprykarz z kurczaka 145

wykorzystać do przygotowania paprykarza. Ponieważ trafiłam na odfiletowane udka kurczaka, to one wystąpiły w moim daniu. Poza podanymi przyprawami posmarowałam je od środka musztardą i dodałam po plasterku wędzonego boczku. Każdą roladkę obwiązałam nicią. Poniżej przepis na podstawowy paprykarz. Polecam obie wersje! Kurczak jest mięciutki, aromatczyny i rozpływa się w ustach! Składniki: 1 kurczak 2 cebule 1 papryka czerwona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki z białą kiełbasą, mięsem wieprzowym, cukinią, papryką ... 146

też smaczną kolację na gorąco :) Składniki można dobierać dowolnie według wlasnego uznania czy upodobań kulinarnych. SKŁADNIKI 300g piersi kurczaka 300g białej kiełbasy 300g mięsa wieprzowego 50g słoniny lub boczku  papryka cebula cukinia rozmaryn Sól czosnkowa oliwa pieprz patyczki do szaszłyków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso i warzywa umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę a warzywa w plasterki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie

zielonacukinka
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 330

pieczony w majeranku Szynka domowa wędzona Mielonka dojrzewająca a la salami Kiełbasa krakowska parzona Ziołowy schab z pończochy Kiełbasa myśliwska Domowa szynka z szynkowara Domowa biała kiełbasa wieprzowa Pieczony boczek w ziołach Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Drobiowa pieczeń

Kulinarne przygody Gatity
Lasagne z soczewicą 107

może być alternatywą dla mięsa w diecie. Jest bogata w potas, kwas foliowy i wiele innych składników. Przepis podpatrzony w programie Ugotowani. Dla mięsożerców przepis można wzbogacić o boczek, na którym podsmażamy cebulę i pieczarki. Polecam!     Lasagne z soczewicą   Składniki:   250g makaronu lasagne 1 cebula ząbek czosnku 200 g pieczarek szklanka ugotowanej soczewicy puszka krojonych pomidorów

Smak mojej kuchni