dlatego polecam dzisiaj bardzo smaczne i inne pierogi. Pierogi z mięsem i ziemniakami Ciasto na pierogi 1/2 kg mąki 1/2 litra maślanki Farsz 1/2 kg tłustszego mięsa ( u mnie boczek ) 4 średnie ziemniaki 2 średnie cebule sól, pieprz Mąkę wymieszać z maślanką i ciasto na pierogi gotowe. Mięso zmielić na grubych oczkach albo posiekać, ziemniaki starkować jak na placki ziemniaczane
Pieguskowa Kuchniaogórek pokrojony w kostkę rzodkiewka szczypiorek koperek jajko ugotowane Wszystko to wymieszane ze sobą, najsmaczniejsze na drugi dzień po przegryzieniu się. Podałam go z młodymi ziemniaczkami okraszonymi cebulką z boczkiem i posypanymi koperkiem :). Artykuł Chłodnik pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniamasło Cebulę zeszklić, dodać kurki i doprawić do smaku. Po kilku minutach wbić jajka i ściąć wedle uznania. Ja wole takie ścięte ale nie wysuszone. Danie można wzbogacić dodatkiem boczku wędzonego i szczypiorku wedle własnego upodobania. Artykuł Jajecznica z kurkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniaspecyficznymi zapachami, które pamiętam ze swojego rodzinnego domu. Leczo (moja wersja): 1 cukinia lub kabaczek, 2 cebule, 4 papryki, 30 dag pieczarek, 4 pomidory, podwójne pęto kiełbasy lub kawałek boczku (albo jedno i drugie), sól, pieprz, ewentualnie koncentrat pomidorowy. Cukinię i cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę i pieczarki pokroić wedle upodobania. Podsmażyć cebulkę i kiełbasę, dodać cukinię, paprykę
Pieguskowa Kuchniakociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną. „ Bigos 5 kg kiszonej kapusty 1,5 kg mieszanego mięsa ( żeberka, boczek, wołowina, łopatka) 2 garście suszonych grzybów ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, papryka słodka, majeranek koncentrat pomidorowy Mięso pokroić na kawałki, doprawić, podsmażyć na rumiano. Przełożyć do dużego garnka z grubym dnem, podlać
Pieguskowa KuchniaKotlety rybne 0,7 kg odfiletowanych ryb (najlepiej pomieszanych, u mnie płotki, krasnopiórki i szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 5 cm pasek słoniny lub surowego boczku 1 mała bułka czerstwa namoczona w wodzie sól, pieprz bułka tarta olej Oddzielić skórę od mięsa, pokroić na kawałki i zmielić z obraną cebulą, czosnkiem, słoniną i odciśniętą bułką. Dodać
Pieguskowa Kuchniatakiej funkcji na dnie umieścić naczynie żaroodporne, wypełnione wodą. KOTLETY RYBNE 70 dag ryby (u mnie szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku szczypiorek 2 jajka kawałeczek słoninki lub boczku 1 czerstwa kajzerka sól, pieprz, mąka do panierowania, olej Rybę (bez skóry) zmielić z cebulą, czosnkiem, słoniną i namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, pokrojony szczypiorek sól, pieprz i dobrze
Pieguskowa Kuchniaczosnku olej rzepakowy 1 łyżka litr bulionu sól i pieprz gałka muszkatołowa dodatki: listki mięty, małe kuleczki mozzarelli, kiełki - do wyboru jakie macie, grzanki czosnkowe, czips ziemniaczany lub z boczku i co Wam jeszcze do głowy przyjdzie. Do gorącego oleju dodaj zmiażdżony czosnek, dodaj szpinak. Duś chwilkę. Wlej gorący bulion i gotuj 5 minut. Zblenduj. Dopraw. Dodaj dodatki jakie chcesz
AZgotuj!skwarkami (szczególnie gdy jestem poza miastem). Jajecznica z kurkami smakuje także z innymi dodatkami: - z kiszonymi ogórkami, - z papryką świeżą lub marynowaną, - z pieczarkami, - z cebulką, czosnkiem i boczkiem, - z pomidorami. Składniki: 200 g kurek 5 jaj 1 cebula ząbek czosnku opcjonalnie: płaska łyżeczka pokrojonej w kostkę chili lub świeżej papryki 2 łyżki oleju 2 płaskie łyżeczki masła sól, pieprz
Zasmakuj Kuchniforemce. Przepis na to ciasto chlebowe możecie tak naprawdę potraktować jako bazę do własnych pomysłów na wypiek: możecie oczywiście dodać inne ziarna np. słonecznika, dyni, lub podsmażone skwarki z boczku, podsmażoną cebulkę - więc korzystajcie z przepisu i oczywiście ulepszajcie go! Polecam pięknie :) K.K. SKŁADNIKI: 450g mąki pszennej chlebowej typ 650 3 kopiaste łyżki mąki żytniej ok. 30g (max.50g) miękkiego
Moja Książka KucharskaPodczas tegorocznego wyjazdu do brata i bratowej udało nam się zrobić domowe wyroby. Była kiełbasa, karczek, szynka i boczek - same pyszności. Mieliśmy okazję jeść także domową pasztetową i kaszankę. Oczywiście większość robił brat bo jest bardziej doświadczony niż ja i mąż. Ale jak to mówią praktyka czyni mistrza, więc sami będziemy próbować domowej produkcji. Tym czasem zapraszam po przepis
Ewa w kuchniktórym najczęściej robię zakupy. Podałam ją z ziarnami dyni i chrupiącymi grzankami, bo tak najbardziej nam smakuje, ale dla bardziej wymagających mogą to być np chipsy z boczku, groszek ptysiowy itp. Składniki: 3 średniej wielkości cukinie zielone 1 cukinia żółta 1 koncentrat bulionu warzywnego 750ml wody zimnej 4 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ziaren dyni+ do posypania
Kuchnia w czekoladziedanie :) Do wykorzystania podczas urlopu, ale równie na co dzień w domu. Jeśli jesteście tak jak my fanami zielonego groszku, polecamy też przepis na Kremowy makaron z groszkiem i boczkiem (klik). SKŁADNIKI (4 porcje): 2 ćwiartki z kurczaka lub filety 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz 1 mała cebula 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 serek topiony (bez dodatków
Kuchnia od dwojgapotrzeba wiele składników, a pasta starczy na kilka dni na pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników :) ~~SKŁADNIKI~~ jaja ugotowane na twardo 7 szt. boczek wędzony w kostce 100 g. majonez 3 łyżki sól, pieprz do smaku szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany ) chrzan KRAKUS 1 łyżeczka ~~METODA~~ Bekon podsmażamy na patelni na małym ogniu
Kuchnia Pauletteswypełnienie tarty to ogranicza Was tylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu jeśli chodzi o tarty obiadowe hitem są uwielbiane przez wszystkich z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Smacznego! — BTW całości: 870 g, 2554 kcal, B 96, T 208 g, W 56 g ( w tym 36 błonnik). W 100 g: 294 kcal
Ola la LCHF