boczek - 14002 przepisów (strona:698/934)

Pikantna zupa z pieczonych warzyw 146

misy wolnowaru Czas wolnowarzenia opcja low - 4-5 godzin opcja high - 3-4 godziny Pikantna zupa z pieczonych warzyw  może być podawana z chipsami z szynki parmeńskiej lub boczku albo z grzankami. A może masz ochotę na: Zupa grzybowa Ogórkowa zupa krem z kaszą jaglaną Harira - pożywna zupa marokańska Pikantna zupa z pieczonych warzyw #s3gt_translate_tooltip_mini { display

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krucho-drożdżowe zawijańce z marmoladą 134

marmolada w środku jest wystarczająco słodka. Wy, jak zwykle, robicie jak chcecie i jak lubicie. I do nadziewania używamy najlepiej marmolady. Dżemy, szczególnie te domowe, lubią niestety wypływać boczkami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/smalcowki2.jpg","recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej\r","2 jajka\r","200 g smalcu\r","1\/2 szkl. \u015bmietany

Mieszam w Garnku
Brukselka zapiekana w sosie z sera lazur 172

danie. Brukselka z sosem serowym z sera pleśniowego lazur smakuje wyjątkowo, a swój smak zawdzięcza właśnie dodatkowy niebieskiego sera lazur. Danie takie urozmaicić możecie, dodając do brukselki kawałki podsmażonego boczku lub inne warzywa. Zapewniam, że będzie równie smacznie. W przepisie wykorzystałam mrożoną brukselkę od Poltino . Wybór mrożonej brukselki, zdecydowanie przyspieszył mi przygotowanie dania. PRZEPIS  NA ZAPIEKANĄ BRUKSELKĘ Składniki

kolorowotorcikowo
Przepis #85 Makaron w sosie jogurtowo-szpinakowym 141

ugotowanym makaronem.   Sos smakuje bardzo kremowo i delikatnie. Szpinak lubi czosnek, dlatego jest on jednym z podstawowych składników tego dania. Można także dodać zeszkloną cebulkę i podsmażony boczek. Smacznego

Health-Fit-Life
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 160

makreli pieczonej z wiśniami i łososia w piernikowej sałatce. A to nie koniec, bo w Warzywach, roślinach strączkowych i kaszach są i mazurska babka ziemniaczana, i młoda kapusta z boczkiem, i bób z masłem szałwiowym. W moim ulubionym rozdziale Kluski i pierogi pojawiły się pierogi ruskie, knedle ze śliwkami i paszteciki z mięsem i orzechami piniowymi. Do Zakąsek trafiły śledzie

GRUBY WAŁEK
Jestem na ketozie, idę do restauracji - pomocy! 97

podanie hamburgera bez bułki (w zamian proszę o większą ilość zieleniny). Nigdy nie zdarzyło mi się, aby był z tym problem, ale dziwni patrzą gdy zajadam się smażonym boczkiem (bo przecież to takie niezdrowe). ;-) Mam jedną ulubiona restaurację. Jest to restauracja z włoską kuchnią. :-) Zawsze zamawiam tam "zupę śródziemnomorską". Jest to zupa z owocami morza przygotowywana na rosole

Keto Przepisy
PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! 132

jabłkach. W otworze umieszczamy gałązkę rozmarynu i białą cienką kiełbaskę lub gałązkę cząbru i kabanosa. Możesz użyć dowolnych swoich ulubionych ziół, jeśli chcesz możesz też ziemniaki dodatkowo owinąć plastrem boczku, bądź szynki parmeńskiej, całość polewamy oliwą z oliwek, dodajemy 2 łyżki masła, 4 łyżki wody, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez godzinę w temp. 200 stopniach C.  Pyszny

SMYKWKUCHNI
Domowy pasztet z suszonymi grzybami 139

pasztet warto zrobić. Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 0,7 kg  drobiowych wątróbek 0,5 kg  łopatki wieprzowej b/k 0,5 kg   boczku bez skóry 2 duże garście suszonych podgrzybków 1/2 szklanki wywaru z gotowania grzybów 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2 goździki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżka

Gosia gotuje
Łazanki przepis podstawowy 154

Pyszne danie doskonałe na zwykły i bardzo smaczny obiad. Proponuję przygotowanie łazanek  bez okraszania boczkiem czy kiełbasą. Makaron łazanki lub inny 500 g gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem 4 łyżek tłuszczu. Następnie po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, chwilę hartujemy i odcedzamy.  Kapustę kiszoną 1 kg odciskamy z kwasu, kroimy i przekładamy do garnka z 1 litrem

chleba naszego
Pierogi z soczewicą i cieciorką 145

gotujemy na małym ogniu około 5 minut . Następnie wyjmujemy  łyżką cedzakową na durszlak i polewamy zimną wodą. Takie pierożki można okrasić podsmażoną cebulką na maśle a nawet podsmażonym boczkiem jak ktoś lubi. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ziemniaki z kiszoną kapustą 163

kiszoną kapustę powinien spróbować tego pysznego dania. -- Potrzebujemy 1 kg kiszonej kapusty, 1 kg ugotowanych ziemniaków, 3 cebule, 5 z. czosnku,  pół kostki smalcu, sól, pieprz, paprykę ... opcjonalnie boczek lub jakąś wędzonkę. Kapustę odciskamy i kroimy, czosnek zgniatamy i siekamy, cebulę kroimy w pióra. Na smalcu podsmażamy cebulę z czosnkiem. Ziemniaki ucieramy na grubych oczkach zwykłej tarki. Pokrojoną kapustę

chleba naszego
Żurek w chlebie 175

majeranek 1 łyżkę. W dużym garnku gotujemy włoszczyznę i ziemniaki bez soli, a w drugim gotujemy jajka na twardo. Na gorącej patelni w tym samym czasie podsmażamy boczek na skwarki, którym okrasimy zupę.    Gdy zupa się zagotuje wkładamy kiełbasę i gotujemy razem przez 10 minut.  -- Następnie wyjmujemy kiełbasę, dodajemy skwarki i dolewamy zakwas i gotujemy mieszając

chleba naszego
Pastelowe Leniwe Na Słono 127

sera twarogowego 1/2 cebulki zeszklonej 1 całe jajko około 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej dwie garście zblendowanego jarmużu szczypta soli skwarki ze słoninki bądź boczku do okraszenia 1. Cebulkę szklimy. 2. Ziemniaki przeciskamy przez praskę (najlepiej aby było to tkz wczorajsze ziemniaki ) i przekładamy do miski, dodajemy twaróg, jarmuż, szczyptę soli i mieszamy całość do połączenia się

Gotowanie...to proste !
naleśniki bezglutenowe Śniadanie mistrzów 159

weekend zazwyczaj nachodzi mnie ochota, aby przygotować coś innego niż moje ulubione jajka i boczek. Dopiero wtedy mamy okazję usiąść wszyscy przy stole i razem wszamać jakieś pyszne śniadanie. Ostatnio na blogu było takie Hash Browns : A dzisiaj prawdziwa petarda – naleśniki bezglutenowe. Tym razem zainspirowały mnie moje dzieci. One również mają swoje ulubione dania, a jednym z nich

PaleoLife
Zupa z kamienia 109

finalistów “7 cudów gastronomii w Portugalii”** Tak naprawdę zupę robimy z tego, co uda nam się znaleźć w lodówce i spiżarce. Ważne jest, by znalazły się w niej boczek lub kiełbasa oraz ziemniaki

AniaGotuje.pl