boczek - 14002 przepisów (strona:705/934)

Makaron ze szpinakiem 240

szynki/boczku otrzymamy pyszne danie jarskie:) 500 g makaronu 450 g mrożonego szpinaku 3-4 ząbki czosnku (lub więcej,wg uznania) 2 duże cebule 200 g szynki wędzonej lub boczku 100 g serka topionego 250 g śmietany kremówki Makaron gotujemy al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Przelewamy zimną wodą. Odstawiamy. Plasterki szynki/boczku kroimy na cienkie paseczki. Cebulę kroimy

Smaki Na Talerzu
Wegański gulasz z kaszy gryczanej i batata 204

regularnie, bo kasza może przywierać do dna patelni. Po ugotowaniu próbujemy czy nasze kaszotto jest odpowiednio przyprawione. Kaszę dzielimy na niewielkie porcje (danie jest bardzo sycące) i posypujemy kokosowym boczkiem oraz świeżą natką kolendry, pietruszki lub bazylią. Podajemy natychmiast. Wegański gulasz można trzymać w lodówce do 4 dni, a potem podgrzać na średnim ogniu, uprzednio rozcieńczając danie wodą lub bulionem

Poezja smaku
Deser z chia, jagodami goji i borówkami 150

wysoką zawartość witaminy A i E, sporo błonnika i są świetnym źródłem żelaza. Deser ma tylko 223 kcal, więc nie trzeba martwić się o to, że pójdzie „w boczki”. Dodatkowo warto wspomnieć o tym, że dzięki wykorzystaniu mleka sojowego deser nie zawiera laktozy, więc można go podać osobie, która nie toleruje cukru mlecznego. Składniki 200 ml mleka sojowego

Programista w kuchni
Sałatka z szynką parmeńską, gruszką i serem pleśniowym 252

wspaniały umilacz dnia Sałatkę z szynka parmeńską podaję zawsze z sosem balsamicznym czy musztardowo-miodowym, który fajnie dopełnia całość Ten przepis polecam szczególnie! Zobacz też: Sałatka ze szpinaku z boczkiem Sałatka Gyros Przepis na sałatkę z szynką parmeńską, gruszką i serem pleśniowym Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki garść sałaty lodowej 3 plastry szynki parmeńskiej

Kuchnia Bazylii
Lekki omlet z cukinią, szczypiorkiem i sezamem 141

Lubicie omlety? Szczerze mówiąc to ja zawsze wolałam jajecznicę, taka tradycyjną, najlepiej z boczkiem. Omlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki.  Składniki: 3 jajka szklanka żółtej cukinii pociętej w cienkie paski pęczek szczypiorku  2 łyżeczki sezamu sól i pieprz

Niezły Młynek
omlet z groszkiem 94

mojej Miśki, więc zawsze mam towarzysza w jedzeniu. A że groszkiem też nie pogardzi, to sami możecie się domyśleć jak szybko omlet znika z talerza. Dla siebie dodałam trochę boczku - tak wiem, milion kalorii, ale to tak tylko tyci tyci.  Składniki: 2 jaja 1-2 łyżki groszku zielonego 1 łyżeczka masła Przygotowanie: na patelni rozpuść masło  do miseczki

Gotowanie z pasją
Kotleciki z czerwonej soczewicy 124

kaszy zjem spoooorą porcję  surówki  z kiszonej kapusty:))  W tych kotlecikach najlepsze jest to,   że  trzy sztuki na pewno nie pójdą  nam w boczki

Mamuśka wraca do formy
Mega czekoladowe ciastka z nadzieniem karmelowym 134

nadzienie nada się również ten prosty dżemor z czerwonej porzeczki i chia (#teamczerwonaporzeczka) lub jakiś inny wasz ulubiony. Mam mnóstwo pomysłów co można by tam dorzucić: truskawki, maliny, agrest, boczek… Jednym słowem wszystko to co lubicie albo akurat to co jest pod ręką. Ja dziś użyłem mango i daktyle. Z proporcji, które podałem poniżej, nadzienia pewnie wam trochę zostanie

PaleoLife
Jak zrobić i uwędzić kiełbasę – DIY 166

wędzenie jest inna kiełbasa, bo dodaję inne przyprawy. Jak zrobić i uwędzić kiełbasę czyli przepis już poniżej… Kiełbasa do wędzenia 2 kg karkówki 1 kg łopatki 1 kg boczku surowego 1 kg podgardla surowego 75 gramów soli peklowej 5 ząbków czosnku 5 łyżek majeranku 2 łyżki świeżo utłoczonego w moździerzu pieprzu czarnego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej

Kuchnia na wzgórzu
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 169

sieci od majówki po jeszcze ciepłe, wrześniowe dni. My Polacy, nie wyobrażamy sobie długich weekendów i wolnych dni bez grillowanej kiełbaski czy karkówki. Natomiast ja najbardziej z grilla lubię boczek, szaszłyki z warzywami oraz pieczywo czosnkowe, bez nich sezon letni się dla mnie nie liczy Jestem ciekawa, jakie smaki Wam sprawiają największą przyjemność i jakie są Wasze sprawdzone przepisy

Kuchnia Bazylii
Solianka 143

kuchni rosyjskiej i  ukraińskiej. Zupa solianka (solanka) . Fantastyczna w smaku, sycąca i warta spróbowania. Ja przygotowałam zupę na mięsie jednego gatunku, ale możecie pomieszać rodzaje mięs, dodać boczek itp. Koniecznie podawać z kleksem kwaśnej śmietany i plasterkiem cytryny. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam. Więcej przepisów na pyszne zupy znajdziecie  na moim blogu w zakładce ZUPY. Smacznego! Składniki

O kuchni z uczuciem
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 168

popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kawowa marynata do mięsa z grilla 162

wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę wykorzystacie na najbliższym grillu, świetnie łączy się wieprzowina – boczek i karkówka. Natomiast jeśli chodzi o wołowinę to na pewno marynata sprawdzi się z antrykotem, polędwicą, czy rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka

Kuchennyviral.pl
RACUSZKI ZE ŚMIETANA - lekkie i puszyste jak chmurka 233

chmurka racuszki - przepis krok po kroku. Moje racuszki przygotowałam na słodko , ale w wersji wytrawnej (bez cukru) do ciasta można dodać np. 2 łyżki skwareczek ze słoniny lub boczku i cebulkę zrumienioną na maśle - w takiej wersji również są bardzo smaczne. Polecam przepis na racuszki ze śmietaną, korzystajcie, ulepszajcie go :) Pięknego dnia! K.K. SKŁADNIKI: szklanka mąki pszennej 1 mały kubek

Moja Książka Kucharska
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 131

smak dzieciństwa autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Sałatka z kapusty na zimę autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Śląski galert autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Kasza gryczana z cebulą i boczkiem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wątróbką wieprzowa z cebulą autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Makaron z serem i cukrem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania