21 lat, Sokołów i gotowanie 188sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem z musztarda francuską pierogi na szpinaku pure z ziemniaków , mus z jabłek i chrzanu i kawał pieczonego boczku Jak widzicie najadłam się mięsa w rożnych postaciach zaspokajając swój apetyt chyba na pól roku. Pysznie było tylko zabrakło mi deseru
Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 188nich jest właśnie kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Przyznam, że ich wersja jest o wiele smaczniejsza niż gotowiec ze słoika, a do tego zdrowa i nie wejdzie w boczki - idealnie! :) W przepisie pojawia się kilka składników, które zamieniłam lub ich nie dodałam, bo nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła. ;) W nawiasach będzie podawać oryginalne składniki. Sos słodko kwaśny
Cooking Monster
Roladki z mozzarellą i grzybami leśnymi duszone w sosie warzywnym. Poezja smaków 272termo obieg, aż roladki będą miękkie. Po czym zdejmij pokrywkę i duś jeszcze około 20-30 minut, wtedy sos trochę odparuje i zgęstnieje. Podawaj np: z knedlami z boczkiem lub bez, oraz mizerią z ogórków i śmietany. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolki
Pierogi z piesi kurczaka i jarmużem 204Wymieszać wszystko z zmielonym mięsem doprawić do smaku solą pieprzem 5. • ciasto rozwałkować wykrawać szklanką kółka nadziewać farszem zlepić pierożki gotować w posolonej wodzie podawać z usmażoną cebulką lub boczkiem
W królestwie smaków Beaty
Perliczka pieczona III 183chude, z lekkim zapachem dziczyzny. Bardzo przypominają bażanty. Perliczki i bażanty można przygotowywać w ten sam sposób. Ponieważ jest to mięso chude, należy szczególnie pierś chronić tłuszczem – osłaniać słoniną, boczkiem. Najlepiej owinąć perliczkę paskami słoniny świeżej lub wędzonej. Ponieważ miałam otrzewną postanowiłam wykorzystać ją zamiast słoniny. Perliczka, 60 g wędzonej słoniny, otrzewna lub paski słoniny do owinięcia tuszki, sól, Perliczkę
królestwo garów
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 14.10.2016r. 209parmezanu Danuta Mus jabłkowy Joanna Błyskawiczne ciasteczka z nutellą Dominika Deserek z musem z mango Marzena Ciasteczka maślane z oreo Anna Smażona brukselka z boczkiem Marta Dyniowa kawa latte A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień
Magiczne Życie Marty
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 183gładko. Jest idealna! Lekko ostra, aromatyczna, pełna smaku - najlepsza zupa krem z dyni! Swoją podaję z kleksem śmietanki i chrupiącym boczkiem, ale sprawdzą się też grzanki czy groszek ptysiowy. Smacznego
Cooking Monster
Krem z pieczarek 200mimo bulionu smak pieczarek jest bardzo wyrazisty. Jest tak wspaniała, że zajadam ją bez żadnych dodatków. Ale myślę, że świetnie sprawdziłyby się tu grzanki, chipsy z cheddara czy chrupiący boczek. Smacznego
Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 179październik: Naleśniki z prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się
Cooking Monster
Kluski śląskie 234ziemniaków, danie smaczne i bardzo łatwe do wykonania. Ich podanie zależy tylko od nas, kto z czym lubi. Świetnie pasują podane do różnych mięs, polane sosem, czy okraszone smażonym boczkiem i cebulką. Przygotowując obiad często zostają nam gotowane ziemniaki, można je przechować w lodówce i wykorzystać na drugi dzień robiąc z nich kluski śląskie. Kluski dobrze smakują nawet z przesmażonym
Kuchcik gotuje
Kolorowe szaszłyki 131dodaj całe pieczarki i zalej oliwą na 30 minut. Następnie obierz cebulę i pokrój na 4 kawałki, jeśli cebulki są małe lepiej pozostawić je w całości. Boczek i paprykę pokrój na kawałki. Wszystkie składniki nabij na przemian by było kolorowo na szpikulce do szaszłyków. Piecz około 5 minut, obracając i smarując oliwą. Dopiero po upieczeniu można posypać solą
Z notatnika
Pieczarkowa zalewajka 220powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu , smak jest super . Składniki ( na 8 porcji ) 10 sztuk średnich pieczarek 4 białe kiełbasy 1 laska kiełbasy zwyczajnej , bądź boczku 1 duża cebula 3 łyżki śmietany do gotowania 1 torebka barszczu białego 3 łyżki majeranku sól pieprz 2 kostki rosołowe 10 średnich
Mój Smak
własna wędzona kiełbasa paprykowa 295myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w grubą kostkę( kwadraty o 4*4 cm), układamy w misach, przy czym oddzielnie układamy wołowinę, wieprzowinę ze ścięgnami i tłuste okrawki, boczek i ładniejsze części łopatki oraz szynkę ( czy też schab). Każdy rodzaj mięsa wstępnie przyprawiamy (używając przypraw dosyć oszczędnie) solą, saletrą i cukrem, te ostatnie dodajemy całe (wg wagi poszczególnych
Miód i pieprz
Wołowina w piwie 279Składniki: 50 dkg wołowiny 20 dkg boczku wędzonego 0,5 litra piwa 2 cebule 2 marchewki zioła prowansalskie 2 ziela angielskie 2 liście laurowe 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka pasty paprykowej … Czytaj dalej Wołowina w piwie
czarrna od kuchni
Rolada z piersi kurczaka 4216Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ( 620g ) , 300g boczku surowego w plastrach, 3 ogórki kiszone, kilka kawałków papryki czerwonej, konserwowej ( 155g ), posiekany koperek ( może być mrożony ), sól, pieprz, curry, rozmaryn, papryka słodka mielona, tymianek, majeranek. Przygotowanie
W kuchni u Moniki