poznawanie nowych Regionalnych Smaków. Składniki farszu: 500 g ziemniaków 300 g kaszy gryczanej palonej 200 g tłustego twarogu 3/4 szkl . kwaśnej śmietany (22%) 100 g skwarków z boczku (lub słoniny) 1 łyżka suszonej mięty 1 łyżka pieprzu ziołowego sól i czarny pieprz do smaku Składniki ciasta: 500 g mąki pszennej (u mnie 200 g mąki pełnoziarnistej
Codziennik Kuchennysól morska świeżo mielone 50 ml białego wina 200 ml wody Sposób: Roztapiamy masło i podsmażamy Pancettę. Dodajemy kurki i szczypiorek. Pieprz , i tylko odrobinę soli ponieważ boczek jest dość słony. Smażymy około 5 minut mieszając cały czas. Dodajemy wino i redukujemy dodając surowy makaron i wodę Cały czas mieszamy energicznie . Gdy wino i woda odparuje
Viola cooks with passionmałe miasteczka z nieodłącznymi zwisającymi pelargoniami. Co kraj, to inna sałatka ziemniaczana, ale najbardziej rozpowszechniona jest ta niemiecka, z gorącymi pokrojonymi ziemniakami zalanymi bulionem, z sosem z octu, z boczkiem. Nie mam możliwości jechać na poszukiwanie niemieckiej gospodyni, która przyrządziłaby dla mnie swoją sałatkę nauczona przez mamę i babcię. Dlatego zrobiłam swoją wersję. Można ją zjeść na drugie śniadanie
Posadzone i zjedzoneJajecznica ze szpinakiem to jedno z najpopularniejszych śniadań w polskich domach. Można do niej dodać pomidory, cebulę, wędlinę, boczek, cukinię – dzisiaj jednak z dodatkiem suszonych pomidorów. Jest to danie niezwykle proste, szybkie w przygotowaniu, zdrowe i sycące. Z dodatkiem świeżego pieczywa pozwoli Ci idealnie zacząć dzień. Składniki Ilość porcji: 1 3 jajka 50 g szpinaku 5 g masła
ale Pyszniezmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. W tym samym czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Możemy także dodać dro bno pokrojoną szynkę lub boczek. Powstałą omastą polewamy gotowe pierogi. Moje posty
Słodka Stronawiększa cebula przetarta na tarce o małych oczkach sól, pieprz grubo mielone do smaku zioła: suszona bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn ilość wedle swego smaku Do dekoracji: włoski boczek PANCETTA ,kukurydza , parmezan ,świeża natka pietruszki i świeża bazylia Składniki do sosu: 1 kg pomidorów słodkich zaparzonych i obranych ze skórki zmiksowanych w blenderze 2 pomidory również obrane
Viola cooks with passionsuszonymi pomidorami. Stamppot to proste danie z tłuczonych ziemniaków z dodatkami. Specjalności kuchni holenderskiej. We wcześniejszych wpisach prezentowałam i zapraszałam na inne Stamppoty: Stamppot z kiszoną kapustą, chrupkim boczkiem, jabłkami i rodzynkami Stamppot z czerwoną kapustą, marchewką i selerem z dodatk. rodzynków Oczywiście każdy Stamppot jest doprawiony za każdym razem innymi przyprawami SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g ziemniaków ugotowanych
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: ok.1kg schabu bez kości i bez skóry ( ja miałam 950g), 275g surowego boczku w plastrach, 3 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki soli, 1 łyżeczka: tymianku, rozmarynu, majeranku, słodkiej papryki mielonej, 1/2 łyżeczki curry, troszeczkę ostrej papryki mielonej, niecała łyżeczka pieprzu, 4 ząbki czosnku, musztarda ostra, plus troszeczkę tymianku, rozmarynu i majeranku. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikimięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą
Moja smaczna kuchniaPyszne cukinie, które zawsze się udają SKŁADNIKI: Cukinia cebula szynka lub boczek papryka czosnek jajko sól pieprz kolendra suszona kurkuma ser do wyboru: mozzarella, żółty, parmezan zioła: bazylia, rozmaryn olej kokosowy Cukinie należy wydrążyć i nie wyrzucać miąższu. W rondlu rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulkę, zeszklić, dodać pokrojoną (wydrążoną) cukinię, szynkę,paprykę, przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć, przyprawić. Po wyłączeniu palnika
harrisapaździernik: Naleśniki z prażonymi jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się
Cooking Monsterkością, kość w razie potrzeby okrój, mięso pokrój na cienkie plastry o grubości ok. 1 cm 2 - 3 kostki ogonowe wołowe 1 kawałek wędzonego żeberka wieprzowego mały kawałeczek chudego boczku wędzonego 4 marchewki, obierz 1 duża pietruszka, obierz 1/2 dużego selera, obierz 1 por - tylko biała część 1 cebula - opiecz na ciemny kolor 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela
Szybko Szybkowarjakiś czas, przestrzegam jak zrobicie to rzucicie się na nią hihi bo taka smaczna.Nie przejadać się za bardzo . Składniki : szynka 700 g pierś z kurczaka 400 g boczek wędzony 100 g Pomidor z ziołami(sószony pomidor,bazylia,sl himalajska,czosnek grys,oregano) 4 łyżki żelatyna 1 łyżka Tradismak peklosmaczek 1 .1/2 łyżeczki Tradismak woda zimna
Różowa kuchniagłównie dlatego, że jeszcze go nie jadłam ;D Szperałam, szperałam i znalazłam się w alzackiej kuchni, gdzie na bazie chlebowego ciasta wypieka się tam cienkie tarty. Tradycyjne zawierają śmietanę, boczek i cebulę, ale owy kozi ser też świetnie się w tym odnalazł kumplując się po drodze z jabłkiem, rozmarynem i czerwoną cebulą. A szanowny Pan Szpinak Świeży dzielnie spaja koleżków
Kuchnia w Słońcu Skąpana