PASTIRMALI YUMURTA, czyli jajecznica z pastırmą

PASTIRMALI YUMURTA, czyli jajecznica z pastırmą

PASTIRMALI YUMURTA, czyli jajecznica z pastırmą

Przepis na : śniadanie

Jeśli uda się Wam znaleźć pastırmę, koniecznie zróbcie na niej jajecznicę! Porcja dla jednej osoby. Smacznego! Składniki 1 jajko 4 plastry pastırmy (boczek turecki) 1 łyżka masła Przygotowanie Na patelni roztopić masło, dodać plastry pastırmy. Smażyć przez minutę i wbić jajko. Zamieszać. Artykuł PASTIRMALI YUMURTA, czyli jajecznica z pastırmą pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tureckie Przepisy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

DuyguDuygu

Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kuskus, jajecznica, śniadanie, boczek, śniadania

Inne przepisy z Tureckie Przepisy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.