błyszczący. Żeby został biały – szklijcie go krótko. Jeśli natomiast chcecie wydobyć z niego bardziej orzechowy smak – poczekajcie aż ryż lekko zbrązowieje. Ta druga opcja jest fajna do risotto z boczkiem albo mięsem wołowym, do ryb i warzyw ja osobiście preferuję wersję bianco. Do ryżu wlewamy najpierw wino lub cydr – chwilę razem gotujemy żeby odparować alkohol, a następnie partiami wlewamy
Karo in the Kitchenpodwójnej porcji, zajadałam ją kolejne 3 dni, nic nie straciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka
Smaczne ZdroweDanie błyskawiczne. Przygotowanie zajmuje góra 3 minuty. Dla zabieganych i zapracowanych, idealne na obiad lub gorącą kolację. Potrzebujemy: filet z kurczaka kilka plasterków ulubionej szynki lub boczku ser mozzarella kilka pomidorków koktajlowych sól pieprz bazylia i ulubione zioła Na posmarowanej tłuszczem formie układamy plasterki szynki, na nich przyprawiony filet z kurczaka. Pokrojoną w plasterki mozzarellę układamy na kurczaku
WYSPA SZCZĘSLIWAkuchni, na przepisach kończąc. I jeden z nich wyjrzał na mnie spomiędzy stron i spowodował, że popędziłam do ogrodu na miętowe żniwa. W oryginalnej wersji w przepisie był boczek, na dodatek pieczony w ognisku. Ale jak do każdego z przepisów w tej książce i w tym autorzy podali sposób w jaki można nieco "uwspółcześnić" cały proces. Bo jakby romantyczne
les mirabellessmoothie bardzo się Wam spodobało i prosiliście o więcej – so here we go. Kolejne smoothie, jedno z moich ulubionych – bo jest w nim kakao a chyba tylko boczek lubię bardziej. Fajna przekąska, aby zabrać ze sobą i po treningu na szybko zjeść w szatni trzeba się wtedy chować bo takie kolorowe smoothie przyciąga wzrok i może nie starczyć
PaleoLifedodaje mu śmietanowa pianka z musem z truskawek. Dla mnie idealny, jeden z lepszych serników jakich miałam okazję upiec. Żeby tylko te kalorie z niego nie szły w boczki…ach! Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 12 dag cukru 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 2 łyżki mleka w proszku
Wanilia i Kardamonnowej potrawy i rozkoszują się jej smakiem! To wspaniałe uczucie cieszyć się tym widokiem. SKŁADNIKI: 5-6 ubitych kotletów drobiowych(można użyć wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta
Kuchnia BeatySkładniki: Mięso mielone wieprzowo-wołowe 600 g wędzony boczek w kawałku 400 g 1 kajzerka 1 cebula 1 szklanka rosołu drobiowego 2 jajka sól, pieprz kolendra, papryka słodka, majeranek papryczka chili tłuszcz: olej lub margaryna bułka tarta Wykonanie: Gotujemy rosół, w rosole moczymy kajzerkę i pokrojoną w piórka cebulę. Bułkę trzykrotnie zmielić w maszynce o małych oczkach
Zasmakuj Kuchnirobi się samo! Zobacz również przepisy na ----> dania z kiełbasą i dania z cukinią Kiełbasa z ciecierzycą w sosie pomidorowym - przepis: Składniki: 1 długa laska ulubionej kiełbasy (+ kawałek boczku pokrojonego w kostkę - opcjonalnie) puszka ciecierzycy 1 średniej wielkości cebula średniej wielkości cukinia 1 puszka pomidorów sól (do smaku) pieprz cytrynowy (do smaku) 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki mielonego
Moje Qulinarianiektórych dziwnie, zaskakująco, zastanawiająco, a dla smakoszy brzmi jak „poproszę dokładkę” :) Zupa musztardowa holenderska jest lekko ostra, pożywna, ale można też powiedzieć, że dobrze podana (z grzankami, boczkiem// wędzonką, serem etc) jest wykwintna i na pewno niezwykła. Warto wiedzieć, że już starożytni Rzymianie przypisywali musztardzie właściwości lecznicze, a papież Klemens VII lubił ją tak bardzo, że nazywano
Pociąg Do Kuchnimniejsze kawałki i zmiksować z olejem, daktylami i sokiem z cytryny na gładką masę. Podłużną foremkę do pieczenia o wymiarach 25 x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia, krótsze boczki posmarować olejem i posypać wiórkami kokosowymi. Piekarnik rozgrzać do temperatury 175°C. Masę bananową przelać do miski. Stopniowo wsypywać suche składniki mieszając dokładnie masę dużą łyżką lub szpatułką. Wlać ekstrakt
maniapieczeniakostkę. Razem z pokrojonym porem podsmażyć na maśle i zalać bulionem. Gotować ma małym ogniu ok 20 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmiksować, podać ze skwarkami wędzonego boczku..i gotowe
Gaździnka warzysolą i pieprzem. Uformować w dłoni placek z ciasta i nałożyć farsz mięsny. Następnie zwinąć tak aby powstała zgrabna kluska. Gotować w osolonym wrzątku ok 20 min. Okrasić wędzonym boczkiem i gotowe.. Kartacze zrobiłam według przepisu Madame Edith
Gaździnka warzysezon szparagowy czekam cały rok, zresztą jak większość blogerów i osób związanych z gotowaniem. Uwielbiam je w każdej postaci. Proste, grillowane, zawinięte tylko w boczek już smakują wyśmienicie. Można przygotować je w różny sposób a na moim blogu znajdziecie wiele propozycji. Jeśli miałabym wskazać ulubione warzywo to chyba są nim właśnie szparagi. Od lat, niezmiennie. Składniki (na 2-3 porcje
Mango Papajakuchnia przygotowywanie polędwiczek pierwsze zupowe działania będą jaja w koszulkach! zupa się warzy jajka się hartują... ... i szparagi też :) szparagi na masełku... i na talerzu... szparagi na maśle, z boczkiem, jajkiem w koszulce i sosem berneńskim zupa z białych warzyw (ziemniak, cebula, szparag) polędwiczka z puree z soczewicy, z warzywami pęczak z ziołami i warzywami ze schabem deser... pierożek
Dzieje kuchennej Wiewióry