boczek - 14002 przepisów (strona:424/934)

Bigos z młodej kapusty 44

Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 1 łyżka smalcu 2 pętka ulubionej kiełbasy 300 g karkówki wieprzowej 250 g wędzonego boczku 1 mała główka młodej kapusty 2 duże pomidory Sól, pieprz         Przygotowanie:     Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Boczek, karkówkę i kiełbasę kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym smalcu lekko oprószając solą i pieprzem. Na papierowym ręczniku osączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do wysokiego garnka dodając poszatkowaną kapustę. Dolewamy

R'n'G Kitchen
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem 616

sosie. Nam to danie bardzo smakowało. Początkowo zastanawiałam się czy potrzebne są jeszcze jakieś inne dodatki, ale zjedliśmy samo mięso z brokułem. Posypałam je jedynie odrobiną wysmażonego na chrupko boczku, który pozostał mi z innego dania. Opcjonalnie, myślę, że fajnie mogłaby się sprawdzić, jako dodatek, surówka z pomidora i cebulki. 1 brokuł 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3/4 szkl. śmietanki(...)układamy różyczki brokuła oraz kawałki kurczaka. Całość zalewamy przygotowaną mieszanką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Opcjonalnie zapiekankę można posypać wysmażonym na chrupko boczkiem

Smaki Na Talerzu
Pieczarki faszerowane na grilla 92

Pieczarki faszerowane na grilla z serem   Pieczarki faszerowane z grilla z fetą i żółtym serem, bez mięsa mielonego, boczku i innych mięsnych dodatków. Jak zrobić pieczarki na grillu? Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty, nie ma w nim nic skomplikowanego z czym ktoś mógłby sobie nie poradzić. Duże pieczarki na grilla są najlepsze, te małe się nie sprawdzą(...)grilla to bardzo smaczne i proste danie, każdy wybierze jakiś farsz dla siebie. Mogą być z lekkim warzywnym nadzieniem lub tym ciężkim mięsnym lub serowym. Pieczarki faszerowane mięsem mielonym, boczkiem, kurczakiem lub innym mięsnym dodatkiem. Można też przygotować pieczarki z grilla bez mięsa. Do takich grillowanych pieczarek jako nadzienie sprawdzą się sery, warzywa, a także same pieczarki. Duże pieczarki

Dieta moja pasja
Zapiekanka makaronowa ze słodką kapustą – zapiekanka łazankowa 41

danie to właśnie je przypomina. Prosty i szybki obiad. Można przygotować go także z różnymi dodatkami. Do faszu kapuścianego można z powodzeniem dodać suszone grzyby, w wersji mięsnej – boczek lub kiełbasę. Taka zapiekanka wymaga dobrego przyprawienia. Z pomocą przyjdzie mielony kminek, czarny pieprz oraz sól. Szczypta majeranku też mile widziana. To jak? Wpisane w tygodniowe menu? Składniki 2/3 opakowania(...)makaronu łazanek 1/3 główki słodkiej kapusty 80 g masła 1 duża cebula opcjonalnie – boczek, kiełbasa lub suszone grzyby sól himalajska, pieprz czarny, kimek mielony (wg uznania)   Wykonanie Kapustę kroimy na mniejsze części, gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Makaron gotujemy al dente z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przecedzamy, przelewamy wodą i przekładamy do garnka. Ugotowaną kapustę odcedzamy

Raj dla Podniebienia
Bób w sosie winnym – kuchnia podkarpacka 75

się nie nazywa, najważniejszy jest smak, a ten polecam :) Bób w sosie winnym – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g młodego bobu 350 g kiełbasy głogowskiej 1 kopiasta łyżka pokrojonego surowego boczku 2 ząbki czosnku 2 małe cebule 1 kieliszek białego wytrawnego wina (około 200 ml) 2-3 gałązki młodej mięty sól, pieprz, liść laurowy zielenina (koperek, natka pietruszki, cząber) olej(...)minut do miękkości, ale żeby nie był rozgotowany. Ugotowany trzymamy w cieple, pod przykryciem. Na podgrzany olej dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek, a po chwili również boczek. Podsmażamy tak długo, aż cebula się zeszkli, po czym podlewamy winem i taką samą ilością wody. Dodajemy sól, pieprz, posiekane gałązki mięty, liść laurowy. Składniki zagotowujemy. Dodajemy pokrojoną kiełbasę

Trzeci talerz
Zupa z botwiny z ziemniakami osobno 90

koperku 1 mały pęczek natki pietruszki 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka masła sól, pieprz i sok z cytryny do smaku Dodatki do botwiny ziemniaki ugotowane osobno skwareczki z boczku albo słoninki posiekana i podsmażona na rumiano cebulka jajka ugotowane na twardo gotowane mięso Zupa z botwiny z ziemniakami osobno Krok 1. Botwinkę z buraczkami starannie oczyścić i posiekać. Koperek(...)zagotować. Botwinę można podawać z całym jajkiem na miękko, jajkiem na twardo albo z młodymi ziemniakami ugotowanymi osobno.  Porcje posypujemy posiekanym, świeżym koperkiem, możemy dodać skwareczki z boczku lub słoninki. Mam nadzieję, że przepis na zupę z botwiny spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj:) Zupa z botwiny z ziemniakami osobno. Bardzo lubię polskie

Moja Książka Kucharska
Gulasz myśliwski 524

całej rodzinki. Łatwy i szybki w przygotowaniu. Taki gulasz możemy podać z kluskami, ziemniaczkami lub kaszą. Palce lizać!       Składniki: ok 300g łopatki wieprzowej ok 300g surowego boczku wieprzowego 2 cebule kilka pieczarek 6-10 sztuk 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) pół szklanki bulionu lub wody 1 łyżka koncentratu

Blog z Apetytem
Przepisy na letnie sałatki do grilla 75

włoskim lub francuskim winegretem na bazie fixu. Można także przygotować własny sos z oliwy z oliwek, octu winnego, oregano, czosnku, soli i pieprzu.  SAŁATKA ZIEMNIACZANA Składniki: ziemniaki wędzony boczek ogórki kiszone ogórki konserwowe czerwona cebula koperek szczypiorek jogurt naturalny majonez musztarda sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i ugotować do miękkości. Wędzony boczek pokroić w kostkę i usmażyć

Menmagazine
Wiejska zapiekanka ziemniaczana z młodą kapustą i kiełbasą 56

młodą kapustą i kiełbasą – najlepszy przepis na obiad   Zobacz inne przepisy na zapiekankę ziemniaczaną: Prosta zapiekanka z ziemniaków Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem Młode ziemniaki zapiekane z boczkiem Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym Szybka zapiekanka ziemniaczana z porem i boczkiem Wiejska zapiekanka ziemniaczana z młodą kapustą i kiełbasą – najlepszy przepis na obiad Artykuł Wiejska zapiekanka ziemniaczana

e-PrzepisyKulinarne
Zielone szparagi z boczkiem 48

szparagi zarówno białe jak i zielone. Sezon niestety trwa krótko,więc korzystajmy. Możemy je podać jako dodatek do makaronu, czy młodych ziemniaczków. SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów około 150 g boczku wędzonego 6 łyżek śmietanki kremówki 30% 20 g startego parmezanu 1 ząbek czosnku sól,pieprz do smaku WYKONANIE: szparagi pozbywamy zdrewniałej części, myjemy, kroimy na 2-3cm kawałki, zostawiając(...)całości główki, boczek kroimy w kostkę, umieszczamy go na rozgrzanej patelni i smażymy około 5 min,(jeśli jest chudy dodaj łyżkę oleju) następnie wkładamy szparagi,zmniejszamy płomień i smażymy około 15 min., dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,mieszamy, dodajemy 5-6 łyżek wody i tyle samo śmietanki, wymieszaj, sprawdź smak, dopraw w razie potrzeby, dodaj starty parmezan

Kuchnia Beaty
Pizza z warkoczem w rancie 51

u017cka oliwy + dodatkowo oliwa na wysmarowanie miski,\r","ser \u017c\u00f3\u0142ty w kostce,\r","sk\u0142adniki wedle uznania, np:\r"," sos pomidorowy ,\r","kilka plasterk\u00f3w szynki lub boczku,\r","kilka plasterk\u00f3w sera lub mozarelli."],"name":"Pizza z warkoczem w rancie","recipeCategory":"Uncategorized","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Do podgrzanej wody doda\u0107 dro\u017cd\u017ce, 2 \u0142y(...)suszonych drożdży), 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oliwy + dodatkowo oliwa na wysmarowanie miski, ser żółty w kostce, składniki wedle uznania, np: sos pomidorowy , kilka plasterków szynki lub boczku, kilka plasterków sera lub mozarelli. Przygotowanie: Do podgrzanej wody dodać drożdże, 2 łyżki mąki i cukier. Wymieszać i odstawić na ok 10 minut. Po tym czasie rozczyn powinien się spienić. Rozczyn wlać

Bardzo Gruby Smok
Młoda kapusta zasmażana 59

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem – zwana również młodą kapustą po wójtowsku – to danie, które często lubię przygotowywać, gdy tylko młoda kapusta pojawi się na ryneczku i w warzywniakach. A, że okres wiosenny już nastał i w The post Młoda kapusta zasmażana appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania