boczek - 14002 przepisów (strona:418/934)

Makaron ze śmietaną i szpinakiem 41

mieszamy. Przed podaniem posypujemy startym serem i uprażonymi migdałami. Ja dodatkowo całość oprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Makaron ze śmietaną i boczkiem Spaghetti 3 sery z rukolą Cacio e pepe Makaron z mascarpone, kurczakiem i suszonymi pomidorami Makaron z cukinią i boczkiem w sosie śmietanowym Artykuł Makaron ze śmietaną i szpinakiem pochodzi

Kardamonovy
Bób gotowany z czosnkiem i koperkiem 31

dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę przepisów na dania z bobem, rzućcie sobie okiem na ten pieczony, jest naprawdę mega). I nie potrzebuję dodawać do niego żadnych ulepszaczy, maseł, boczków. Tylko bób, woda i sól. Na to czekam cały rok. I znalazłam sobie w końcu kompana do skubania tych strączków, bo My to tak bardzo średnio na jeża. Właściwie nie pamiętam(...)Gotujemy do miękkości (u mnie trwało to około 15-20 minut). Bób odcedzamy i lekko studzimy. Przepisy z bobem: Pieczony bób Minestrone z bobem Makaron z bobem, pesto i boczkiem Pęczak z soczewicą, bobem i suszonymi pomidorami Artykuł Bób gotowany z czosnkiem i koperkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ziemniaki z kiełbasą z blachy 1999

blachy: 1 i 1/2 kg ziemniaków około 400 g kiełbasy śląskiej, podwawelskiej lub innej 1 czerwona papryka 1/2 zielonej papryki 2 średniej wielkości białe cebule około 150 g surowego boczku wędzonego 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 pęczka koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)momentu zagotowania się wody. Garnek zdjąć z ognia, odcedzić, ziemniaki zostawić do przestudzenia. Przestudzone ziemniaki przełożyć do większej miski. Kiełbasę pokroić w plasterki. Dodać do miski z ziemniakami. Boczek pokroić w paski, dodać do ziemniaków. Papryki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do miski z ziemniakami. Cebule obrać, przekroić na pół, pokroić w półplasterki, przełożyć do miski

Danka Pichci
PIECZONKI Z OGNISKA 34

Pieczonki są bardzo znane i lubiane, dzisiaj przygotowałam je według własnego pomysłu. Polecam przepis na to pyszne danie.  SKŁADNIKI :  1 duża kapusta 4 kiełbasy zwyczajne 300 g boczku wędzonego 2 marchewki, 1 pietruszka 1 kg ziemniaków 3-4 cebule kawałek selera 400 g pieczarek sól, pieprz do smaku  wegeta naturalna natka pietruszki i lubczyk  PRZYGOTOWANIE(...)Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę (oprócz kapusty ). Kiełbasę i boczek również tak kroimy. Wszystko przyprawiamy i mieszamy.  Kociołek należy naoliwić, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć go liśćmi kapusty.  Do kociołka wkładamy wrzystkie pokrojone warzywa z wędliną. Wierzch zakrywamy pozostałymi liśćmi i zamykamy kociołek.  Przekładamy go na ognisko i pozostawiamy na czas około

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy smalec 47

czasie wytapiania, ponieważ sól nie rozpuszcza się w tłuszczu i opada na dno, lepiej zatem posolić go już na kanapce.       Składniki: 1kg słoniny wieprzowej 250g boczku surowego 1 cebula       *** Smalec oraz boczek kroimy w bardzo drobną kostkę lub mielimy w maszynce do mięsa *** *** Całość przekładamy do garnka lub na dużą patelnię z wysokim rantem

Blog z Apetytem
Kapuśniak z młodej kapusty 55

kurczaka pod pierzynką z młodej kapusty Klopsiki duszone w młodej kapuście Klopsiki zapiekane na młodej kapuście Pałki z kurczaka pieczone na młodej kapuście Makaron z młodą kapustą i boczkiem Młoda kapusta z kurczakiem Młoda kapusta po Wiejsku Młoda kapusta zapiekana Młoda kapusta z ziemniakami i boczkiem Młoda kapusta duszona z kiełbasą Zapiekane naleśniki z młodą kapustą i kiełbasą Naleśniki

Przepiski.pl
Bób gotowany z czosnkiem i koperkiem 45

dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę przepisów na dania z bobem, rzućcie sobie okiem na ten pieczony, jest naprawdę mega). I nie potrzebuję dodawać do niego żadnych ulepszaczy, maseł, boczków. Tylko bób, woda i sól. Na to czekam cały rok. I znalazłam sobie w końcu kompana do skubania tych strączków, bo My to tak bardzo średnio na jeża. Właściwie nie pamiętam(...)Gotujemy do miękkości (u mnie trwało to około 15-20 minut). Bób odcedzamy i lekko studzimy. Przepisy z bobem: Pieczony bób Minestrone z bobem Makaron z bobem, pesto i boczkiem Pęczak z soczewicą, bobem i suszonymi pomidorami Artykuł Bób gotowany z czosnkiem i koperkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Zraziki w sosie myśliwskim 57

Zraziki w sosie myśliwskim Faszerowane roladki z kurczaka duszone w pysznym ciemnym sosie. Obiad palce lizać!     Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka 1 cebula 10 dkg boczku wędzonego ok 20dkg pieczarek 2 garści szpinaku serek śmietankowy typu Alemtte, Turek itp 350ml bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, cukier, liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka sosu sojowego(...)łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Przygotowujemy farsz. Na patelni wytapiamy pokrojony w kosteczkę boczek *** *** Po chwili dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia *** *** Następnie dokładamy połowę pieczarek (ok 10dkg) pokrojonych w kostkę *** *** Gdy pieczarki podsmażą się dokładamy szpinak *** *** Mieszamy i smażymy jeszcze chwilkę, do momentu, aż szpinak zwiędnie. Gotowy farsz

Blog z Apetytem
Kiełbasa podkarpacko-podlaska 66

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielenie odbywało się na maszynce nr.8 -boczek 50% /8mm -łopatka 50% /10mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona nie jodowana 17g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 4g/kg -pieprz czarny 4g/kg -pieprz ziołowy białowieski 4g/kg -woda 10% wagi mięsa -jelita 28-32 WYKONANIE  Kupione mięso poddajemy wstępnej klasyfikacji z boczku odcinamy skórę i wycinamy chrząstki z łopatki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Swojskie roladki drobiowe 59

pysznym sosie. Wspaniały pomysł na wyśmienity obiad nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazję. Polecam!     Składniki: 5 pojedynczych filetów z kurczaka 10 dkg boczku wędzonego ok 5-6 pieczarek kawałek pora około 5 cm pół szklanki kukurydzy konserwowej serek śmietankowy typu Alemtte, Turek itp 350ml bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, cukier, liść laurowy(...)ziela angielskiego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Przygotowujemy farsz. Na patelni wytapiamy pokrojony w kosteczkę boczek *** *** Po chwili dodajemy drobno pokrojone pieczarki *** *** Gdy pieczarki podsmażą się dokładamy posiekany por *** *** Mieszamy i smażymy jeszcze przez minutę. Zdejmujemy z ognia i odkładamy do wystudzenia *** *** Do ostudzonego farszu dodajemy

Blog z Apetytem
Mielonka blok mięsny 48

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -1 kg mięso z golonki razem z tłustym / 5mm -2 kg szynka /5mm -2 kg boczek bez skóry/5mm Mielenie mięsa maszynka nr 8 siatka 5 mm   PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 16g/kg -pieprz czarny 3-4 g/kg -przyprawa blok mięsny 5g/kg  https://swojskiwyrob.pl/przyprawy-smakowe-do-wedlin-marynaty/1316-blok-miesny-przyprawa.html -czosnek świeży 4g/kg -woda 20% wagi surowca -skrobia ziemniaczana(...)wagi surowca   WYKONANIE Kupione mięso tniemy w kostkę 3-4 cm najpierw oczywiście z golonki usuwamy kość i skórę oraz z boczku skórę. Pokrojone mięso peklujemy zalecaną dawką peklosoli. Czas peklowania 2 dni. Po tym czasie mięso mielimy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami oprócz czosnku. Czosnek dodajemy do wody oraz skrobię dokładnie mieszamy wlewamy/dodajemy do mięsa i wszystko dokładnie wyrabiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaron ze szparagami w sosie serowym 50

niebawem ustąpią miejsca innym sezonowym warzywom. Więc na zakończenie sezonu proponuję przygotować pyszny makaron ze szparagami w sosie serowym.  Polecam również inne przepisy na szparagi: Szparagi zapiekane w boczku Zapiekanka makaronowa z łososiem i szparagami Szparagi smażone z boczkiem   Makaron ze szparagami w sosie serowym Składniki: pęczek szparagów 500g 1 cebula lub szalotka 2 ząbki czosnku 3 suszone

Obiad gotowy
Oszukane zrazy z papryką, ogórkiem i cebulą 50

prostu zawijaski z mięsa mielonego faszerowanego papryką czerwoną, cebulą i ogórkiem kiszonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego, sucha bułka, 2-3 łyżki bułki tartej, jajko, 8 cienkich plastrów boczku - u mnie wędzony parzony, kawałek czerwonej papryki, ogórek kiszony, pół małej cebuli, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, 8 łyżeczek musztardy, 2 łyżki masła, 200 ml bulionu, kilka liści laurowych, kilka(...)mieszamy. Cebulę, paprykę i ogórka kroimy na cienkie plastry. Mięso dzielimy na 8 części. Każdą z nich formujemy na "placek" około 0,5cm gruby. Smarujemy musztardą, układamy po plastrze boczku oraz warzywa. Formujemy kulkę tak, by warzywa pozostały w środku, następnie lekko wydłużamy kotlety. Na dobrze rozgrzanej z masłem patelnię wrzucamy kotlety. Obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor. Zalewamy

Lena Gotuje
Tarta ze szparagami i serem 45

NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Zielone szparagi z piekarnika Zielone szparagi z piekarnika wychodzą właściwie zawsze. Świetnie smakują zarówno pieczone solo, polane tylko oliwą, ułożone na blasze z ziemniakami lub owinięte boczkiem lub szynką dojrzewającą. Fantastycznie sprawdzają się też zapieczone w zapiekance czy w tarcie. I właśnie ten sposób polecam Wam dzisiaj. Tarta ze szparagami i serem łączy w sobie świeżość zielonych(...)inne pyszne pomysły na kolację: Sałatka z burakiem, fetą i batatem Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Tacos z szarpaną wieprzowiną Dyniowe gnocchi Placki z cukinii z serem i boczkiem Drukuj Tarta ze szparagami i serem #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill

Na-talerzu.pl