boczek w sosie - 1472 przepisów (strona:48/99)

Fasola z boczkiem 187

ugotować według przepisu wcześniej zamieszczonego w przepisie   "czerwona fasola w sosie na ostro " Cebulę pokroić drobno, czosnek również i przesmażyć razem do momentu, aż cebula się "zeszkli " Do ugotowanej fasoli przełożyć cebulę z czosnkiem, dołożyć pomidory, keczup i koncentrat  Doprawić do smaku cukrem, solą i ziołami Boczek pokroić i przesmażyć, dodać do fasoli

Proste Potrawy
Wołowe roladki mojej Mamy 183

Oczywiście nie może zabraknąć pysznego sosu, bez którego nie obejdzie się żaden szanowany się zraz).    Wołowe roladki mojej Mamy Składniki na 4 osoby: 4 podłużne płaty mięsa wołowego po około 150 g (najlepiej z udźca) 1 cebula 4 łyżeczki musztardy 4 plastry wędzonego boczku  1 marchewka ½ łodygi selera sól, pieprz, 3 ziarenka ziela anglielskiego(...)Sposób przygotowania: Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Połowę cebuli kroimy w grubsze piórka, a boczek w cienkie plastry. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony musztardą. Układamy na nich cebulę i boczek, posypujemy solą i pieprzem, dodajemy listek szałwi i parę igiełek rozmarynu. Zakładamy dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwijamy w rolady i obwiązujemy białą bawełnianą nicią, lub spinamy miejsce

Mia Cucina Sofieta
Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem 144

łyżeczką musztardy (z jednej strony). Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, boczek w cienkie paseczki. Na każdym kawałku wołowiny kładziemy boczek, cebulę oraz ogórki. Do faszerowania zrazów zużyjemy połowę przygotowanej cebuli. Tą, która pozostanie, dodajemy w późniejszym etapie do sosu. Mięso zawijamy, formując zrazy i obwiązujemy białą nitką. Na patelni rozgrzewamy olej. Zrazy obsmażamy z każdej strony na ciemno - brązowy

Smak mojego domu
Spaghetti carbonara z pieczarkami / Mushroom spaghetti carbonara 260

miseczce wymieszaj dokładnie żółtka, 120 ml śmietany oraz ser. Pozostałą śmietanę wlej na patelnię i dodaj do niej przesmażony wcześniej boczek. Zmniejsz ogień i dodaj jajka ze śmietaną i serem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Do sosu przełóż ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Podawaj danie posypane bazylią. Smacznego! English version Mushroom spaghetti carbonara

karmelowy
Langos - placek węgierski 130

ściereczkę, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na ok 20 min. Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy na gorąco z sosem czosnkowym oraz tartym żółtym serem lub ketchupem. Fantazji tego dania nie ma granic: polane samą śmietaną, szalotką, wędzonym boczkiem lub szynk ą , serem owczym, również wyśmienicie smakuje na słodko - z dżemem, nutell ą ,  twar o giem, czy tylko

kgwjanczewo
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU 173

koszulkach. Idealne na śniadanie. Bez skorupek,które trzeba obierać. Jajka te można jeść z dowolnymi ulubionymi dodatkami: chrupiącym boczkiem,szynką parmeńską,majonezem,rzeżuchą czy kiełkami... Wspaniale jest je ułożyć na ciepłych i chrupiących grzankach. Pysznie smakują z sosami np.holenderskim. Do tego szklanka soku z pomarańczy i można zacząć miło dzień. Rozbiłam jajko i wbiłam je do kubeczka. W małym

potrawyregionalne
Spaghetti w sosie Carbonara 223

Carbonary są różne, jednak oryginalnie ten sos przygotowuje się na jajkach (które nie mogą się ściąć, a tylko utworzyć gładki sos), bez dodatku śmietany, z pancettą, a serem- parmezanem- posypuje się wierzch dania. W skład mojej Carbonary wchodzi podsmażony boczek z cebulą, białe wino oraz śmietana połączona z żółtkami i odrobiną sera. Mimo, że moja wersja trochę różni się

Kraina Miodem Płynąca
Gnocchi w botwinkowym sosie. 160

miękkości. Dodajemy roztartą w śmietanie mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.     Na talerze rozkładamy porcje klusek, podlewamy sosem, posypujemy kawałkami sera feta, podajemy jeszcze ciepłe. Gnocchi możemy również podać w tradycyjny sposób, czyli okraszone skwarkami z boczku lub podsmażoną na oleju cebulką

Rozpustne gotowanie
Fusilloni z boczkiem w pomidorach 152

opakowaniu ,w dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku. Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min. Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Podajemy od razu

R'n'G Kitchen
Sezon grillowy trwa 105

zawsze znajdziesz na naszym stole: Kiełbaski owijane boczkiem (spokojnie-wytopi się:) Kiełbaski:toruńska,biała,zawinięta w  boczek,kaszanka i oczywiście moja ulubiona kiszka ziemniaczana:)  Sałatka ze świeżych warzyw z  bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi  W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw

Wielki apetyt
Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą 141

dziś trzeba dobrze zjeść :) Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku  ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki

MarciochaKucharzy
Duszona młoda kapusta 176

Kapustę posiekać. W garnku rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić kapustę. Dusić, podlewając wodą około 20 minut. W tym czasie pokroić boczek w kostkę i zrobić z niego skwarki, pod koniec dodać łyżkę masła i cebulę. Dodać mąkę i podlewać sosem z kapusty. Wszystko dodać do garnka z kapustą. Doprawić solą i pieprzem i na koniec dodać posiekany koperek. Smacznego function

dom-agi.pl
Wstążki z boczkiem i zielinym groszkiem w sosie z gorgonzoli 128

owany groszek, chwilę dusić, wlać wino.  W rondlu roztopić ser z e śmietaną ( na gładką masę ) dodać do boczku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.  Jeśli śmietana za bardzo zgęstnieje dodać kilka łyżek wody s pod makaronu. Sos wymieszać z makaronem, nalać sobie kieliszek wina i......    Smacznego

Gaździnka warzy
Mielone zraziki 271

złoto na mocno rozgrzanym oleju, zalać około 1 i 1/2 szkl. wody. Dodać pokrojoną w kostkę resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Wkruszyć suszone grzyby.  Dusić ok. 15 minut na małym ogniu. Wyjąć zrazy, zaciągnąć sos wodą rozrobioną z mąką

Z miłości do słodkości
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 195

szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym (7-8 porcji) Składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150 g młodego szpinaku 250 g upieczonego kurczaka lub kaczki, pokrojonego na mniejsze kawałki 5-6 ząbków czosnku, drobno posiekanych 100 g boczku, pokrojonego w kostkę 2 łyżeczki(...)pieczarki, po czym smaż przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj boczek i smaż kolejne 10 minut. Następnie wmieszaj paprykę i czosnek i smaż kolejne 30 sekund. 2. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj na średnim ogniu przez 10-15 minut, aż sos lekko zgęstnieje. 3. Dodaj kaczkę/kurczaka, czerwone wino i krojone pomidory z puszki o gotuj

karmelowy

Proponowane wyszukiwania