ugotować według przepisu wcześniej zamieszczonego w przepisie "czerwona fasola w sosie na ostro " Cebulę pokroić drobno, czosnek również i przesmażyć razem do momentu, aż cebula się "zeszkli " Do ugotowanej fasoli przełożyć cebulę z czosnkiem, dołożyć pomidory, keczup i koncentrat Doprawić do smaku cukrem, solą i ziołami Boczek pokroić i przesmażyć, dodać do fasoli
Proste PotrawyOczywiście nie może zabraknąć pysznego sosu, bez którego nie obejdzie się żaden szanowany się zraz). Wołowe roladki mojej Mamy Składniki na 4 osoby: 4 podłużne płaty mięsa wołowego po około 150 g (najlepiej z udźca) 1 cebula 4 łyżeczki musztardy 4 plastry wędzonego boczku 1 marchewka ½ łodygi selera sól, pieprz, 3 ziarenka ziela anglielskiego(...)Sposób przygotowania: Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Połowę cebuli kroimy w grubsze piórka, a boczek w cienkie plastry. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony musztardą. Układamy na nich cebulę i boczek, posypujemy solą i pieprzem, dodajemy listek szałwi i parę igiełek rozmarynu. Zakładamy dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwijamy w rolady i obwiązujemy białą bawełnianą nicią, lub spinamy miejsce
Mia Cucina Sofietałyżeczką musztardy (z jednej strony). Ogórki i cebulę kroimy w kostkę, boczek w cienkie paseczki. Na każdym kawałku wołowiny kładziemy boczek, cebulę oraz ogórki. Do faszerowania zrazów zużyjemy połowę przygotowanej cebuli. Tą, która pozostanie, dodajemy w późniejszym etapie do sosu. Mięso zawijamy, formując zrazy i obwiązujemy białą nitką. Na patelni rozgrzewamy olej. Zrazy obsmażamy z każdej strony na ciemno - brązowy
Smak mojego domumiseczce wymieszaj dokładnie żółtka, 120 ml śmietany oraz ser. Pozostałą śmietanę wlej na patelnię i dodaj do niej przesmażony wcześniej boczek. Zmniejsz ogień i dodaj jajka ze śmietaną i serem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Do sosu przełóż ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Podawaj danie posypane bazylią. Smacznego! English version Mushroom spaghetti carbonara
karmelowyściereczkę, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na ok 20 min. Smażymy na gorącym oleju z obu stron. Podajemy na gorąco z sosem czosnkowym oraz tartym żółtym serem lub ketchupem. Fantazji tego dania nie ma granic: polane samą śmietaną, szalotką, wędzonym boczkiem lub szynk ą , serem owczym, również wyśmienicie smakuje na słodko - z dżemem, nutell ą , twar o giem, czy tylko
kgwjanczewokoszulkach. Idealne na śniadanie. Bez skorupek,które trzeba obierać. Jajka te można jeść z dowolnymi ulubionymi dodatkami: chrupiącym boczkiem,szynką parmeńską,majonezem,rzeżuchą czy kiełkami... Wspaniale jest je ułożyć na ciepłych i chrupiących grzankach. Pysznie smakują z sosami np.holenderskim. Do tego szklanka soku z pomarańczy i można zacząć miło dzień. Rozbiłam jajko i wbiłam je do kubeczka. W małym
potrawyregionalneCarbonary są różne, jednak oryginalnie ten sos przygotowuje się na jajkach (które nie mogą się ściąć, a tylko utworzyć gładki sos), bez dodatku śmietany, z pancettą, a serem- parmezanem- posypuje się wierzch dania. W skład mojej Carbonary wchodzi podsmażony boczek z cebulą, białe wino oraz śmietana połączona z żółtkami i odrobiną sera. Mimo, że moja wersja trochę różni się
Kraina Miodem Płynącamiękkości. Dodajemy roztartą w śmietanie mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Na talerze rozkładamy porcje klusek, podlewamy sosem, posypujemy kawałkami sera feta, podajemy jeszcze ciepłe. Gnocchi możemy również podać w tradycyjny sposób, czyli okraszone skwarkami z boczku lub podsmażoną na oleju cebulką
Rozpustne gotowanieopakowaniu ,w dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku. Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min. Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Podajemy od razu
R'n'G Kitchenzawsze znajdziesz na naszym stole: Kiełbaski owijane boczkiem (spokojnie-wytopi się:) Kiełbaski:toruńska,biała,zawinięta w boczek,kaszanka i oczywiście moja ulubiona kiszka ziemniaczana:) Sałatka ze świeżych warzyw z bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw
Wielki apetytdziś trzeba dobrze zjeść :) Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić, dodać czosnek i pokrojone ogórki
MarciochaKucharzyKapustę posiekać. W garnku rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić kapustę. Dusić, podlewając wodą około 20 minut. W tym czasie pokroić boczek w kostkę i zrobić z niego skwarki, pod koniec dodać łyżkę masła i cebulę. Dodać mąkę i podlewać sosem z kapusty. Wszystko dodać do garnka z kapustą. Doprawić solą i pieprzem i na koniec dodać posiekany koperek. Smacznego function
dom-agi.plowany groszek, chwilę dusić, wlać wino. W rondlu roztopić ser z e śmietaną ( na gładką masę ) dodać do boczku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Jeśli śmietana za bardzo zgęstnieje dodać kilka łyżek wody s pod makaronu. Sos wymieszać z makaronem, nalać sobie kieliszek wina i...... Smacznego
Gaździnka warzyzłoto na mocno rozgrzanym oleju, zalać około 1 i 1/2 szkl. wody. Dodać pokrojoną w kostkę resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Wkruszyć suszone grzyby. Dusić ok. 15 minut na małym ogniu. Wyjąć zrazy, zaciągnąć sos wodą rozrobioną z mąką
Z miłości do słodkościszpinakiem w kremowym sosie pomidorowym (7-8 porcji) Składniki: 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 150 g młodego szpinaku 250 g upieczonego kurczaka lub kaczki, pokrojonego na mniejsze kawałki 5-6 ząbków czosnku, drobno posiekanych 100 g boczku, pokrojonego w kostkę 2 łyżeczki(...)pieczarki, po czym smaż przez 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj boczek i smaż kolejne 10 minut. Następnie wmieszaj paprykę i czosnek i smaż kolejne 30 sekund. 2. Po tym czasie wlej śmietankę i gotuj na średnim ogniu przez 10-15 minut, aż sos lekko zgęstnieje. 3. Dodaj kaczkę/kurczaka, czerwone wino i krojone pomidory z puszki o gotuj
karmelowy