biszkopt - 17572 przepisów (strona:30/1172)

Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem 204

trudne w przygotowaniu. Należy tylko pamiętać, aby składniki na krem miały temperaturę pokojową. Polecam! W przepisie na stronie jest ciut inna kolejność niż na filmie. Na stronie najpierw wyciągam biszkopt z blaszki i kończę kokosowy krem, a na filmie kończę kokosowy krem i wyciągam biszkopt z blaszki. Inspiracja ze strony przyślij przepis . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80ml oleju Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru

Mała Cukierenka
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 585

polecam! Trochę zmodyfikowany przepis ze strony blog z apetytem . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 160g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 2 łyżki(...)400g masy krówkowej (użyłam z puszki) 250g herbatników kakaowych (można użyć jasnych) Wierzch: 2 galaretki malinowe 600ml gorącej wody 400-500g malin świeżych lub mrożonych (mrożone należy rozmrozić) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cm x 30cm wyłożyć papierem do pieczenia, ale tak, aby papier wystawał troszkę poza brzeg blaszki. 2. Białka

Mała Cukierenka
BISZKOPT CYNAMONOWY 70

Biszkopt cynamonowy do tortu to pyszny, aromatyczny biszkopt z cynamonem, imbirem i szczyptą goździków. Dwie pozostałe przyprawy można pominąć, ale polecam chociaż dodać trochę imbiru :). Biszkopt ten wykorzystałam w torcie Bałwan, na który przepis niebawem się pojawi! Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Na blogu znajdziecie też przepis na biszkopt kakaowy. Cynamon i pozostałe(...)przyprawy możecie dodać do innych jasnych biszkoptów, np. wilgotny biszkopt, klasyczny biszkopt do tortu lub maślany biszkopt genueński, który idealnie sprawdzi się do cięższych kremów. Skorzystaj z przelicznika foremek. Składniki na biszkopt cynamonowy (forma lub rant śr 16 cm): 3 białka (ok 110 g) + szczypta soli 100 g drobnego cukru 3 żółtka 120 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu

Słodki Pomysł
TORT KOKOSOWY 86

Przepis na przepyszny tort kokosowy .  Torcik jest na orzechowym biszkopcie, nasączony mlekiem kokosowym, przełożony i obłożony kremem z białej czekolady, kokosowych wiórek i bitej śmietany. Skromnie udekorowany wiórkami kokosowymi, migdałami i krokantem orzechowym.  Torcik nada się na wszystkie okazje i bez okazji, dla dużych i małych, a wielbiciele kokosa po prostu będą zachwyceni jego smakiem.  Jak zrobić(...)kanał RITA creative , to będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT KOKOSOWY SKŁADNIKI: Biszkopt orzechowy : (składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej) jajka (6 dużych) mąka pszenna (125 g) cukier (200 g) orzechy laskowe zmielone ( 100 g) sól (szczypta) Krem kokosowy : biała czekolada

RITA food channel
Ciasto kakaowe z kremem z masłem orzechowym i malinami 98

Już zaczął się październik a u mnie w ogrodzie lato i w dalszym ciągu dojrzewają maliny. Malutka, niewielka miseczka ale do ciasta wystarczająca. A ciasto? Kakaowy biszkopt genueński z przepisu ze strony  Moje Wypieki ; krem z serka mascarpone, kremówki i masła orzechowego, maliny i gorzka czekolada - połączenie rewelacyjne. Polecam serdecznie :) Składniki: Kakaowy biszkopt genueński: 6 dużych jajek(...)masła orzechowego (np. domowego) 30 g cukru pudru sok wyciśnięty z połowy cytryny Polewa: 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej łyżka masła Dodatkowo:  maliny Przygotowanie: Przygotować biszkopt:  jajka wyciągnąć wcześniej z lodówki i ocieplić do temperatury pokojowej, następnie pół godziny wcześniej przed przygotowaniem biszkoptu jajka włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę i kakao przesiać. Masło

Kocham..lubię..gotuję..
Tort owocowy z galaretką na Dzień Taty 66

Lekki tort owocowy z galaretką zasmakuje wszystkim zwłaszcza w gorący dzień. Owoce, dżem i delikatna masa śmietanowa sprawiają, że całość nie jest „ciężka” i bardzo sycąca. Natomiast biszkopt wykonujemy z użyciem  przepisu podstawowego . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl(...)/wp-content\/uploads\/2020\/03\/tort-owocowy-z-galaretk\u0105-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka m\u0105ki, 1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i truskawki,\r","GALARETKA: galaretka truskawkowa.\r","d\u017cem malinowy"],"name":"Tort owocowy z galaretk\u0105","recipeCategory":"desery

Bardzo Gruby Smok
Lekki tort z batonikami Princessa 66

wspólne świętowanie w okresie letnim niezależnie od okazji. W wakacje przecież wszyscy lubimy zajadać się owocami. Nie jest też zbyt słodki, więc sprawdzi się nawet w czasie dużych upałów. Biszkopt wykonujemy z użyciem  przepisu podstawowego . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lekkitortzowocami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/lekkitortzowocami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads(...)/2020\/05\/lekkitortzowocami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka m\u0105ki, 1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l,\r","MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone, 2 batoniki princessa,\r","OWOCE: bor\u00f3wki i maliny,\r"],"name":"Tort z batonikami Princessa","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT

Bardzo Gruby Smok
Różowy biszkopt przekładany 75

Różowy biszkopt to ciasto, które możecie przełożyć na mnóstwo sposobów. Od Was zależy czy będzie to jakiś krem, dżem, bita śmietana lub dowolne nadzienie. Ja tym razem swój biszkopt przełożyłam masą kukułkową oraz dżemem i przyznam, że to połączenie wyszło wyśmienite. Dodatkowo pyszna polewa czekoladowa, troszkę ozdób i jest efekt cieszący oko. Z takiego ciasta możecie również przygotować tort(...)Jeśli chcecie inne wymiary biszkoptu to zerknijcie do przepisu na mój Najlepszy biszkopt do ciast i tortów - klik . Z tymże tu z barwnikiem dodałam odrobinkę proszku do pieczenia. Różowy biszkopt przekładany - składniki: (Tortownica o średnicy 22-25 cm) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku

Di gotuje
Błyskawiczne tiramisu bez jajek – ciasto bez pieczenia 130

Połączenie kawy, kakao, waniliowego kremu i biszkoptów to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu. Przepis jest banalnie prosty i szybki do wykonania. Natomiast rezultat oszałamiający, ciasto jest bardzo eleganckie, wygląda pięknie i smakuje wybornie. Polecam, dla każdego miłośnika kawy, deser obowiązkowy! Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: min. kilka godzin   Składniki: (na blaszkę 22×22) 32 szt. podłużnych(...)biszkoptów (210 g) 1 szklanka mocnej niesłodzonej kawy (ok. 200 ml) 500 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru * Tutaj znajdziesz proporcje na inne wielkości blaszek . Przygotowanie: Zimną śmietankę i mascarpone ubij z cukrami na sztywną masę. Zimną kawę przelej do naczynia dużego na tyle żeby swobodnie moczyć w nim biszkopty. Biszkopty namaczaj

Słodki Blog
Tort owocowy z topperem – jak to jest zrobione ? 92

zrobione. Na waszą prośbę postanowiłam umieścić wszystkie linki i przepisy w jednym poście, także zapraszam do czytania W tym tutorialu dowiesz się w jaki sposób zrobić tai tort. Od biszkoptu po topper. Biszkopt Confetti Biszkopt Confetti (przez niektórych nazywany Funfetti ) to tak naprawdę zwykły biszkopt (ten tradycyjny lub tłuszczowy) z dodatkiem posypki typu confetti. Niestety nie podam Wam konkretnego przepisu(...)biszkopt konfetti, ponieważ wciąż szukam idealnego. W tym torcie znajduje się biszkopt tradycyjny z dodatkiem posypki. Zdjęcie posypki przedstawiam na zdjęciu poniżej. Użyłam kilku rodzajów posypek, ponieważ chciałam sprawdzić, która działa najlepiej. Muszę przyznać, że najlepiej sprawdziła się ta środkowa (na zdjęciu) posypka. Zostawiła po sobie najbardziej wyraźne ślady. Do biszkoptu confetti nie nadają się małe posypki typu maczek. Bardzo

SmartBake.pl
Tort cytrynowo-kokosowy / Lemon Curd and Coconut Birthday Cake 85

lemon curd i kremem ze śmietanki, mascarpone i wiórków kokosowych . Będzie idealny nie tylko na urodziny, ale również na wszelkie spotkania rodzinne, w tym zbliżające się Święta. Mój biszkopt do tortu przygotowuje się bardzo łatwo, bo nie trzeba oddzielać żółtek od białek. Ubijamy całe jajka i delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami. Przy okazji biszkoptu zawsze polecam sprawdzony trick znany(...)biszkoptu ,,rzucanego", czyli upuszczenie blaszki z biszkoptem na podłogę z wysokości piekarnika, zaraz po upieczeniu. Dzięki temu biszkopt nie opada i jest wysoki. Warto pamiętać, że biszkopt warto upiec dzień wcześniej, wtedy zdecydowanie łatwiej da się przekroić na blaty. Aby ułatwić sobie pracę, można dzień wcześniej przygotować też krem cytrynowy. Tort cytrynowy jest jednym z tych słodszych, ale dzięki kwaskowatemu

Lekcje w kuchni
Nasączenie biszkoptu 106

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)cytryny woda + wódka smakowa wódka smakowa niskoprocentowa (max 20%) np. nalewka wiśniowa, pigwowa, likier kawowy, orzechówka bardzo słaba czarna herbata woda + kawa rozpuszczalna (instant) Staram się aby biszkopty jasne nasączyć w miarę bezbarwnym płynem, unikam herbaty owocowej czy ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 155

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską Dziś trochę rozpusty, jako że dawno nie piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa(...)szklanki drobnego cukru skórka otarta z 5 cytryn sok wyciśnięty z 2 cytryn (do smaku, można i dać też mniej lub więcej soku) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie biszkoptów (około 150 gr) 4 jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem

moj przepis na
Biszkopt genueński 274

Biszkopt genueński to biszkopt z dodatkiem masła, sprężysty, o pięknym maślanym aromacie i delikatnym smaku, pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, pięknie wyrośnięty na sile ubitych jajek. W przeciwieństwie do zwykłego biszkoptu ubija się całe i ciepłe jajka z cukrem, następnie delikatnie dodaje mąkę, masło i miesza delikatnie szpatułką. Korzystałam z przepisu na stronie Moje Wypieki i serdecznie polecam :) Składniki(...)łyżeczka ekstraktu z wanilii 170 g mąki pszennej 40 g masła Przygotowanie: Jajka wyciągnąć wcześniej z lodówki i ocieplić do temperatury pokojowej, następnie pół godziny wcześniej przed przygotowaniem biszkoptu jajka włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę przesiać. Masło roztopić i wystudzić do temperatury pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 119

przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 20g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera 15g Czarnego Kakao Dr. Oetkera 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 100ml oleju 1 łyżeczka proszku(...)ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru z ziarenkami Dr. Oetkera około 20-30g gorzkiej czekolady startej na małych oczkach Do dekoracji: Ciemnego Kakao Dr. Oetkera do posypania czekoladowe gwiazdki Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania