biszkopt - 17572 przepisów (strona:25/1172)

Tort ze słodyczami 92

omysł na tort dla dzieci jak i dorosłych - jasny biszkopt przełożony kremem kokosowym oraz konfiturą truskawkową bez cukru. Wierzch tortu udekorowany gorzką czekoladą oraz słodyczami: czekoladkami, batonem i żelkami. Całość była pyszna w smaku. Jestem pewna, że goście będą zachwyceni taką dekoracją tortu 😁 Składniki na tortownicę o średnicy 18 cm*: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 2/3 szklanki mąki pszennej(...)kilka łyżek konfitury truskawkowej bez cukru ( tutaj PRZEPIS ) sok z 1/2 cytryny + 1/2 szklanki przegotowanej wody * ciasto upiekłam w tortownicy o szerokości 18 cm, ponieważ zależało mi na wysokim biszkopcie Na samym początku przygotować krem ganache . Na małym ogniu podgrzać śmietanę. Gdy będzie bardzo gorąca (uwaga: nie należy dopuścić do wrzenia śmietany!) to dodać połamaną czekoladę. Całość dokładnie wymieszać. Masę

Ugotować
Tort JAGODOWY i Drip Cake 139

Tort JAGODOWY i Drip Cake – Zapraszam na pyszny tort jagodowy, wysoki i piękny. Ma cudowny kolor, jest mocno jagodowy, waniliowy, wilgotny. Do jego przygotowania użyłam dwóch tortownic, ale można biszkopt upiec też w jednej blaszce. Zanim zaczniemy przygotowywać tort dobrze jest przeczytać najpierw cały przepis. Przy kremie proszę pamiętać, aby użyć śmietanki 36%, wtedy krem będzie bardziej stabilny. Do przepisu(...)polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort JAGODOWY i Drip Cake Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 140g cukru 170g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka cukru wanilinowego

Mała Cukierenka
Kakaowa kostka z porzeczkami 121

jego przygotowania wykorzystałam domową galaretkę na bazie własnoręcznie robionego syropu porzeczkowego  - lecz spokojnie możecie wykorzystać gotowe opakowania galaretek, jak również zrobić ciasto z dowolnymi owocami. Do przygotowania biszkoptu wykorzystałam przepis ze strony Moje Wypieki  na mój ulubiony biszkopt genueński, tym razem w wersji kakaowej. Polecam serdecznie :) Składniki: Kakaowy biszkopt genueński: 6 dużych jajek 150 g cukru 1 łyżeczka(...)proszku i przygotować wg przepisu na opakowaniu) 1 litr porzeczkowego soku (przygotowałam poprzez rozcieńczenie wodą domowego syropu z czerwonej porzeczki ) 4 łyżki żelatyny Dodatkowo: czerwone porzeczki  Przygotowanie: Przygotować biszkopt: jajka wyciągnąć wcześniej z lodówki i ocieplić do temperatury pokojowej, następnie pół godziny wcześniej przed przygotowaniem biszkoptu jajka włożyć do bardzo ciepłej wody aby je ogrzać. Mąkę i kakao przesiać

Kocham..lubię..gotuję..
Tort z mango i kremem kokosowym 82

którego przygotowałam przełożenie do jednej z warstw. Moi goście po spróbowaniu tortu, powiedzieli, że jest fantastyczny, więc z pełną odpowiedzialnością, polecam ten smakołyk i Wam! Więcej szczegółów na upieczenie biszkoptu poznacie we wpisie na biszkopt idealny, zajrzyjcie tam. Życzę smacznego! Print Tort z mango i kremem kokosowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszny biszkopt(...)fantastycznym kremem. Course Desery Cuisine Polska Keyword biszkopt, mango Prep Time 1 hour Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 40 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 5 dużych jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki drobnego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na krem 280 ml śmietany 30% do ubijania 5 łyżek cukru 40 ml likieru Malibu

SprawdzonaKuchnia.pl
Tiramisu z truskawkami 87

mascarpone 250 ml śmietany do ubijania 36 % 3 żółtka 5 łyżek fruktozy 1 laska wanilii 500 ml pokrojonych truskawek kakao do posypania wierzchu deseru 2 opakowania dobrej jakości podłużnych biszkoptów 200 g Do nasączenia biszkoptów 60 ml likieru Amaretto 150 ml kawy espresso Instructions Truskawki umyć i pokroić na cienkie kawałki. W głębokim talerzu wymieszać zaparzoną kawę z likierem(...)Biszkopty kolejno jeden po drugim namaczać w przygotowanej mieszance, z namoczonych biszkoptów ułożyć pierwsza warstwę na dnie naczynia o wymiarach 19 x 30 cm. Śmietanę ubić na sztywno, odstawić do lodówki. W dużej misce ubić żółtka z fruktozą na jasną masę, następnie dodać serek mascarpone i wyskrobane ziarenka z laski wanilii, wymieszać mikserem na średnich obrotach. Do masy dodać

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort orzechowy z kremem wiśniowym 81

Tort orzechowy z kremem wiśniowym to idealny tort dla tych, którzy tortów nie lubią Biszkopty są delikatnie słodkie, krem wiśniowy jest orzeźwiający, a całość jest tak bardzo smaczna, że na jednym kawałku się nie skończy Polecam! Polecam również tort marchewkowy z kremem z batatów , tort z kremem z suszonych śliwek , tort czekoladowy z kremem truskawkowym , tort makowy z brzoskwiniami . Składniki(...)tortownica o średnicy 24 cm): Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 3 sztuki): 3/4 szklanki (180 ml) mąki orkiszowej jasnej typu 700 (lub mąki pszennej) 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 1/3 szklanki (120 ml) erytrytolu (lub ksylitolu, ewentualnie brązowego cukru) 1/3 szklanki (120 ml) posiekanych orzechów włoskich 1/4 szklanki (60 ml) oleju roślinnego 1/2 szklanki

Lamarida.pl
Tiramisu 94

Mówią deser, myślisz Tiramisu. Masz podobnie? Tiramisu to chyba jeden z najbardziej rozpoznawalnych deserów na świecie. Jak go tutaj nie lubić, kiedy nasączone w gorzkiej kawie biszkopty idealnie równoważą słodycz kremu. Włosi wiedzą co dobre, a ich kuchnia jest jedną z moich ulubionych Tiramisu bardzo lubię i robiłam je już w kilku wersjach – bez jajek, na samych żółtkach, oraz(...)mnie A Ty masz już swoją ulubioną wersję tego deseru? Ps. Masę możesz podzielić na dwie lub trzy części. W zależności od tego będziesz potrzebować mniejszą lub większą ilość biszkoptów. Ja nie chciałam rezygnować z ilości cukru, a jednocześnie nie chciałam by deser był zbyt słodki, dlatego też przygotowałam tiramisu składające się z 3 warstw. Jeżeli chcesz, możesz też wykorzystać

Smaki Na Talerzu
Tort z kwiatami maślanymi. Jak to jest zrobione? 138

Biszkopt Madeira Przepis znajdziesz tutaj . Biszkopt ten jest puszysty i kruchy, a jednocześnie dobrze się go kroi i przycina. Dzięki temu nadaje się do formowania w różne kształty. Przekrój blaty Upieczony biszkopt przecięłam na 3 blaty. Przytnij biszkopt. Ja wymierzam kąt prosty, aby mój biszkopt miał kształt kwadratu. Tak wygląda przycięty biszkopt. Gładkie brzegi, ostre rogi, równe blaty. Przygotuj krem(...)galaretką owocową. Jako tynk użyłam kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Przepis na Krem śmietankowy z galaretką owocową znajdziesz tutaj . A na krem maślany na bezie szwajcarskiej tutaj . Nasącz biszkopt. Ja nasączyłam wodą z cytryną. Nie nasączaj zbyt dużo, ponieważ biszkopt może się łamać. Biszkopt Madeira jest na tyle wilgotny, że nie wymaga dodatkowego nasączania. Przełóż biszkopty kremem. Jeżeli przekładasz masą

SmartBake.pl
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 104

Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci, delikatny, lekki krem jogurtowo-truskawkowy, do tego puszysty biszkopt z przepisu na biszkopt rzucany . Całość przystrojona kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej w stylu ombre, przepis na krem jest ze strony Moje wypieki . Solenizant był zachwycony jak zobaczył swój(...)ponieważ lepiej wizualnie tort wygląda. Z kremem na bazie bezy szwajcarskiej pracuje się świetnie, polecam ten krem do dekoracji, niby maślany a jednak inny, lżejszy, bardziej puszysty. Biszkopty oraz mus owocowy warto przygotować dzień wcześniej. Składniki na dwa biszkopty: Biszkopt: 10 jaj rozmiar L w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

moj przepis na
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 114

mojprzepisna.pl | Tort serowo-śmietankowy z truskawkami Torcik z wykorzystaniem serka twarogowego (u mnie z wiaderka Piątnica, śmietany i dużej ilości truskawek, do tego lekko kakaowy biszkopt nasączony cytrynowym rumem. Myślę, że obok tego tortu ciężko będzie Wam przejść obojętnie, nam było bardzo ciężko. Przepis na biszkopt mój autorski, przepis na krem pochodzi z blogu Moje Wypieki . Po degustacji stwierdziliśmy(...)które robiłam do tej pory na bazie mascarpone i kremówki. Składniki na tortownicę 20 cm o wysokości około 8 cm, lub tortownicę 23 cm o wysokości około 6 cm: Biszkopt przygotowany zgodnie z tym przepisem: 6 jajek (u mnie rozmiar S) 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (u mnie z Biedronki) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki

moj przepis na
CIASTO GÓRA LODOWA 34664

Odkąd przygotowałam to ciasto, stało się hitem na każdych imprezach. Kakaowy biszkopt przełożony kremem budyniowym, na wierzchu biszkopty i polewa z mleka w proszku. Ciasto jest przepyszne i choć jest trochę pracochłonne to zapewniam, że jest tego warte. A jego przygotowanie wcale nie jest tak skomplikowane jak wygląda. Kto jeszcze nie robił, koniecznie musi spróbować :) Składniki na blachę o wymiarach(...)Biszkopt: * 6 jajek * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka proszku do pieczenia (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. W misce ubić białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypać cukier i ucierać pianę tak długo aż nie będą wyczuwalne grudki cukru. Następnie dodać żółtka, wymieszać na najniższych obrotach miksera

Zrób to smacznie
Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. 154

Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 20 The post Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Domowe tiramisu – prosty przepis 169

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki sposób możecie zrobić domowe tiramisu . Jedynym minusem tego ciasta jest to, że musi być schłodzone, wiec po przygotowaniu trzeba wstawić je na conajmniej 5-6 godzin do lodówki. Składniki biszkopty (ok. 30 sztuk) 500g(...)serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 200 ml śmietany 30% 0,7l mocnej kawy kakao ewentualnie likier kawowy Domowe tiramisu – przepis Biszkopty zamaczamy w ostudzonej kawie z likierem kawowym i układamy na dnie naczynia, formy do pieczenia. W misce ubijamy na sztywno śmietanę, dodajemy cukier puder i bardzo wolno całość miksujemy. Do śmietany dodajemy porcjami serek mascarpone cały czas

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 152

kilka dni później. Z racji braku wszytkich składników przygotowałam jego uboższą wersję - torcik na potrzeby powszednich zachcianek. Polecam! 🍰🎂🍰 Wersja podstawowa Składniki na małą tortownicę o średnicy 20 cm: Biszkopt : 1/2 szklanki mąki migdałowej + 1/2 szklanki mąki kokosowej lub tylko mąka kokosowa (1 szklanka) *, 1 3/4 szklanki "mleka" roślinnego, gdy wykorzystujemy TYLKO mąkę kokosową; 1 1/4 szklanki "mleka", gdy wykorzystujemy(...)siemienia lub chia (siemię lub chia + woda). Mieszamy. Odstawiamy na minimum 10 minut. W osobnej misce umieszczamy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, ksylitol oraz, ewentualnie, wanilię.  Dokładnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w dwóch partiach, bo jest delikatny i ciężko będzie go przekroić. Stąd operacje dzielenia składników (patrz: poniżej). 😋 Składniki z obu misek dzielimy na 2 części. W sumie uzyskamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tort malinowy z mascarpone 130

lekko orzeźwiający dzięki malinowej galaretce. Poza tym zrobiłam krem z mascarpone i śmietanki, do obłożenia tortu użyłam rurek z kremem, a wierzch obsypałam kolorowymi cukierkami. Składniki(tortownica 27 cm): biszkopt (składniki na 1 biszkopt): jajka 3 szt, mąka pszenna 0,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, krem: ser mascarpone 250 g, śmietanka(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia(tylko dno). Piekarnik nagrzewamy. Ciasto wylewamy do blaszki i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy z blaszki. W ten sam sposób pieczemy 3 biszkopty. Jeśli do ciasta używamy mrożone maliny, to należy je odmrozić na sitku. Galaretki rozpuszczamy

kulinarne odsłony pati