biszkopt - 17572 przepisów (strona:290/1172)

SERNIK GOTOWANY Z PIERNICZKAMI NA BISZKOPCIE 124

który jest fantastycznym pomysłem nie tylko na święta! I nie jest to zwykły sernik, a sernik gotowany! Jedliście kiedyś sernik gotowany? Na blogu jest kilka przepisów! Połączenie delikatnego, puszystego biszkoptu z kremową, waniliową, serową masą i słodkimi pierniczkami z marmoladą jest fantastycznym pomysłem na deser. Idealnie smakuje z kubkiem ulubionej kawy! Ps. i robi się błyskawicznie! Spróbujcie i Wy! Polecam(...)SKŁADNIKI: ( 24 x 30 ) BISZKOPT: * jajko rozm.M – 6 szt * mąka pszenna – 6 czubatych łyżek * cukier – 6 łyżek MASA SEROWA: * ser biały 3 x mielony ( wiaderkowy dobrej jakości ) * masło – 250 g * jajko rozm M. – 3 szt * cukier – 240 g * wanilia ( ziarna lub esencja lub cukier z wanilią ) – do smaku * budyń waniliowy

Ostra na Słodko
Pijana śliwka 116

jakiś czas spotkać, chociaż nie jest to łatwe ponieważ Damian specjalizuje się w konsolidacjach i trudnych kredytach a co za tym idzie często podróżuje po Polsce. Pijana śliwka Składniki: Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 5 łyżek mąki 6 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego opakowanie rozpuszczalnej kawy latte (12,5 g) 3 łyżki startej na drobnych oczkach(...)ściągamy z ognia, dodajemy wódkę i odstawiamy na całą noc, żeby owoce wpiły syrop. Na drugi dzień przed pieczeniem ciasta przekładamy śliwki na sitko, żeby dobrze obciekły. Później pieczemy biszkopt. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Następnie

PatiGotuje
Tiramisu z mandarynką i cynamonem 130

takie ponure listopadowe dni. krem:  250g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1  łyżka amaretto szczypta cynamonu ponadto: 1/2 szkl. mocnej kawy   9 podłużnych biszkoptów 2 łyżki amaretto    3 mandarynki 1 łyżeczka cynamonu   2 łyżeczki kakao Jaja umyć i na kilka sekund zanurzyć we wrzątku. Oddzielić żółtka od białek (białka można wykorzystać(...)szczyptą cynamonu. Odstawić do lodówki do stężenia. Mandarynki obrać i pokroić w plasterki. Kawę  zaparzyć z odrobina cynamonu,wystudzić i wymieszać z amaretto. Przygotować 3 pucharki.  Biszkopty połamać na połówki,maczać w kawie i rozłożyć w pucharkach. Na biszkopty nałożyć porcję kremu,oprószyć kakao zmieszanym z cynamonem,następnie plasterki mandarynek,kolejną porcję kremu,oprószyć kakao z cynamonem ,plastry

Kolorowa kuchnia Elki
Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową 105

Szarlotka bez pieczenia z przepyszną masą budyniową i lekko kwaskowym musem jabłkowym na biszkoptach to przepyszny deser na każdą okazję. Ciasto jest lekkie, wręcz rozpływa się w ustach i znika ze stołu w błyskawicznym tempie. [embed]https://youtu.be/YnWUFrxE6R8[/embed] Składniki na szarlotkę bez pieczenia (blaszka o wym 24 x 24cm): Masa jabłkowa: około 2,5 szklanki musu jabłkowego (albo(...)Masa budyniowa: 2 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła Ponadto: około 100 g okrągłych biszkoptów Przygotowanie Półtora szklanki mleka zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, następnie dosypujemy budyń, mąkę pszenną i resztę mleka. Całość miksujemy. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość

e-PrzepisyKulinarne
Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe 196

owoców oraz dużych kawałków czekolady to propozycja idealna zarówno na Boże Narodzenie jak i inne rodzinne uroczystości. Ciasto wymarzone dla wielbicieli bakalii i czekolady. Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy (opcjonalnie) Krem: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki pszennej(...)równych proporcjach: suszone morele, rodzynki, orzechy laskowe, orzechy włoskie, migdały) Polewa czekoladowa: 80 g deserowej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% łyżeczka wódki  Rewelacyjne Ciasto Bakaliowo Czekoladowe - Składniki: Biszkopt: Blaszkę wykładamy pergaminem (ok. 20 x 28 cm). Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce

Słodka Strona
Ciasto jabłkowo-budyniowe z orzechami 486

kakaowy biszkopt z masą jabłkową, gęstą masą budyniową i podprażonymi orzechami to doskonałe ciasto nie tylko na niedzielny poczęstunek. Świetnie też sprawdzi się na różnego rodzaju uroczystościach czy świętach. Biszkopt kakaowy 5 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki 2-3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Masa jabłkowa: 1 kg jabłek(...)dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy do blaszki (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu biszkopt kroimy na dwa blaty. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na mniejsze części. Dusimy do miękkości z niewielką ilością wody. Na koniec do musu jabłkowego dodajemy suche galaretki, mieszamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 166

porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów (około 100 g) 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1,5 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej(...)nabierze jednolitego brązowego koloru. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 2,5 szklanki (około 700 g) wrzącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Biszkopty maczamy w tężejącej galaretce pomarańczowej i układamy na dnie tortownicy. Na nie wykładamy jasny krem i wyrównujemy. Na jasnym kremie wykładamy kolejną warstwę biszkoptów nasączonych w galaretce. Jeśli jednak

e-PrzepisyKulinarne
Szarlotka na biszkopcie z bezą 89

Szarlotkę na biszkopcie z bezą znalazłam na blogu Gotuję, bo lubię. Od zapachu prażonych jabłek z cynamonem już nie mogłam się doczekać końcowego efektu. Ciasto wyszło przepyszne. Miękki biszkopt, masa jabłkowa przykryta bezą, do tego kawa z mlekiem, idealne popołudnie jesienne :) Składniki biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 […] Artykuł Szarlotka na biszkopcie

Pink Envelope
CIASTO Z PIANKĄ I MALINAMI NA BISZKOPTACH – BEZ PIECZENIA! 338

często. Robi się je błyskawicznie, są lekkie, smaczne, no i tanie. Dziś, korzystając z pełni sezonu na maliny zapraszam na przepyszne, orzeźwiające ciasto z malinami i galaretką. Jest na biszkoptach, więc nie wymaga pieczenia. Znika tak samo szybko, jak szybko się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×26 ) PIANKA: * śmietana 36% – 750 ml * galaretka cytrynowa(...)DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok.25 szt * galaretka truskawkowa – 3 zt * maliny – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę wykładamy biszkoptami, nasączamy np. słodką herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy maliny. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy

Ostra na Słodko
Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto bez pieczenia 196

zajmie nam więcej niż 15 minut! Poza tym jest obłędnie pyszne w smaku i uda się nawet komuś, kto w ogóle nie potrafi gotować. Ciasto składa się z biszkoptów, pysznego kremu z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i masą krówkową oraz bananów. Jest idealne na każdą okazję, z pewnością zasmakuje każdemu! [embed]https://youtu.be/GuP1HlOo0Ew[/embed] Składniki na bananową krówkę – błyskawiczne ciasto(...)pieczenia: Krem: 500 g serka mascarpone 400 ml śmietanki 30% 400 g masy kajmakowej (dałam o smaku czekoladowym) Dodatkowo: około 150 g biszkoptów 3 banany sok z połowy cytryny około 2 łyżki kakao Przygotowanie Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy masę kajmakową i całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto szachownica + film – proste i smaczne 111

serka mascarpone Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i ubić. Ubijając partiami dodawać serek mascarpone. Dodatkowo: Marmolada z malin 1 rządek gorzkiej czekolady Przełożenie ciasta: Biszkopt przeciąć na połowę. Jedną część położyć na blaszkę, a drugą pociąć na 9 pasków. Biszkopt położony na blaszkę posmarować marmoladą. Ułożyć na nim paski biszkoptu w odległości

Przepisy Babci
Wiśniowa delicja 145

piec 1 godzinę i 30 minut. Delikatnie wyjąć bezę z blaszki i zdjąć papier. Odstawić na później. Przekroiłam bezę żeby wam pokazać jak wygląda. Przygotowania biszkoptu – białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać po jednym żółtku i delikatnie mieszać. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać po łyżce składników suchych do masy jajecznej(...)mieszać bardzo delikatnie. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto na biszkopt do blaszki. Piec 25-30 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Patyczek po wyjęciu musi być suchy. Musi być ta sama blaszka co pieczona była beza. Odstawić biszkopt aż całkowicie ostygnie. Masa z galaretek – Galaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Jamajka 338

Ostatnio znowu naszła mnie na na to ciasto ochota, ale… chciałam je zrobić nieco szybciej. Postanowiłam zrezygnować z kruchego spodu oraz z bezy, a całość zrobić na czekoladowym biszkopcie. Przepis, który mignął mi kiedyś w internecie, a który udało mi się odnaleźć tutaj wydawał się być do tego idealnym. Niestety, ciasto choć przepyszne, Bananową Chmurką niestety nie jest(...)choć wykonuje się go znacznie szybciej, faworyt utrzymuje swoją pozycję;) Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy (proszek) szczypta soli Poncz: 2/3 szklanki wody 3 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Warstwa bananowa: 5-6 dużych bananów 3 galaretki cytrynowe 1 l gorącej wody Krem śmietanowy: 700 ml śmietanki

Smaki Na Talerzu