biszkopt - 17572 przepisów (strona:284/1172)

Biszkopt z masą śmietankową z winogronami 52

Pyszny żółciutki biszkopt, śmietankowa masa i słodziutkie winogrona. Idealne!!! Co nam trzeba? 4 jajka pół kostki masła 150 g cukru 200g maki pszennej 50g mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki kurkumy (da nam żółciutki kolor) Masa: 200ml śmietany 36% 200g serka ricotta łyżka cukru pudru 100 g winogron drobnych bezpestkowych 50g rodzynek w czekoladzie 100ml wody(...)papierem do pieczenia, a jeśli brak, to natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą lub mąką Wylewamy naszą masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 185 stopni około 35 minut. Gdy biszkopt się piecze szykujemy masę . Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mieszamy z ricottą i rodzynkami w czekoladzie Upieczony i wystudzony biszkopt nasączamy i po chwili wykładamy naszą masę. Na wierzch

Latosiowydom
Ciasto Landrynka 54

sera twarogowego 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml wody 500 ml śmietany kremówki GALARETKA 2 galaretki malinowe 800 ml wody DODATKOWO  ok. 300 g biszkoptów  Wykonanie Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć na niej warstwę biszkoptów.  Dwie galaretki malinowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Całość odstawić do przestygnięcia.  Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę(...)ubić z cukrem pudrem. Ciągle ubijając stopniowo dodawać twaróg. Na samym końcu wlać schłodzoną, ale nadal płynną galaretkę. Połowę przygotowanej masy rozprowadzić na biszkoptach. Na masę ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, a na nią rozprowadzić pozostałą masę. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800 ml wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Lekko tężejącą galaretkę rozprowadzić

Alle Dobre!
Prince Polo z brzoskwiniami 86

Ciasto Prince Polo z brzoskwiniami robiłam kiedyś bardzo często. Smakowało mi to połączenie delikatnego biszkoptu i śmietanowej masy z dodatkami. Postanowiłam ponownie wykorzystać ten przepis. Ciasto, choć zawiera w sobie czekoladę, wafelki i brzoskwinie, nie jest przesłodzone. Jak dla mnie jest takie „w punkt”. Najbardziej smakuje mi w tym samym dniu lub na drugi dzień po upieczeniu, kiedy(...)wafelki są najbardziej chrupiące (po czasie wchłaniają wilgoć z masy). Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej Masa: 750 ml śmietanki tortowej 36 % 1 kopiata łyżka cukru pudru 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny 100 g mlecznej czekolady 4 wafelki Prince Polo puszka brzoskwiń Dodatkowo: 2 op. galaretki brzoskwiniowej Żółtka miksujemy wraz z cukrem na jasną, puszystą

Smaki Na Talerzu
Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i owocami + film 80

Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i owocami to pyszny smakołyk w sam raz na letnie gorące dni, pokochają go wszyscy wielbiciele słodkości. Jest banalnie prosty w przygotowaniu, idealnie nadaje się jako podwieczorek dla dzieci.     składniki na 2 porcje 250 g serka mascarpone 10 małych okrągłych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru 1 kiwi 2 brzoskwinie 6-8 truskawek garść(...)obrane z szypułek truskawki kroimy na mniejsze części. Do miski przekladamy schłodzony serek mascarpone, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Dno i boki pucharków wykładamy biszkoptami. Do każdego pucharka wkładamy porcję serka mascarpone a na wierzchu układamy owoce. Tak przygotowany deser od razu podajemy.     Artykuł Deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i owocami + film pochodzi

Smakowite Dania
Kopiec kreta z truskawkami. 66

Kopiec kreta z truskawkami. Ciasto kopiec kreta jest zrobiony z miękkiego biszkoptu czekoladowego i wypełniony bitą śmietaną , serkiem mascarpone i soczystymi truskawkami . Wszyscy uwielbiają to kremowe ciasto! Poza tym dodatek truskawek i kawałków gorzkiej czekolady wynoszą to ciasto na wyższy poziom. Wspaniałą rzeczą w tym cieście z truskawkami , mascarpone , bitą śmietaną i czekoladą jest nie tylko to, że smakuje niesamowicie(...)pysznie ale też jest bardzo łatwe do zrobienia. Wystarczy upiec biszkopt , ubić mascarpone i bitą śmietanę , dodać truskawki i gorzką czekoladą i gotowe. Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają nasz organizm

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Malinowa Kraina 362

blogu znajdziecie ich kilka. Świeże maliny dobrze łączą się z galaretką, bitą śmietaną czy kremem budyniowym. Sprawdzają się również w formie pieczonej jako dodatek do ciast kruchych, ucieranych lub biszkoptów. Poniżej chcę się z Wami podzielić kolejnym przepisem na ciasto malinowe . Tym razem jest to ciasto Malinowa Kraina , które bez wątpienia jest ciastem hit w moim domu. Ciasto Malinowa Kraina(...)połączenie biszkoptu czekoladowego z budyniem malinowym i niezwykle lekkim kremem budyniowym. Wierzch ciasta udekorowany jest różową czekoladą ruby i świeżymi malinami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na ciasto Malinowa Kraina . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Malinowa Kraina Składniki na ciasto Malinowa Kraina. Biszkopt czekoladowy: 6 dużych jajek 15 dkg cukru pudru 2 dkg ciemnego kakao

MeCooks
Tort czekoladowo-truskawkowy 68

niewielki tort czekoladowo-truskawkowy to prezent idealny dla każdego, kto lubi połączenie truskawki z czekoladą – proste i pyszne kremy. Składniki na biszkopt (średnica 18 cm): 4 jajka 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną(...)mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 180 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Biszkopt kroję na trzy równe blaty. Najlepiej zostawić biszkopt do następnego dnia, wtedy lepiej się kroi. Przygotowuję poncz do nasączenia: 1 szklanka wody 4 łyżki soku z cytryny Przygotowuję mus czekoladowy: 120 g czekolady ciemnej 200 ml śmietanki 30% Czekoladę

Słodki sentyment
Prosty tort Drip Cake z motylkami 70

kolorowe kuleczki, różowe motylki 3D oraz topper. I jak Wam się podoba efekt?     Prosty tort Drip Cake z motylkami - składniki:    (Tort o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszennej Krem do przełożenia: 300 ml śmietanki 36% 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem do obłożenia: 200 ml śmietanki 36% 100g(...)czekolady mlecznej 80g śmietanki 30-36% Ozdoby: kolorowe kuleczki motylki 3D (na końcu podałam link do sklepu) topper     Prosty tort Drip Cake z motylkami - przygotowanie:  Biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku. Na koniec delikatnie i partiami wmieszać przesianą mąkę. Masę

Di gotuje
Ciasto melba z owocami. 107

Ciasto melba z owocami. Trendy na ciasta i deser mogą się zmieniać ale warto wracać czasami do starych i sprawdzonych smaków. Ciasto melba składa się z miękkiego biszkoptu , masy kremowej , owoców oraz galaretki . Pyszne warstwy smaków i różnorodność konsystencji sprawia, że ciasto nabiera złożoności a deser charakteryzuje się cudownym smakiem i aromatem. To ciasto jest niesamowite w smaku! Kakao jest(...)lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie będą nam potrzebne: Biszkopt: – 3 jajka – ½ szklanki ksylitolu – ½ szklanki mąki orkiszowej – ½ łyżeczki proszku do pieczenia – 1 łyżka kakao – 1 saszetka herbaty Nadzienie: – 1 l mleka owsianego

Zdrowy Styl Joanny
CIASTO JAJKO SADZONE 116

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto

RAROSSA
CIASTO JAJKO SADZONE 116

Ciasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka(...)moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół.   Biszkopt   Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać

RAROSSA
BISZKOPT SZPINAKOWY 209

Biszkopt szpinakowy ma naturalny,  intensywnie zielony kolor, jest puszysty i nieco bardziej wilgotny niż tradycyjny biszkopt bez warzywnego dodatku. Świetny do przełożenia różnego rodzaju kremami. Bardzo ładnie prezentuje się na paterze, szczególnie po przekrojeniu.  Smak szpinaku nie jest mocno wyczuwalny. Pamiętajmy o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki oraz dokładnym oddzieleniu białek od żółtek. Tak jak przy pieczeniu(...)uniwersalnego biszkoptu, tak i tu ważnym etapem jest długie ubijanie białek z cukrem  W większej tortownicy ciasto upiecze się szybciej i prawdopodobnie da się przekroić tylko na dwa blaty.  ______________________________________________________________   SKŁADNIKI / tortownica 22 cm 200 g świeżego szpinaku 2 łyżki oliwy/oleju 6 jaj (M) 200 g (1 szklanka) cukru  200 g (1 i 1/3 szklanki) mąki pszennej

cool and minty
Bajka czekoladowa 145

szklanki kwaśnej śmietany 18% Krem czekoladowy: 500 ml śmietanki kremówki 5 łyżek kremu czekoladowego typu nutella 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Warstwa biszkoptowa: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 3/4 szklanki wody 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny opcjonalnie można także dodać 1-2 łyżki alkoholu Dodatkowo: ok 12 sztuk kakaowych herbatników 1 opakowanie kwaśnej śmietany(...)miksując. Na koniec po łyżeczce dodajemy wystudzoną żelatynę *** *** 1/3 kremu wykładamy na wystudzone ciasto *** *** W małej miseczce mieszamy wodę z cukrem pudrem, sokiem z cytryny oraz opcjonalnie z alkoholem. Biszkopty kolejno zamaczamy na krótko w miseczce *** *** Namoczone biszkopty układamy w rzędach na kremie jeden nachodzący końcówką na drugi, wciskając je delikatnie w krem *** *** Na biszkopty wykładamy pozostały krem, wyrównujemy

Blog z Apetytem
UNIWERSALNY BISZKOPT DO TORTU + FILMIK 79

Dzisiaj przepis na biszkopt z którego wychodzą 3 blaty. Smaczny, puszysty idealny do przełożenia różnymi masami. Upiekłam go w tortownicy o 24 cm.  SKŁADNIKI  7 jajek klasa " M" + szczypta soli 3/4 szklanki cukru  1/2 szklanka oleju  1 szklanka mąki tortowej (150 g ) 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cukier i po chwili wlewamy żółtka. Następnie dalej ubijając wlewamy olej.  Do ciasta należy wsypać sitkiem mąki z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką  Ciasto na biszkopt jest bardzo puszyste, wylewamy je na naoliwioną tortownicę o średnicy 24 cm. Pieczemy biszkopt 35 minut w temperaturze 180 - 175 % C, funkcja termoobieg.  Biszkopt po ostudzeniu przecinamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Góra Lodowa z orzechową wkładką 105

Góra lodowa z orzechową wkładką jest niewątpliwie jednym ze smaczniejszych wypieków. Zaspokaja potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, a jednocześnie cieszy oczy. Dodatek orzechów z pewnością wzbogaca całość, dodając element chrupkości. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej Masa budyniowa: 2 szkl. mleka (500ml) 200 g masła 2/3 szkl. cukru 5 żółtek 2 lekko kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej(...)wody 3 łyżki soku z cytryny Polewa: 2 szkl. mleka w proszku + 1 łyżka 200 g masła 100 g cukru 1/2 szkl. wody 1 łyżka kakao Dodatkowo: 1 op. biszkoptów Petitki Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy po 1 łyżce cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Obroty miksera zmniejszamy do minimum, dodajemy mąkę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Wylewamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania