biszkopt - 17572 przepisów (strona:282/1172)

ciasto Shrek bez pieczenia z bananami 44

składniki na zieloną masę z soków i budyniu: 900 ml zielonego soku/napoju 3 budynie waniliowe dodatkowo: okrągłe biszkopty na spód ciasta delicje ok. 24 szt. wykonanie: Biszkopty układamy na dnie foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). 700 ml soku zagotowujemy a w pozostałym dokładnie mieszamy budyń i wlewamy do gotującego się soku. Gotujemy i cały czas mieszamy(...)masa zgęstnieje. Gorącą masę wykładamy na biszkopty, wyrównujemy odstawiamy od przestudzenia. Na przestudzonej masie układamy delicje, biszkoptem do masy (masa powinna być letnia aby delicje się przykleiły ale nie za gorąca). składniki na masę śmietankową: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2-3 łyżki cukru pudru 2 zielone galaretki 250 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Melba 108

Ciasto Melba to eleganckie i klasyczne ciasto, które powstało na cześć słynnej australijskiej śpiewaczki operowej Nellie Melby. To połączenie biszkoptu, kremu waniliowego, kremu kakaowego i owoców wiśni, które tworzą niezapomniany smak i aromat. Ciasto Melba zostało stworzone na cześć słynnej australijskiej śpiewaczki operowej Nellie Melby, która w 1892 roku odwiedziła Hotel Savoy w Londynie. Właściciele hotelu, Auguste Escoffier i Cesar(...)Ritz, postanowili przygotować specjalne danie na cześć śpiewaczki i stworzyli połączenie biszkoptu, kremu waniliowego, kremu kakaowego i owoców malin. Nazwa ciasta pochodzi od nazwiska śpiewaczki oraz od nazwy miasta w stanie Georgia, gdzie Nellie Melba dała swój pierwszy koncert w Stanach Zjednoczonych. Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy na pyszne, smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasta. Ciastami, które cieszą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z sokiem bananowym 262

sokiem bananowym to pyszny wypiek , który doskonale sprawdzi się na święta, ważne uroczystości rodzinne, jak również na co dzień do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciasto składa się z puszystego biszkoptu przełożonego masą budyniową z sokiem bananowym i bitą śmietaną. Oprócz nietuzinkowego wyglądu, ciasto cechuje wyjątkowy smak, który zachwyci każde podniebienie. Ciasto z sokiem bananowym jest lekkie, nie za słodkie(...)ważne bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z SOKIEM BANANOWYM PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek (temp. pokojowa) 140 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g drobnego cukru szczypta soli MASA 1 l soku bananowego 2 budynie śmietankowe 2 galaretki agrestowe 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru

Przepiski.pl
Ciasto z masą i czekoladowym ganache 39

Kakaowy biszkopt, czekoladowy ganache oraz masa budyniowa przygotowana na budyniu o smaku toffi, a następnie połączona z bitą śmietanką, mascarpone, mielonymi orzechami oraz nutellą. Pyszna, słodka, dosyć miękka. Ciasto warto przechowywać w chłodnym miejscu. Biszkopt: 5 jajek 110 g drobnego cukru 80 g mąki tortowej 15-20 g kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Masa(...)orzechowego typu nutella Ganache czekoladowy: 180 ml śmietanki 30% 200 g czekolady (u mnie mleczna i deserowa) Dodatkowo: mielone + posiekane orzechy do posypania czekoladowe chipsy do dekoracji – opcjonalnie Biszkopt: Białka ubijamy, a gdy mocno się spienią zaczynamy dodawać po 1 łyżce cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy olej. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem

Smaki Na Talerzu
TOFFIK szybkie ciasto bez pieczenia 29

Przepis na ciasto Toffik , czyli szybkie ciasto bez pieczenia . Na herbatnikach przełożonych masą krówkową, z budyniem o smaku toffi i biszkoptami udekorowanymi czekoladą i orzechami włoskimi. Ciasto jest mięciutkie i rewelacyjne w smaku. Z pewnością wszystkim zasmakuje, nawet tym wybrednym fanom słodkości. Ciasto jest przepyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOFFIK SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: na foremkę 25x35 cm. herbatniki(...)około 300 g) masa kajmakowa (500 g) mleko (700 ml.) masło (100 g) budyń toffi (2 opakowania = 80 g) biszkopty podłużne (24 szt.) kremówka 30% (100 ml.) czekolada gorzka (100 g) orzechy włoskie posiekane (około 200 g) Przybory: foremka 25x35 cm. mikser papier do pieczenia szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: Jak wykonać  ciasto TOFFIK   pokazane

Rita creative
Ciasto ptasie mleczko 288

dzień, na imprezę, a także na tak zwane „bez okazji”, czyli wtedy gdy masz ochotę na coś słodkiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto ptasie mleczko składa się z puszystego kakaowego biszkoptu, delikatnej masy śmietankowej oraz szklistej polewy czekoladowej. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Polecam wypróbować! CIASTO PTASIE MLECZKO PRZEPIS Składniki Biszkopt(...)galaretka przezroczysta 250 ml wody Polewa 100 ml śmietanki kremówki 30 g masła 30 g kakao 20 g cukru 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywno. Następnie stopniowo dosypywać cukier i cały czas ubijać. Gdy masa będzie już szklista, zmniejszyć obroty miksera i do piany dodawać żółtka, jedno po drugim

Przepiski.pl
Świąteczny torcik makowy z wiśniami 48

makowych, przełożonych konfiturą wiśniową oraz masą z palonej białej czekolady, pomiędzy którą znajduje się żelka wiśniowa. Wierzch tortu to bita śmietana ozdobiona suchym makiem oraz grysem z wiśni liofilizowanych. Biszkopt makowy został wykonany z mąki migdałowej z dodatkiem wiórków kokosowych, dzięki temu jest bezglutenowy. Masa to tylko 3 składniki - serek mascarpone, śmietanka kremówka oraz biała czekolada, którą wcześniej należy lekko(...)element orzeźwienia. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Idealny wypiek na świąteczny stół, który zachwyci gości swoim wyjątkowym smakiem. Składniki: Biszkopt makowy: 9 białek 5 żółtek 2/3 szklanki cukru 100 g maku  100 g wiórków kokosowych 150 g mąki migdałowej (mielonych migdałów) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa

Kuchnia MagdaLeny
Świąteczny torcik makowy z wiśniami 48

makowych, przełożonych konfiturą wiśniową oraz masą z palonej białej czekolady, pomiędzy którą znajduje się żelka wiśniowa. Wierzch tortu to bita śmietana ozdobiona suchym makiem oraz grysem z wiśni liofilizowanych. Biszkopt makowy został wykonany z mąki migdałowej z dodatkiem wiórków kokosowych, dzięki temu jest bezglutenowy. Masa to tylko 3 składniki - serek mascarpone, śmietanka kremówka oraz biała czekolada, którą wcześniej należy lekko(...)element orzeźwienia. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Idealny wypiek na świąteczny stół, który zachwyci gości swoim wyjątkowym smakiem. Składniki: Biszkopt makowy: 9 białek 5 żółtek 2/3 szklanki cukru 100 g maku  100 g wiórków kokosowych 150 g mąki migdałowej (mielonych migdałów) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa

Kuchnia MagdaLeny
TORT PIERNIKOWY 54

Świąteczny tort piernikowy, pachnący świętami , nasączony nalewką malinową którą można podmienić na sok malinowy. Świetnie sprawdzi się podczas świąt. Tort ten można również przygotować jak ciasto, wtedy należy biszkopt upiec w formie 22 x 22 cm. Składniki Biszkopt tortownica 22 cm 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy korzennej(...)Krem 500 ml śmietanki 36 % 500 g mascarpone 3 śmietan – fix opakowanie cukru waniliowego łyżeczka przyprawy korzennej łyżeczka kakao Dodatkowo Nalewka malinowa Sposób przygotowania Biszkopt Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z  białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając.     Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki przyprawę

RAROSSA
Ciasto Słonecznikowiec 1993

Słonecznikowiec to niezwykle smaczne ciasto na kakaowym biszkopcie z masą na bazie śmietanki kremówki z dodatkiem kajmaku oraz prażonego słonecznika. Całość wręcz rozpływa się w ustach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto słonecznikowiec jest bardzo proste do zrobienia, nie jest pracochłonne. Możecie zabrać się za jego przygotowanie, nawet jeśli nie jesteście mistrzami cukiernictwa. Stosując się do poniższych wskazówek(...)się na święta, rodzinne spotkania czy inne okazje w ciągu roku. Pięknie prezentuje się na stole a co najważniejsze, świetnie smakuje. Zapraszam na przepis! CIASTO SŁONECZNIKOWIEC – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek 140 g mąki 120 mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 500 ml śmietanki kremówki 1/2 puszki masy kajmakowej 150 g słonecznika 2 łyżki

Przepiski.pl
Ciasto Cassis 100

Dziś mam dla was kolejne bardzo ciekawe ciasto o nazwie Cassis, które składa się z kakaowego biszkoptu, warstwy dżemu porzeczkowego z dodatkiem likieru Cassis, puszystego kremu śmietankowego oraz chrupiącej czekoladowej bezy. Całość prezentuje się naprawdę smakowicie i tak też smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Cassis nie jest skomplikowany, jednak wymaga trochę uwagi i pracy, dlatego świetnie sprawdzi się(...)słodkie ani zbyt kwaśne, dla mnie wręcz idealne. Jeśli uwielbiacie eksperymentować w kuchni i szukacie nowych smaków, koniecznie wypróbujcie ten przepis na ciasto Cassis! CIASTO CASSIS PRZEPIS Składniki Biszkopt 100 g mąki pszennej 30 g kakao 50 g czekolady deserowej 140 g cukru 5 jajek (temp. pokojowa) szczypta soli Beza 4 białka (temp. pokojowa) 200 g drobnego cukru 1 łyżka

Przepiski.pl
Zakrapiane ciasto bakaliowe 210

jakie miałam przyjemność próbować. Z kategorii: u cioci na imieninach;) Z tego też powodu ciasto nada się na wszelkie uroczystości rodzinne, no…  może poza dziecięcymi urodzinami;) Puszysty biszkopt, na nim rumowo-maślana masa bakaliowa oraz pianka z bitej śmietany z galaretką. Jeżeli lubicie wypieki z dodatkiem alkoholu, spróbujcie, na pewno Wam posmakuje. Masę można urozmaicać dodając do niej(...)suszone śliwki czy inne dobroci. Nie należy tylko przesadzić z ilością, bo ciasto będzie się trudno kroiło – jeśli chcecie dodać do masy inne bakalie, lepiej zmniejszyć ilość pozostałych;) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 200 g rodzynek 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 100 g płatków

Smaki Na Talerzu
Biszkopt na tort 29

Szukałem dość długo dobrego przepisu na biszkopt, takiego aby rósł równomiernie, był puchaty i nie za słodki, a przede wszystkim aby dało się z niego zrobić idealny tort dla dzieci. Biszkopt ten łatwo jest pokroić i dzięki dodatkowi w postaci oleju długo pozostaje świeży. Dodatkowo bardzo łatwo jest go barwić barwnikami spożywczymi, co pozwala na tworzenie np. tortów tęczy. Print(...)Biszkopt na tort Course Deser Ingredients Składnniki na tortownicę o średnicy 26 cm 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniacznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju słonecznikowego szczypta soli Instructions Białka starannie oddzielam od żółtek i miksuję ze szczyptą soli, pod koniec dodaję stopniowo cukier i ubijam na sztywną pianę. Do piany z białek

PanGotuje
Ciasto z masą kawową i cytrynową pianką 113

Jeżeli lubisz ciasta z masą śmietanową, to to ciasto będzie właśnie dla Ciebie. Pomiędzy biszkoptem znalazły się dwie masy śmietanowe, jedna z dodatkiem kawy zbożowej, druga usztywniana galaretką cytrynową. Dodatkową warstwę stanowi nutella. Ciasto jest słodkie, lekkie i przyjemne w smaku. szklanka = 250 ml Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 2 łyżki oleju Pianka kawowa(...)podgrzewamy na niewielkiej mocy palnika, tylko do rozpuszczenia, łączymy z 1 łyżką ubitej śmietany, energicznie mieszamy. Następnie łączymy z resztą masy. Piankę kawową rozprowadzamy na warstwie nutelli. Przykrywamy drugim biszkoptem. Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy lekko tężejącą galaretkę, miksujemy do połączenia. Masę od razu przekładamy na biszkopt, wyrównujemy

Smaki Na Talerzu