BISZKOPT SZPINAKOWY

BISZKOPT SZPINAKOWY

BISZKOPT SZPINAKOWY

Biszkopt szpinakowy ma naturalny,  intensywnie zielony kolor, jest puszysty i nieco bardziej wilgotny niż tradycyjny biszkopt bez warzywnego dodatku. Świetny do przełożenia różnego rodzaju kremami. Bardzo ładnie prezentuje się na paterze, szczególnie po przekrojeniu.  Smak szpinaku nie jest mocno wyczuwalny. Pamiętajmy o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki oraz dokładnym oddzieleniu białek od żółtek. Tak jak przy pieczeniu uniwersalnego biszkoptu, tak i tu ważnym etapem jest długie ubijanie bi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.