Biszkopt szpinakowy ma naturalny, intensywnie zielony kolor, jest puszysty i nieco bardziej wilgotny niż tradycyjny biszkopt bez warzywnego dodatku. Świetny do przełożenia różnego rodzaju kremami. Bardzo ładnie prezentuje się na paterze, szczególnie po przekrojeniu. Smak szpinaku nie jest mocno wyczuwalny. Pamiętajmy o wcześniejszym wyjęciu jajek z lodówki oraz dokładnym oddzieleniu białek od żółtek. Tak jak przy pieczeniu uniwersalnego biszkoptu, tak i tu ważnym etapem jest długie ubijanie bi... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...