biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:224/363)

ŚWINKI W BŁOTKU 207

250ml malinowej wódki "Soplica"- 100ml wody- 3 łyżki cukruSposób przygotowania:Wykładamy na podstawkę pierwszy spód biszkoptowy. Przygotowujemy poncz do nasączania biszkoptów: 250ml wódki malinowej, 100ml wody i 3 łyżki cukru - tak przygotowanym ponczem nasączamy spód biszkoptowy. Rozpoczynamy przygotowanie kremów: Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli i odstawiamy do ostygnięcia. W misce ubijamy na sztywno śmietanę połączoną z dwoma fixami oraz cukrem

Mentor Smaku
Tort czekoladowy 490

łyżki cukru pudru Masa nutellowa: 500 ml śmietanki 30 % 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 400 g nutelli lub innego kremu czekoladowego Dodatkowo: 2 mleczne czekolady na polewę * jajka niespodzianki ciasteczka oreo ulubione dziecięce czekoladki   Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas miksując dodawać po jednym

Smakołyki Asi
Ciasto z kremem grysikowym 304

Ciasto, które ma same plusy ;) Jest pyszne, efektowne, podzielne i tanie. Kakaowy biszkopt, świetna masa grysikowa i polewa czekoladowa. Brzmi pysznie a smakuje jeszcze lepiej. To taki tradycyjny murzynek w nieco innej formie ;) Krem nadaje ciastu lekkości i puszystości. Polecam! Ps. http://www.plantica.pl/ - strona idealna dla akwarystów. Zbliżają się mikołajki, święta, chyba pora pomyśleć o prezentach, a tam znajdziecie mnóstwo

Domowa cukiernia Ewy
Torcik pomarańczowy 130

Inspirację znalazłam tutaj . Oczywiście surowe jajka nie wchodziły tym razem w grę, dlatego krem powstał na bazie ganache. Nam smakował wybornie, myślę że idealnie sprawdzi się na nadchodzące święta. Jest lekki, orzeźwiający i mocno czekoladowy!  Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * 3/4 szklanki cukru * szklanka mąki pszennej * płaska łyżeczka proszku do pieczenia  * do nasączenia sok pomarańczowy  Galaretka : * 3 pomarańcze(...)galaretki pomarańczowe  Krem czekoladowy : * 100g czekolady mlecznej  * 100g czekolady gorzkiej  * 200ml śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  Przygotowanie : Jajka ubijać razem z cukrem aż masa będzie gęsta. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochę do masy jajecznej, Wymieszać na niskich obrotach miksera. Przelać do tortownicy, piec do 30 minut w 180 stopniach, zostawić

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z masą orzechową 119

Biedna Madzia musiała więc dalej trzaskać orzechy tłuczkiem do mięsa... Doceńcie więc ten przepis, tym bardziej, że jest to autorski wymysł Madzi. A ciasto było naprawdę niesamowite, polecam zrobić. Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka ucieramy dokładnie z cukrem. Następnie powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wciąż(...)laską wanilii. Orzechy ucieramy z cukrem pudrem i powoli dolewamy śmietanki (już bez wanilii). Ucieramy cały czas, aż do wystudzenia. Biszkopt przecinamy w połowie i smarujemy masą orzechową. Nie całą, trochę się nam przyda na wierzch. Krem śmietanowy: śmietana 18% (mały pojemnik) 1 opakowanie Śnieżki trochę kremu orzechowego (tego co powyżej) Śmietanę ubijamy ze Śnieżką na sztywno i mieszamy

Marder&Marder Manufacture
Ajerkoniakowiec 132

Rewelacyjne ciasto z mocnym akcentem charakterystycznego gęstego likieru jajecznego na bazie spirytusu, cukru i delikatnej nuty aromatycznej wanilii.  Składniki: Biszkopt: 3 jajka  1/2   szklanka cukru 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki kakao Masa ajerkoniakowa: 350ml ajerkoniaku  500ml śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 1/2 wrzątku 120g masła(...)łyżka kawy rozpuszczalnej 40ml likieru amaretto Żelka ajerkoniakowa: 200ml ajerkoniaku 2 czubate łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 450g rurki waflowe z kremem 100ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru złote perełki Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając na sztywno dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Kopiec kreta z bananami 294

Delikatne ciemne ciasto, banany i lekki krem śmietanowy. Takie jest właśnie słodki kopiec kreta. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i smakuje naprawdę pysznie:) Dzieci się nim zajadają, zresztą dorośli też nie pogardzą!  tortownica o śr. 24cm   Biszkopt:   3 jajka,  1/2 szklanki cukru,  6 łyżek mąki pszennej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia,  2 łyżki(...)wymieszać, po czym dodać do ubitej śmietany i krótko zmiksować. Z biszkoptu odciąć górną, wyrośniętą i część oraz delikatnie wyciąć dół o głębokości około 1cm, pozostawiając 2 cm brzegu o normalnej wysokości. Całe wycięte ciasto pokruszyć. Na spodzie ciasta ułożyć przekrojone na pół w poprzek banany. Przykryć kremem, formując półokrągły kopiec. Całość dokładnie obsypać pokruszonym ciastem. Schłodzić i przechowywać

Z miłości do słodkości
Tort ze śmietany i mascarpone 296

się za robienie biszkoptu i potem moje myśli zaczęły buzować i powstał pyszny tort z przełamaniem nuty kwaskowej.   Składniki na biszkopt   6 jajek 3/4 szklanki cukru 5 czubatych łyżek mąki pszennej typ 500 Składniki na krem  300 ml śmietany kremówki 36% 200 g białej czekolady 400 g serka mascarpone Dodatkowo: jagody 500 g( miałam zamrożone(...)cukier żelujący na 500 g owoców wiórka żółte z czekolady wiórka różowe z czekolady- znajdziecie je na Wykonanie Więc moi drodzy zaczynamy od biszkoptu.Ten biszkopt zawsze wychodzi, nazwałam go łapu capu . Do misy wbijamy jaja- ważne temp pokojowa.Wsypujemy cukier i miksujemy do momentu aż uznamy że odpowiada nam konsystencja oraz puszystość ubitych jaj.Mąkę przesiewamy centralnie nad ubitymi jajami

Różowa kuchnia
Prosty sernik na zimno z truskawkami 153

cytryny wymieszaj z cukrem i podgrzać. Dodaj 2 liski odciśniętej żelatyny, wymieszaj. Mocz biszkopty w cytrynowej i nieściętej galaretce i układaj na dnie tortownicy ciasno jeden obok drugiego. Ja użyłam płaskiego talerza i regulowanej obręczy. Przygotuj masę serową. Zacznij od gotowania kremu. Zagotuj 200 ml śmietanki z cukrem. Wymieszaj ziemniaczaną mąkę z mlekiem, następnie dodaj żółtka i jeszcze raz wymieszaj(...)odstaw do wystudzenia. Zmiksuj śmietankę (250 ml) na pół sztywno, po czym dodaj twaróg i zmiksuj jeszcze raz. Miksując wlewaj ostudzony krem. Truskawki pokrój w kostkę. Połowę truskawek dodaj do masy serowej i wymieszaj. Wylej masę na biszkopty. Drugą połowę truskawek zmiksuj z cukrem, wylej na wierzch masy serowej i lekko zamieszaj łyżką. Przykryj sernik folią i wstaw do lodówki

codojedzenia
Chałwowiec z wiśniami 249

wiśnie. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy masło i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Biszkopt kroimy na pół, pierwszą połowę ciasta nasączamy kompotem z wiśni, na wierzch wykładamy 2/3 kremu chałwowego. Przykrywamy drugim blatem i również nasączamy kompotem i rozsmarowujemy pozostały krem. Na wierzchu rozprowadzamy polewę

Słodka Kraina Wypieków
Zielone ciasto z jagodami 148

pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 11 g żelatyny, 50 ml gorącej wody, 400 g jagód* Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny. Odcedzić. Jajka ubić z cukrem(...)używam obręczy do tortów – układam biszkopt na podstawie i zakładam obręcz, dopasowując wielkość do wielkości biszkoptu), nasączyć biszkopt (nie przesadzić z ilością płynu – biszkopt ma być lekko wilgotny a nie ociekający wodą ;) ). Następnie wyłożyć krem. Na wierzchu ułożyć jagody, można dodać trochę innych owoców. Ja dodałam czerwone porzeczki. * mogą być jagody, borówki amerykańskie, maliny, porzeczki

królestwo garów
Tort jednorożec 293

niedużych tortownicach 0 średnicy 18 cm. Tort wychodzi dosyć wysoki, spokojnie można pokroić go na 10-12 dużych kawałków. Składniki na biszkopty: 4 jajka 12 łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 utrwalacz do bitej śmietany (można(...)sumie potrzebne będą trzy krążki. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Miksujemy razem schłodzony serek mascarpone i śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy i cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany. Uwaga: kremu nie wolno ubijać zbyt długo. Powinien mieć dość

Ciastkozercy
Czekoladowa rolada z truskawkami 82

powstał przy współpracy z marką Łaciata. Użyłam w przepisie śmietankę Łaciata 36%, która doskonale się ubija na puszysty krem i nie rozwarstwia się. Po więcej inspiracji na owocowe przepisy ze śmietanką zapraszam na stronę Najlepszewkuchni.pl . Czekoladowa rolada z truskawkami Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek 100g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 70g mąki pszennej (użyłam tortowej(...)zawartości masy kakaowej 64%) Krem: 600ml schłodzonej śmietankę Łaciata 36% (przed ubijaniem należy schłodzić ją w lodówce co najmniej 12 godzin) 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 250-300 g umytych, pokrojonych truskawek Dodatkowo: około 180 g konfitury truskawkowej lub malinowej truskawki do ozdoby cukier puder do posypania Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić

Mała Cukierenka
Porzeczkowiec 1173

Masa śmietankowa Serek maskarpone przełożyć do miski, krótko zmiksować aby serek nie był taki zbity. Następnie dodać śmietankę. Całość ubijać aż uzyskamy gęsty krem. Masy nie dosładzałam już cukrem bo jest wystarczająco słodka. Złożenie ciasta Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Jeden blat ułożyć na cieście. Posmarować solidnie konfiturą porzeczkową (u mnie jeden słoik na jeden blat). Następnie wyłożyc mase

Monia miesza i gotuje
tort makowy z kremem czekoladowym, bezglutenowy 159

ciasto: 250 gram maku, 8 jajek, 230 gram cukru, 80 g mielonych migdałów w skórce, skórka cytrynowa, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki rumu, sól, krem: 200g miękkiego masła, 2 łyżki cukru pudru, 250 g czekolady deserowej, 4 żółtka, 3 łyżki brandy, Mak wypłukać, zalać litrem wrzącej wody i gotować na najmniejszym ogniu 30 minut. Następnie porządnie odcedzić i trzykrotnie(...)masę, następnie dodać cukier puder i dalej ucierać. Dalej ucierając, stopniowo dodawać czekoladę, a następnie żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć). Następnie powoli dolewać brandy. Biszkopt przekroić w poprzek na pół. Posmarować jeden blat ciasta 1/3 kremu, przykryć drugim. Posmarować całość kremem. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. zastawa

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania