biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:220/363)

Ciasto na Walentynki 160

Doskonały prezent walentynkowy .Składniki na biszkopt: 4  jajka 1 niepełna szklanka  mąki 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju

Proste Potrawy
Sernik Izaura 103

Ostatni sernik jak pamiętam jeszcze to piekłam na Święta Wielkiejnocy. Więc pół roku temu. Jakoś nie było okazji bo częściej piekłam biszkopty albo pojawiały się jabłeczniki bądź inne ciasta z kremem. Sernik tradycyjny miał być wstępnie niedzielnym , dzisiejszym ciastem. Ale padło na Izaurę. Zobaczcie co z tego wyszło. Składniki :Ciasto :  * 25 dag masła * 1,5 szklanki cukru * 3 łyżki

Magiczne Życie Marty
Tort truskawkowo - czekoladowy 161

bitą śmietaną, a ja kroiłam truskawki i co w efekcie z czegoś co mogło być niewypałem, choć bardzo smacznym otrzymałyśmy niezwykły tort. Gorzka obręcz wprost cudownie współgrała z kremem z bitej śmietany i czekolady, a ten niezwykły tort spodobał się wielu osobom. Co jeszcze mogę wam napisać, dobra kucharka to nie taka której wszystko wyjdzie, to taka która potrafi(...)dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem i pieczemy w tem. 170 stopni około 40 min. Biszkopt odkładamy do wystudzenia i potem kroimy na 3 blaty. Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej bo musi stać w lodówce minimum 12 godzin. 0,5 l śmietany kremówki zagotowujemy w garnuszku i zestawiamy z palnika, dodajemy

Lili w kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 469

wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta itp.                                                                Składniki biszkoptu:  5 dużych jajek 3/4 szklanki(...)Krem :  3 szklanki mleka 5 żółtek 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru  200 g zimnego masła lub margaryny

Kulinarne Fantazje Marioli
Budyniowiec z konfiturą 160

szklanka mąki - 1 łyżeczka  proszku do pieczenia Bita śmietana - ½ l śmietanki 36% - 3 łyżki cukru pudru Krem budyniowy - opakowanie budyniu śmietankowego - 2 szklanki mleka - 3 łyżki cukru -  20 dag masła - laska wanilii - słoiczek konfitury jagodowej Wykonanie Przygotować biszkopt – białka ubijać na sztywno, wsypując porcjami cukier. Nie przerywając ubijania, dodawać kolejno żółtka. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem

Świat Smaku
Tort Chałwowe-Karmelove 109

barwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba nam: 8 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii  Do przygotowania kremu chałwowego: 400 g chałwy 1/2 kostki masła  1 serek mascarpone (200g lub 250g) Do zrobienia polewy potrzeba(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą

Kuba Gotuje
Tort Chałwowe-Karmelove 92

barwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba nam: 8 jajek 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii  Do przygotowania kremu chałwowego: 400 g chałwy 1/2 kostki masła  1 serek mascarpone (200g lub 250g) Do zrobienia polewy potrzeba(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą w tym przypadku chałwą, topimy ją w kąpieli wodnej tj. na garnku z gotującą się wodą

Kuba Gotuje
Deser z kremem mascarpone i owocami 147

Dzisiaj polecam przepis na pyszny deser w owocami, kremem mascarpone oraz sokiem z owoców dzikiej róży. Deser jest szybki i łatwy do przygotowania. Idealny na każdą imprezę. SKŁADNIKI (na 3 porcje): 12 sztuk okrągłych biszkoptów, 150 ml soku z owoców róży POLSKA RÓŻA , 1 szklanka śmietany 30%, 150g serka mascarpone, 1/2 łyżki cukru pudru, 1 kiść ciemnych winogron, 3 plastry(...)Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Wszystko razem miksuję. Ananasa kroję w kostkę. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem. Do przygotowania deseru wykorzystałam sok z owoców róży , który

Tradycyjna kuchnia Kasi
Truskawkowe Kropeczki 169

Składniki: ciasto: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej  4 łyżki mąki ziemniaczanej 1op budyniu o smaku waniliowym 6 łyżek cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  krem: 1 op serka mascaropne 3 galaretk i truskawkow e dodatkowo 25 0 g truskawek Przygotowanie : Do miski przesiewamy proszek do pieczenia z mąką pszenną.   Białka oddzielamy od żółtek.   białka(...)przygotwaną według informacji na opakowaniu, wylewamy na tlaerz lub jeszcze lep iej na foremkę do t arty i wstawiamy do lodówki ostudzony biszkopt kroimy na dwa blaty jeden nasączamy ponczem z herbat y i cytryny, wykładamy krem w drugim kieliczkiem wycinamy kółeczka i układamy na kremie, w dziurki wkładamy wycięte tym samym kieliszkiem kółeczka z g alarteki z truskawkami SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 257

Post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Prosty przepis na tort z bitą śmietaną i mascarpone 236

przeze mnie tory w najprostszej wersji "dla początkujących".  Nie wymaga zdolności kulinarnych. Jego przygotowanie nie jest pracochłonne. W smaku pyszny :)! Składniki: Biszkopt - 5 jajek - mąka pszenna 3/4 szklanki - mąka ziemniaczana 1/4 szklanki - cukier 2/3 szklanki Krem - serek mascarpone 250 g - śmietanka 30 % 400 ml - cukier puder 3 łyżki - konfitura z ciemnych owoców 200 g Posypka - wiórki kokosowe szklanka - czekolada(...)biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. ( zapobiegnie to opadnięciu ciasta).  Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki. Śmietanę ubić na sztywno w trakcie dodać łyżkami cukier puder cały czas miksując następnie dodać mascarpone i nadal miksować do uzyskania jednolitej masy. Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem ( polewam łyżka) , następnie rozsmarowuje konfiturę oraz 1/3 części kremu. Przykrywamy

Kulinarne przygody
Tort truskawkowy 130

Biszkopt nasączamy.Warstwa truskawkowego musu:80 dag truskawek,3 łyżki cukru trzcinowego,2 galaretki truskawkowe,1 szklanka wody,1 łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody,+ 30 dag truskawek do przełożenia i dekoracji,Truskawki wrzucamy na patelnię razem z cukrem i gotujemy ok. 7 minut - truskawki muszą delikatnie zmięknąć i puścić sok, a następnie przestudzamy i miksujemy je na gładki krem. Galaretki(...)się zagotować), wrzucamy czekoladę i odstawiamy na kilka minut, a następnie mieszamy. Odstawiamy czekoladę do lekkiego zgęstnienia.Wykonanie:Na nasączony biszkopt wykładamy masę śmietankowo- truskawkową. Na to układamy truskawki pokrojone w plasterki (30 dag truskawek) delikatnie dociskając do kremu. Następnie wykładamy mus truskawkowy. Tort należy schłodzić w lodówce przez ok. 3 godziny. Po tym czasie możemy przyozdobić boki tortu

Delicious Titbits
Tort brzoskwiniowo-śmietanowy z nutą agrestu i kiwi wg Di 140

mamy. To była c zysta improwizacja zakończona sukcesem. W smaku - rewelacyjny! Doskonałe połączenie składników i  zharmonizowany smak. (Średnica 26 cm) Biszkopt rzucany: 7 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Krem: 800 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy (opcjonalnie lub można więcej) 1 puszka brzoskwiń Nasączenie: 1/2 szklanki(...)biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Na koniec delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami. Piec w 170 stopniach przed 40 minut. Zaraz po upieczeniu wyjąć blachę i zrzucić na koc z wysokości ok pół metra. Potem wstawić z powrotem do piekarnika i wystudzić. Po ostygnięciu przekroić na 3 części. Przygotować krem

Di gotuje
Tort czekoladowo waniliowy 141

mieszamy w jedna stronę.Ciasto biszkoptowe przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy koło 20 minut w 170 stopnicach.Ostudzony biszkopt kroje w poprzek a potem na pół, wychodzą mi cztery części. Tort będzie wyższy i mniejszy :) Krem czekoladowy i waniliowy: Ubijamy całe jaja w temperaturze pokojowej z ksylitolem ( czyli garnek z wodą wstawiamy na gaz na to idzie(...)ciemną do drugiej jasną i zmiksowany cukier waniliowy nadal miksujemy. Masę jajeczną dzielimy na połowę i dodajemy do naszych kremów nadal miksując.Masy są po miksowaniu dosyć rzadkie więc wstawiamy ja na chwile do lodówki by nam zgęstniały. Zakończenie: Biszkopt przekładamy masą czekoladową  biszkopt masa biszkopt masa biszkopt Górę i boki smarujemy masa waniliową , teraz wkładamy do rękawa masę

Różowa kuchnia
Ciasto budyniowe z kremem krówkowym 444

Rozwałkować na wyłożoną pergaminem blaszkę, obciążyć ciasto fasolą i włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika, piec 15 minut, po czym fasolę usunąć i piec jeszcze 5 minut.Wystudzić. Biszkopt: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, aromat cytrynowy, miksując na wolnych obrotach miksera, wsypywać po łyżce mąki(...)puch dodając po łyżce wystudzonego budyniu, zmiksować na puszysty krem. Masa krówkowa: Miękkie masło utrzeć na puch dodając w trakcie po łyżce masy krówkowej, na koniec wlać rum, wsypać orzechy, dodać kawę, zmiksować. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Przełożenie: Ciasto kruche posmarować dżemem cytrynowym, wyłożyć masę budyniową, przykryć biszkoptem, nasączyć ponczem, na wierzch rozsmarować masę krówkową.  Udekorować posypką, wstawić

Wanilia i Kardamon