Tort malinowo czekoladowy 235przygotować tort, który i ona będzie mogła jeść, ale później zmieniłam zdanie i dla niej upiekłam babeczki, a tort był dla dorosłych. Zamiast klasycznego biszkoptu wilgotne ciasto czekoladowe, a do tego frużelina malinowa i krem czekoladowy. Całość oblana lustrzaną polewą i udekorowana w modnym ostatnio stylu "drip cake". Do dripa przymierzałam się od jakiegoś czasu i w końcu nadarzyła się
Cynamonowe szczęście
Tort Jamajka -tort motyl 203smaku ( jakieś 2 łyżki) dodatkowo: dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy i studzimy, zimny przecinamy na dwa blaty. Przygotowujemy krem, zimną śmietankę ubijamy z fixami, pod koniec dodajemy cukier i serek. Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy. Blaty można nasączyć, herbatą
Takie tam pichcenie
TORT Z DWOMA KREMAMI 207PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT (+ 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 40 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 WYMIARY TORTOWNICY: 22 CM. Składniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj :) Składniki kremu białego: 300 g mascarpone, 330 g śmietany 30%, cukier puder. Składniki kremu czekoladowego: 250 g śmietany 30%, 250 g mascarpone, 200 g gorzkiej czekolady
JejKuchnia
mini torciki z mandarynką 178temu lepiej się kroiło, bez strzępienia i idealnie się nadało do wycinania foremką. *na 16 sztuk Składniki: na ciasto: 1 opakowanie mieszanki na biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka 4 łyżki wody na krem: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła 5 kostek czekolady deserowej puszka mandarynek Mieszankę biszkoptową wsypać do miski
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wuzetka 401Wuzetka klasyczne ciasto przez wszystkich znane i uwielbiane. Delikatny kakaowy biszkopt nasączony alkoholem, przełożony bitą śmietaną, a całość polana polewą czekoladową. W-Z należny
magiczna kuchnia Kasi
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 224koniec dodać serek mascarpone. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy i dokładnie rozmieszać, wlać całość do masy i krótko miksować. Masę przełożyć na ostudzony biszkopt (najlepiej odwrócić go spodem do góry, tak by nakładac krem na jego równą powierzchnię) i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Galaretkę rozpuścić w 800 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Na masę
Malinowo w kuchni
Truskawkowo waniliowa zebra 221Ciasto migdałowe z truskawkami Życie zaczyna się w kuchni – tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota Legec – tarta z truskawkami i kremem budyniowym Moje małe czarowanie – Bananowe brownie z truskawkami Mojewypiekiinietylko – Truskawkowo waniliowa zebra Dorota Legec – Truskawkowa pianka Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję
mojewypiekiinietylko
Tort „Kraina lodu” 327Pyszny tort z przepisu mojej Babci ze wspaniałą dekoracją cukrową 🙂 Składniki biszkopt: 8 jaj 24 dag cukru 17,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
czarrna od kuchni
Tort Tiramisu 238Tort tiramisu to przepyszny, podzielny i dostojny tort. Trzy blaty waniliowego biszkoptu, nasączone kawą i przełożone pysznym, rozpływającym się w ustach kremem tiramisu – tworzą wyjątkowy smak, którego dopełnieniem jest – opruszona kakao – bita śmietana. Tort jest pysznie wilgotny i wyjątkowo syty. Jest elegancką formą pysznego, włoskiego deseru tiramisu. Smacznie nadaje się na większe […] Artykuł Tort Tiramisu pochodzi
Domowe Torty
Tort Tiramisu 258Tort tiramisu to przepyszny, podzielny i dostojny tort. Trzy blaty waniliowego biszkoptu, nasączone kawą i przełożone pysznym, rozpływającym się w ustach kremem tiramisu – tworzą wyjątkowy smak, którego dopełnieniem jest – opruszona kakao – bita śmietana. Tort jest pysznie wilgotny i wyjątkowo syty. Jest elegancką formą pysznego, włoskiego deseru tiramisu. Smacznie nadaje się na większe […] Artykuł Tort Tiramisu pochodzi
Domowe Torty
Cake pops 185więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość. Składniki: 250 g ciasta (pokruszone herbatniki, biszkopt , murzynek, ciasto babkowe) 120 g serka mascarpone masło lub krem np. nutella gotowa polewa lub czekolada patyczki coś do ozdabiania np. kolorowa posypka jedna łyżka oleju Wykonanie: Do dobrze rozdrobnionego ciasta dodajemy ok.120
Pysznie & Pięknie
Tort michałkowy 244Na 30 urodziny autorki i na 300 tys. odsłon dzięki Wam – czytelnikom bloga🙂 Dziękuję za to, że jesteście🙂 Wyjątkowy tort na wyjątkową okazję – michałkowy
czarrna od kuchni
Torcik winogronowy 199rurek i krokantu orzechowego. Nie wszyscy domownicy lubią torty z kremami maślanymi, więc zrobiłam z masą owocową. Torcik winogronowy Składniki: Biszkopt jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek
Kuchnia Danusi
Ciasto Prince Polo 221ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodajemy stopniowo budyń. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, dodajemy do kremu budyniowego. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - masa - wkładka - masa - biszkopt ciemny - polewa czkoladowa (rozpuszczona czekolada
kruche babeczki
Tort Jagodowo – Cytrynowy 173ciasto ala torcik. Zamknęłam w nim odrobinę lata. Przywiezione z Polski leśne jagódki idealnie wpasowały się w całość wypieku. Trzy cytrynowo – jagodowe, ucierane biszkopty smakują przepysznie. Są mięciutkie, rzekłabym wilgotne, długo pozostają świeże. Krem śmietankowy, którym przełożone są blaty ciasta nadaje całości lekkości i kusi by sięgnąć po kawałek więcej. Jeśli macie dostęp do świeżych lub zamrożonych już jagódek
Made By Mom And Son
Biszkopt kakaowy 245Biszkopt to podstawa do zrobienia tortów, czy też ciast z kremem. Próbując kilka przepisów znalazłam ten, który moim zdaniem jest najlepszy i, który mi zawsze wychodzi. Przepis znaleziony gdzieś w mamy zbiorze przepisów. Przepis: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Przygotowanie: Białka z cukrem ubić na sztywno
Motylkowa Kuchnia
Tort z kaszą manną 259oczywiście Ewa i Adam a także Sylwesteri Mieczysław. Innym również życzymy samych słodkości.Do rzeczy: Dla tych, którzy nie przepadają za pieczeniem biszkoptu, propozycja tortu z ciasta miodowego, które zawsze się udaje. Krem też będzie inny, niż popularne kremy. Składniki na ciasto:-3,5 szklanki maki pszennej-0,5 szklanki cukru-2 łyżki płynnego miodu
Maminek kulinarny
Tiramisu 278Biszkopty maczamy z obu stron w roztworze kawy i likierów po 3-5s z każdej strony . Układamy na dnie pucharków, dopasowując długość biszkoptów do pucharków.Opruszamy kakao (opcjonalnie)-przez sitko. Przykrywamy warstwą kremu układamy następną warstwę itd. Ilość warstw zależy od wysokości pucharków, ostatnią warstwą musi być krem.Deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny (najlepiej
Pudełko rozmaitości
Red velvet cake 216tort. Red velvet to pyszne biszkopty barwione sztucznym barwnikiem, a dodatek maślanki i oleju dodaje im wilgotności. Jest pyszny, ale powiem że mnie troszkę rozczarował. Tyle słyszałam o tym torcie i spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego. Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy(...)rozłożyć do przygotowanych form. Pieczcie w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić. Wystudzone biszkopty zetnijcie z wierzchu (jeśli urosły wam z górką) a okruszki odłużcie do dekoracji. Krem 600 g serka philadelphia 200 g miękkiego masła 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort urodzinowy mojej 6-latki 320cukier wanilinowy (8g) 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: woda, cukier, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy Dodatkowo: krem waniliowy dżem z czarnej porzeczki nadzienie cukiernicze o smaku malinowym Lauretta opłatek do ciasta, kwiaty, świeczka Przygotowanie: Biszkopt do tortu – przygotowanie w wersji tradycyjnej: Przygotowujemy sobie wszystkie składniki, najlepiej w osobnych naczyniach. Ubijamy białka. Ciągle ubijając dodajemy przygotowane żółtka(...)średniej wielkości biszkopty z połowy składników, tzn. 125 g cukru, 125 g mąki itd. Biszkopty pieczemy w 190 stopniach około 40-45 minut. Po wystudzeniu każdy biszkopt przekrawamy wzdłuż. Dzięki czemu uzyskujemy 4 idealne warstwy tortu. Osobiście polecam tą metodę i często z niej korzystam, gdy chcę mieć pewność, że mój tort będzie miał 4 pożądane warstwy. Przygotowanie tortu: Każdy
Słodkie okruszki
Świąteczny tort cynamonowy z rumem 216łyżki soku z cytryny 3 łyżki ciemnego rumu krem: 1,5 szkl mleka 1/3 szkl śmietany 30% 3/4 szkl cukru 1/3 szkl mąki pszennej (+1/2 szkl wody) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 340 g masła 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki ciemnego rumu 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, a następnie dodajemy żółtka(...)Masę wylewamy do formy oprószonej mąką. Pieczemy w 175 stopniach przez 20-25 minut. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. poncz: Wodę gotujemy z cukrem. Kiedy lekko zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i rum. Studzimy. krem: Mleko gotujemy ze śmietaną i cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody i dodajemy do gotującego
Bon appetit mon amie
Ciasto Ambasador 187masą budyniową z cytryną, słodkimi brzoskwiniami oraz galaretką. Nie jest bardzo wymagające, jakby mogło się wydawać, ale potrzeba trochę czasu, aby kremy i galaretka dobrze stężały. Ciasto na weekend, na Święta, na urodziny i bez okazji ;) Składniki: biszkopt: 4 jajka L, 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżek cukru, opakowanie cukru
Lena Gotuje
Tort z owocami i kremem śmietanowym 352odwiedzić ten blog. Z pewnością znajdziesz tam mnóstwo wspaniałych przepisów na słodkości. Składniki: Biszkopt: ( tortownica o śr.23cm ) - wszystkie składniki w temp. pokojowej 5 jajek, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - ja użyłam normalny cukier, 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/4 mąki ziemniaczanej. Krem: 2x500ml śmietanki 30%, schłodzonej, 2x250g mascarpone, schłodzonego, nasionka z jednej laski wanilii, 1 opakowanie śmietan(...)pomieszczeniu :) Pozostawić do ostygnięcia ( w tortownicy ). Gdy biszkopt całkiem ostygł, nożem obkroić go dookoła i wyjąć z torownicy. Mój biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części. Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone. Składanie tortu: Na talerzu
W kuchni u Moniki
Tort lodowy jagodowo- kokosowy (bez glutenu, cukru, laktozy) 375praliny a to wszystko z dodatkiem jagód. Gwarantujemy, że deser zniknie szybciej niż się rozpuści! No chyba, że macie 30'C to nie gwarantujemy długiej trwałości 😉 Składniki: Jagodowy biszkopt (śr: 19cm) -2 jajka -1 białko -70g ksylitolu -60g mąki ryżowej -30g skrobi (np. z tapioki) -ok 5-7 łyżek soku z rozmrożonych jagód -sok z ½ dużej(...)śmietanka kokosowa z jednej puszki 400ml -ok 100g mrożonych jagód Pralinki kokosowe -3 łyżki wcześniej ugotowanego ryżu jaśminowego -5-6 łyżek wiórków kokosowych Krem jagodowy -4 łyżki śmietanki kokosowej -2 łyżki jagód -1 łyżka ksylitolu JAGODOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać ksylitol, miksować do jego rozpuszczenia i dodać żółtka. Mąkę i skrobie przesiać partiami
Candy Pandas