biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:229/363)

Tort kokosowa delicja z malinami 212

bardzo proste ale efekt przepyszny. Sezon malinowy sprzyja wypróbowaniu owej kompozycji ... Polecam :) Tort kokosowa delicja z malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany(...)Otwieramy obręcz i obracamy go do góry nogami. Zimny biszkopt przekrawam na dwie części. Kokos karmelizowany: na patelnie przekładamy masło, wsypujemy cukier i roztapiamy, dodajemy wiórki kokosu i stale mieszając karmelizujemy na rumiano. Przekładamy wiórki kokosu na tackę rozprowadzając po powierzchni (aby się nie zbrylił, a przestygł) Krem mascarpone: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i serek mascarpone - miksujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY 139

biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Składniki na biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Składniki na krem: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 1 kostka masła 2 szklanki mleka w proszku Składniki na polewę

Pomysłowa kuchnia
SERCOWY RARYTAS 184

wyrównujemy. Do pozostałej masy wsypujemy pokruszone ciasteczka i mieszamy łyżką. Wlewamy połowę masy, wyrównujemy oraz układamy pokrojoną galaretkę. Zalewamy ją pozostałą masą. Biszkopty dobrze nasączamy w kawie i układamy na torcie wypukłą stroną w krem, jeśli trzeba docinamy. Tort nakrywamy folią i chowamy do lodówki na całą noc.  Następnego dnia delikatnie obkrawamy boki tortu, odpinamy tortownicę i odwracając przekładamy

Pani na deser
MIĘTUSEK 141

Składniki: biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia krem miętowy: 150g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki masła 2 szklanki mleka pianka: 250ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka agrestowa 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekolada mleczna poncz(...)woda i sok z cytryny  2 opakowania herbatników Sposób wykonania: biszkopt kakaowy: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku i ubijać nadal. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo do masy jajecznej i mieszać delikatnie trzepaczką-ubijaczką. Na koniec dodać kakao i również

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto Izydor 118

dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa oraz orzeźwiająca masa jabłowa i warstwa kokosowo-makowa z chrupiącymi ziarenkami maku. Całość(...)pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu przecinamy biszkopt na 2 części. Masa budyniowa: Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dodajemy cukier oraz cukier z wanilią i zagotowujemy. W wysokim naczyniu mieszamy pozostałą część

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Izydor 122

dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych smaków - delikatny i puszysty biszkopt, do tego bardzo kremowa masa budyniowa oraz orzeźwiająca masa jabłowa i warstwa kokosowo-makowa z chrupiącymi ziarenkami maku. Całość(...)pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30- 35 min., aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po wystygnięciu przecinamy biszkopt na 2 części. Masa budyniowa: Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka, dodajemy cukier oraz cukier z wanilią i zagotowujemy. W wysokim naczyniu mieszamy pozostałą część

Kuchnia MagdaLeny
Tort makowy 189

Tort makowy z kremem z serka mascarpone i bitej śmietany Dzień dobry kochani, jak wam minął weekend? U mnie było świątecznie z okazji moich urodzinek, tak więc zrobiłam tort makowy na poczęstunek dla rodziny. Znudzona zwykłymi biszkoptami postanowiłam zrobić coś innego, tort był bardzo dobry, mnie osobiście smakował bardziej niż ten, na zwykłym biszkopcie. Biszkopt po upieczeniu jest wilgotny dlatego(...)trzeba go nasączać.  Życzę wam cudownego tygodnia  Przepis: (tortownica 25cm) Składniki: na biszkopt 160 g maku 80 g płatków migdałowych 100 g masła 7 jajek 150 g cukru brązowego  3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem 500 ml śmietany do deserów 36% 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mleka zagęszczonego słodzonego kakaowego

Mój pomysł na
tort jabłkowy 143

Wykonanie zagotować, aż jabłka zrobią się miękkie, i  na mus Ponownie rozgrzać mus i dodac galaretkę cytrynową ,lub żelatynę namoczoną w wodzie i rozpuszczoną.( w 1/4 szklanki goracej wody) Krem śmietankowy 250 gram serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 lyzki cukru pudru 1-2 łyżki wanilii Wykonanie Serek mascarpone utrzeć z  cukrem pudrem i wanilią Smietane ubijamy(...)Ostudzony biszkopt przekroić na pół .Nasączyc herbata z syropem orzechowym.Na to wyłożyc tężejący mus jabłkowy.Na mus 1/2 kremu i przykryć drugim blatem.Wierzch smarujemy pozostałym kremem.Wstawić do lodówki ,aby ciasto stężało i nabrało stabilnosci. Dekoracja według woli ;) Smacznego

w mojej kuchni
Cukierkowy Tort z Wafelkami w Czekoladzie 303

mascarpone z musem z czarnej porzeczki. Do ubitej kremówki po łyżce dodawałam serek mascarpone zmiksowany z musem z czarne porzeczki. Biszkopt pokroiłam na 3 równe blaty. Każdy blat posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na który wykładałam krem porzeczkowy. Na koniec boki i wierzch tortu obsmarowałam naszym kremem. Boki obłożyłam wafelkami w czekoladzie, obwiązałam je niebieską wstążką. Na wierzch wysypałam

Blondynka Gotuje
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 102

Pieczone mini pączki z kremem budyniowym Składniki: Ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej 120/130 ml ciepłego mleka 3 jajka 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 4 – 5 łyżek roztopionego masła 1 saszetka suchych drożdży cukier puder Krem: mleko: 400 ml budyń waniliowy: 1 szt. masło: 100 g cukier do smaku Pieczone mini pączki z kremem budyniowym Przygotowanie: Do ciepłego(...)kremowe i gładkie. Zimne pieczone mini pączki nadziewamy wystygniętym kremem budyniowym za pomocą szprycy. Jeśli jej nie posiadamy, możemy pączusie przeciąć nożem na pół i posmarować kremem jak kanapkę. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Zapraszamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na słodkie desery. Polecamy przepisy na: ciasto kokosowe na biszkopcie , pyszny sernik snickers , domowy sernik japoński na zimno , oraz ciasto

Kuchnia Na Wypasie
Tort malinowy 140

torcik jeszcze smakuje :)Tak i było w tym przypadku. Składniki na formę okrągłą 19 cm: mąka pszenna typ 500 4 łyżki jaja L 3 szt cukier 1 łyżka Krem malinowy : śmietana 30% 500 ml mascarpone 250 g 1 szklanka musu z malin, przetartych przez sito aby nie było pestek- lekko schłodzona (500 g) żelatyna 2 płaskie łyżki Dekoracja: rękaw(...)delikatnie mieszamy do połączenia składników.  Krok 4 Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy według uznania.   Do dekoracji użyłam mieszankę czekoladowych

Różowa kuchnia
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 150

Tort Pinacolada! Najlepszy! ;-) Składniki: biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl. mąki pszennej - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka octu Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną masę dodajemy szczyptę soli, dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)być pięknie szklista. Pieczemy 60 min. (Ja piekłam w piekarniku gazowym na 1)Ponadto:- 5 łyżek dżemu z borówki amerykańskiej (ewentualnie porzeczkowy)Biszkopt kroimy na 3 blaty, jeden układamy na sam spód, polewamy ponczem nr 1, smarujemy kremem z ananasami, na to układamy drugi blat, nasączamy ponczem nr 2, na to wykładamy krem nr 1, układamy trzeci blat, nasączony obficie

SMYKWKUCHNI
Orzechowiec 105

Oryginalny przepis na to ciasto to "Orzechowe zniewolenie", które znajdziecie na blogu Gotuję, bo lubię . Składniki: (na blaszkę 35x 25cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy sól KREM ORZECHOWY: 1 litr mleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ(...)szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Następnie, pojedynczo, wmiksować do piany żółtka. Mąki przesiać do masy, delikatnie wmieszać

Cakes By Kejt
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 140

owoce w zależności od sezonu. Aktualnie oczywiście zaczynają królować truskawki! Składniki (na dużą blachę) Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka kropel) Tłuszcz do formy Wiórki kokosowe do formy Krem śmietankowy: 600 ml śmietanki 30-36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka żelatyny ½ szklanki cukru pudru(...)lodówki. Wykonanie biszkoptu: Białka jajek ubić na sztywno, dodając po łyżce cukru i po jednym żółtku. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu. Tortownicę posmarować tłuszczem, wysypać wiórkami i przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Skropić ponczem (np. z kawy z likierem lub cytryną- około 100 ml) Wykonanie kremu: Zagotować wodę, dodać

Tradycyjna Kuchnia
Tort orzechowo piernikowy z nutą pomarańczy 180

który zrobiłam, by wziąć udział w konkursie, prędko s ię chyba nie skończy ;)   Składniki na formę o śr 18cm Biszkopt orzechowy: 5 jajek ½ szklanki drobnego cukru 150g orzechów włoskich 4 łyżki kaszy manny 1½ łyżki mąki ziemniaczanej Krem piernikowy: 250ml śmietanki 36% 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady deserowej 150g pierników bez nadzienia 1 kieliszek likieru piernikowego Ewentualnie(...)dekoracji Polewa: ¾ szklanki zimnej wody 1 szklanka cukru kryształu 120ml słodkiej 36% śmietanki 4 łyżki kakao 3 szt. żelatyny w listkach (lub 2 płaskie łyżki sypkiej) Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią, dodajemy szczyptę soli i nadal ubijamy aż do uzyskania piany. Powoli dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku, czekając, aż pierwsze się

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania