biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:232/363)

Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 397

był zawilgocony. Jeśli macie cukier w którym zaczęły się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem

Karo in the Kitchen
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 204

herbatniki (ja zużyłam 1,5 opakowania herbatników zbożowych z Biedronki) na 2 warstwy. okrągłe biszkopty kakao do posypania NA BUDYŃ : 1 l mleka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka cukier waniliowy kostka masła 200 g KREM CZEKOLADOWY: gorzka czekolada  1 łyżka kakao 2 łyżki cukru szklanka mleka 2 śmietany śnieżki galaretka(...)czekoladowego mleka wsypujemy śnieżki i ubijamy na szybkich obrotach aż będzie gęste. Powoli wlewamy galaretkę i ciągle ubijamy. Wykładamy na herbatniki (ciasto ma być zimne)  Na wierzch układamy biszkopty i posypujemy kakao. Możemy również wyłożyć  warstwę herbatników (potrzeba nam  jeszcze 21 sztuk)   Wkładamy do lodówki, żeby dobrze się schłodziło.  Smacznego

Pani na deser
Pyszny makowiec :) 244

Bez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 208

wszystkich tych, którzy lubią polskie delicje, lub angielskie Jaffa cakes.  Biszkoptowy spód, pomarańczowy krem a wszystko wykończone musem z gorzkiej czekolady.  Jest delikatne i wręcz obłędne w smaku. Nie potrzebujecie wyrafinowanych składników, ani umiejętności. Warto spróbować!  Na ciasto/ deser będziecie potrzebowali Biszkopt o średnicy 22 cm (upieczony biszkopt przekroić na połowę, lub jeśli chcecie grubszy spód pozostawcie(...)nagrzanym piekarniku 170 stopni do suchego patyczka (około 35 minut.) Krem pomarańczowy 1/2 litra soku przecierowego z pomarańczy 1 budyń waniliowy 1-2 łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego ugotować budyń i gorący  przelać na biszkopt, wystudzić. Mus czekoladowy 225 g gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto czekoladowo- bananowe 2446

wiecie... białek dużo w zamrażarce i trzeba je zużyć! Ps. Każdy powód jest dobry, nie...? Składniki na blaszkę 24x36cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 6 żółtej 100g cukru kryształu ½ l słodkiej 30% śmietanki 5 gorzkich czekolad 4 łyżki żelatyny 3/4 szklanki mleka

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cytrynowo-kokosowe 191

Kiedy dzień jest upalny, nachodzi ochota na coś orzeźwiającego, chłodnego. I takie jest też to ciasto! Krem nie za słodki, nie zapychający i nie mdlący, a za to bardzo rześki i przyjemnie kokosowy z kwaskową, cytrynową nutką. Przepyszny, puchaty i dobrze nasączony biszkopt wspaniale dopełnia całości. POLECAM!   Składniki:   BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki ziemniaczanej(...)sztywno, dodawać małymi porcjami cukier miksować, następnie żółtka, miksować. Na koniec wsypać przesiane obie mąki i lekko wymieszać z całością łyżką. Piec około 30 minut w 170 st. KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku

Cakes By Kejt
ciasto orzechowo-kokosowe z alkoholem 212

kawałek wystarczy, żeby zaspokoić ochotę na słodycze.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 9 jajek 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 200 g drobnych wiórków kokosowych(...)szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka cukru 250 g masła 3-4 łyżki wódki na krem orzechowy: 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów ziemnych (560 g) 200 g masła dodatkowo: szklanka słabej herbaty 1/2 szklanki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych Biszkopt: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Po żółtkach wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 173

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych Składniki: Spód: około 110g podłużnych biszkoptów około 60-80ml cytrynówki lub wiśniówki, malinówki lub delikatnie posłodzonej wody z sokiem z cytryny Krem: 17g żelatyny 170ml wody 600g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki cukru pudru 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g pokrojonego arbuza(...)około 15 minut, aby napęczniała. Spód: 2. Tortownicę o średnicy 21cm lub 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Brzeg blaszki wyłożyłam jeszcze folią rantową (jeśli nie mamy pomijamy). Biszkopty ułożyć na dnie blaszki i nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub alkoholem. 3. Następnie podgrzewać, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotować!!, podgrzewać przez około 60 sekund). Zdjąć

Mała Cukierenka
Leśny tort czekoladdowy 194

przygotowany biszkopt i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 1 godzinę (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyciągamy z formy po ok 30 minutach. Ścinamy zaokrąglony wierzch, a następnie za pomocą np. nitki przekrawamy na 3 krążki.   Krem śmietankowy Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy cukier puder, mascarpone i miksujemy przez chwilkę na wolnych obrotach. Masa(...)następnie całość wlewamy do garnka z masą. Dokładnie mieszamy i chłodzimy. Tort przekładamy dopiero kiedy masa zaczyna nam tężeć. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dolewamy mleko. Przełożenie Biszkopt- masa śmietankowa- masa jagodowa- biszkopt-masa śmietankowa- masa jagodowa- biszkopt- tort obkładamy pozostałą masą śmietankową, boki obsypujemy wiórkami czekolady i dekorujemy polewą. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cytrynowe 150

śmietanki. Ciasto to polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za zbyt słodki wypiekami. Składniki (25x34): biszkopt 6 jaj 1 szklanka kartoflanki 1 duża łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny

Pobite gary Barbary
"Łabędzi Puch" 182

łyżka masła 1/2 szklanki cukru Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i wiórki, mieszamy aż wiórki zarumienią się na złoty kolor. Biszkopt przekroić na pół, pierwszy placek smarujemy dżemem, wykładamy 3/4 masy. Przykrywamy drugim plackiem i smarujemy resztą kremu. Na wierzch wykładamy posypkę i delikatnie "przyklepujemy

Słodka Kraina Wypieków
Kokosowy Tort z rumem na Dzień Mamy 236

Składniki:  biszkopt 7 jaj ( oddziel białka od żółtek) 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu lub spirytusu szczypta soli otarta skórka z 1 cytryny papier pergaminowy do wyłożenia tortownicy poncz do nasączenia  4 łyżki mleka kokosowego 6 łyżek cukru 2 kieliszki rumu krem do przełożenia(...)minut. Przed wyciągnięciem sprawdź wykałaczką czy ciasto nie przywiera - jeżeli jeszcze przywiera podpiecz dłużej. Biszkoptu ostudź i przetnij na 3 równe placki. poncz do nasączenia Zagotuj mleko kokosowe z cukrem, aż powstanie klarowny syrop. Dodaj rum i pozostaw do wystygnięcia.  krem do przełożenia Budyń rozrobić z 3 łyżkami mleka i żółtkami. Pozostałe mleko zagotować w rondelku z połową cukru

Niezły Młynek
Kostka Rocher 572

nieco słodkie. Póki co minie pewnie jednak trochę czasu zanim zdecyduję się upiec je kolejny raz;) Biszkopt: 8 jajek 180 g drobnego cukru do wypieków 120 g mąki 40 g kakao 200 g mielonych orzechów laskowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone ok 350-400 g nutelli (dałam mniej) 100 g mlecznej czekolady(...)stopni na około 35 minut. Studzimy. Zimny biszkopt wyjmujemy z formy, kroimy na 2 blaty. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Serek mascarpone miksujemy krótko z nutellą, tylko do połączenia. Dodajemy płynną, ostudzoną czekoladę i ponownie krótko miksujemy. Do powstałej masy wsypujemy podprażone i posiekane orzechy laskowe. Połowę przygotowanego kremu rozprowadzamy na jednym biszkoptowym blacie. Pozostały krem odkładamy

Smaki Na Talerzu
Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi 206

zamiast biszkoptów użyłem holenderskich ciastek korzennych  Speculaas i również nasączyłem je w Amaretto (już bez kawy) i przełożyłem je powidłami śliwkowymi oraz kremem cynamonowym na bazie kremówki i mascarpone (oczywiście można też zrobić klasyczny krem z jajek). Brzmi pysznie, co nie? Takie tiramisu można zaserwować na Święta w pucharkach lub w blaszce i pokroić na kawałki. Wybór należy(...)mascarpone, cukrem pudrem i 2 łyżeczkami cynamonu na sztywno. Nałóż po 2 łyżki kremu na spód pucharków. Następnie ciastka korzenne zamaczaj na moment w Amaretto i układaj w pucharkach. Na pierniczki wyłóż powidła śliwkowe i ułóż kolejną warstwę kremu oraz ciastek. Wierzch deseru posmaruj kremem i opcjonalnie udekoruj za pomocą rękawa cukierniczego. Gotowe tiramisu wstaw do lodówki na kilka godzin

Food Square
Tort urodzinowy 134

zrobiłam tort urodzinowy z dwóch biszkoptów , przekładany dżemem wiśniowym oraz kremówką. Do tego orzechy i tarta czekolada. Zapraszam !   Składniki : Biszkopt :  * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki tortowej  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem : * 4 śmietany kremówki * 5 śmietanfixów * 3 łyżki cukru * pół szklanki siekanych orzechów włoskich i laskowych  * słoiczek konfitury wiśniowej * tarta czekolada(...)cytryny. Na pierwszej warstwie rozsmarować bitą śmietanę a na to posypać orzechy. Na drugi wyłożyć dżem wiśniowy i na górę bitą śmietanę. Posypać tartą czekoladą. Ułożyć mały blat biszkoptu przełożyć konfiturą. Posmarować bitą śmietaną. Oprószyć cały tort czekoladą. Ozdobić według własnych upodobań

Magiczne Życie Marty