biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:239/363)

Ciasto Weselna Dama 128

Witajcie, Dzisiaj polecam Wam przepis na pyszne ciasto na biszkopcie makowym. Pychotka  Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do

Przepisy Babci
Bananowa rozpusta 122

Rynek mnie wprost zadziwia. Kiedy banany sprowadzane z ciepłych krajów są tańsze od naszych rodzimych jabłek, nie wiem co mam myśleć. Nie jestem ekspertem, jestem tylko

MamaOskarka
Ciasto bananowiec 369

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto bananowiec to ciasto na kakaowym spodzie z kremem kawowym z dużą ilością bananów oraz bitą śmietaną posypaną

Marta Gotuje
Kokosek na herbatnikach 230

Kokosek to taka moja wariacja znanego ciasta raffaello. Ciasto to robiłam na krakersach i na biszkopcie . Tym razem zrobiłam wersję na ciemnych herbatnikach, które ładnie komponują się z jasnym kremem. Dla przełamania słodkiego smaku dodałam konfiturę z czarnej porzeczki. składniki: 3 duże opakowania herbatników kakaowych (po 250 h) 8 łyżek konfitury porzeczkowej krem kokosowy 2,5 szklanki mleka, u mnie

Monia miesza i gotuje
ROLADA KOKOSOWA DIETETYCZNA 139

obcinamy nożem i zostaje nam ładny prostokątny biszkopt.Układamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i  wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę,  szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:)   Krem kokosowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 300 ml.mleka 0.5% 10 dag.wiórek kokosowych 2-3 łyżki budyniu śmietankowego odrobina wody do rozrobienia budyniu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko wlewamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tort kawowy z bananami… 355

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Tort kawowy z bananami… 507

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Torcik walentynkowy z serduszkiem 127

Dziś 14 luty, dlatego też mam dla Was przepis na słodką walentynkę. To obłędny biszkoptowy torcik z kremem truskawkowym i galaretkowym serduszkiem. Doskonały deser dla wszystkich zakochanych. SKŁADNIKI NA DWA TORCIKI: Biszkopt: 2 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao, 1/2 łyżki octu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rumowe Kakałko ze śmietanką 143

użyć naparu z czarnej herbaty. Spód ciasta układamy w tortownicy. Nakładamy pierwszą masę. Na środkową część biszkoptu nakładamy konfiturę jagodową. Przykrywamy wierzchem biszkoptu i nakładamy ostatnią masę. Dekorujemy owocami. Możemy je również dodać do pierwszego, budyniowego kremu. Całość chłodzimy w lodówce

Karczma Honorietty
Deser z whisky 119

połowę włóż na spód pucharka. Jajka utrzyj na gładką, puszystą masę z cukrem. Dodaj do niej mascarpone. Następnie masę wyłóż na biszkopty w pucharku i przykryj kolejną porcją nasączonych ciasteczek. Na samym końcu porządna łyżka kremu, świeże truskawki i pokruszony, słony karmel. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
4. Bananowe zawijańce 144

Biszkopty nie mogą być przesuszone, gdyż trudno je będzie zawinąć. Budyń ugotować zgodnie z przepisem, schłodzić. Roztrzepać mikserem powoli dodając serek Danio. Biszkopty obficie skropić przegotowaną wodą z odrobiną soku z cytryny. Na każdym krążku rozprowadzić krem, włożyć obranego banana i zawinąć. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Tiramisu z truskawkami 160

dodajemy cukier puder. Ubijamy na jasną kremową masę.Do masy z żółtek dodajemy serek mascarpone i delikatnie łączymy ze sobą składniki.Biszkopty pojedynczo zanurzamy w zielonej herbacie i układamy w pucharku do deserów.Następnie dodajemy krem mascarpone. Na wierzchu posypujemy pokrojonymi truskawkami.Przed podaniem, deser warto schłodzić w lodówce. Smacznego

kulinarnyJa
Tort kakaowy z mango 206

żeby nie chodzić w międzyczasie do sklepu, jest zima, łatwo o przeziębienie.       Kolejnego dnia, kiedy wytrzeźwiejemy, nasączamy ostatecznie biszkopt i wykładamy połowę masy mango na dolną część, przykrywamy i pokrywamy całość resztą kremu. Szeroki nóż zanurzamy chwilę w gorącej wodzie, wycieramy i przygładzamy powierzchnię tortu. Wrzucamy znowu do lodówki.      Zagniatamy lukier plastyczny, jeśli

sama złodycz
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 363

był zawilgocony. Jeśli macie cukier w którym zaczęły się tworzyć grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem

Karo in the Kitchen
CIASTO Z PIANKĄ CZEKOLADOWĄ BEZ PIECZENIA 177

herbatniki (ja zużyłam 1,5 opakowania herbatników zbożowych z Biedronki) na 2 warstwy. okrągłe biszkopty kakao do posypania NA BUDYŃ : 1 l mleka 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka cukier waniliowy kostka masła 200 g KREM CZEKOLADOWY: gorzka czekolada  1 łyżka kakao 2 łyżki cukru szklanka mleka 2 śmietany śnieżki galaretka(...)czekoladowego mleka wsypujemy śnieżki i ubijamy na szybkich obrotach aż będzie gęste. Powoli wlewamy galaretkę i ciągle ubijamy. Wykładamy na herbatniki (ciasto ma być zimne)  Na wierzch układamy biszkopty i posypujemy kakao. Możemy również wyłożyć  warstwę herbatników (potrzeba nam  jeszcze 21 sztuk)   Wkładamy do lodówki, żeby dobrze się schłodziło.  Smacznego

Pani na deser
Pyszny makowiec :) 224

Bez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 187

wszystkich tych, którzy lubią polskie delicje, lub angielskie Jaffa cakes.  Biszkoptowy spód, pomarańczowy krem a wszystko wykończone musem z gorzkiej czekolady.  Jest delikatne i wręcz obłędne w smaku. Nie potrzebujecie wyrafinowanych składników, ani umiejętności. Warto spróbować!  Na ciasto/ deser będziecie potrzebowali Biszkopt o średnicy 22 cm (upieczony biszkopt przekroić na połowę, lub jeśli chcecie grubszy spód pozostawcie(...)nagrzanym piekarniku 170 stopni do suchego patyczka (około 35 minut.) Krem pomarańczowy 1/2 litra soku przecierowego z pomarańczy 1 budyń waniliowy 1-2 łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego ugotować budyń i gorący  przelać na biszkopt, wystudzić. Mus czekoladowy 225 g gorzkiej czekolady posiekanej na drobniutkie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto czekoladowo- bananowe 2423

wiecie... białek dużo w zamrażarce i trzeba je zużyć! Ps. Każdy powód jest dobry, nie...? Składniki na blaszkę 24x36cm Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 6 żółtej 100g cukru kryształu ½ l słodkiej 30% śmietanki 5 gorzkich czekolad 4 łyżki żelatyny 3/4 szklanki mleka

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cytrynowo-kokosowe 172

Kiedy dzień jest upalny, nachodzi ochota na coś orzeźwiającego, chłodnego. I takie jest też to ciasto! Krem nie za słodki, nie zapychający i nie mdlący, a za to bardzo rześki i przyjemnie kokosowy z kwaskową, cytrynową nutką. Przepyszny, puchaty i dobrze nasączony biszkopt wspaniale dopełnia całości. POLECAM!   Składniki:   BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki maki ziemniaczanej(...)sztywno, dodawać małymi porcjami cukier miksować, następnie żółtka, miksować. Na koniec wsypać przesiane obie mąki i lekko wymieszać z całością łyżką. Piec około 30 minut w 170 st. KREM:   200 g wiórków kokosowych 1 duży (400ml) jogurt grecki 0,5 litra śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 6 łyżek cukru pudru  PONCZ: 1/2 szklanki wrzątku

Cakes By Kejt
ciasto orzechowo-kokosowe z alkoholem 193

kawałek wystarczy, żeby zaspokoić ochotę na słodycze.  *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 9 jajek 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 200 g drobnych wiórków kokosowych(...)szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka cukru 250 g masła 3-4 łyżki wódki na krem orzechowy: 1 puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów ziemnych (560 g) 200 g masła dodatkowo: szklanka słabej herbaty 1/2 szklanki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych Biszkopt: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając powoli dosypywać cukier a następnie dodawać po jednym żółtku. Po żółtkach wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych 155

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik Arbuzowy Bez Pieczenia na Serkach Homogenizowanych Składniki: Spód: około 110g podłużnych biszkoptów około 60-80ml cytrynówki lub wiśniówki, malinówki lub delikatnie posłodzonej wody z sokiem z cytryny Krem: 17g żelatyny 170ml wody 600g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki cukru pudru 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 500g pokrojonego arbuza(...)około 15 minut, aby napęczniała. Spód: 2. Tortownicę o średnicy 21cm lub 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Brzeg blaszki wyłożyłam jeszcze folią rantową (jeśli nie mamy pomijamy). Biszkopty ułożyć na dnie blaszki i nasączyć wodą z sokiem z cytryny lub alkoholem. 3. Następnie podgrzewać, mieszając, aż żelatyna się rozpuści (nie gotować!!, podgrzewać przez około 60 sekund). Zdjąć

Mała Cukierenka
Leśny tort czekoladdowy 171

przygotowany biszkopt i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 1 godzinę (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyciągamy z formy po ok 30 minutach. Ścinamy zaokrąglony wierzch, a następnie za pomocą np. nitki przekrawamy na 3 krążki.   Krem śmietankowy Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy cukier puder, mascarpone i miksujemy przez chwilkę na wolnych obrotach. Masa(...)następnie całość wlewamy do garnka z masą. Dokładnie mieszamy i chłodzimy. Tort przekładamy dopiero kiedy masa zaczyna nam tężeć. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dolewamy mleko. Przełożenie Biszkopt- masa śmietankowa- masa jagodowa- biszkopt-masa śmietankowa- masa jagodowa- biszkopt- tort obkładamy pozostałą masą śmietankową, boki obsypujemy wiórkami czekolady i dekorujemy polewą. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto cytrynowe 130

śmietanki. Ciasto to polecam szczególnie osobom, które nie przepadają za zbyt słodki wypiekami. Składniki (25x34): biszkopt 6 jaj 1 szklanka kartoflanki 1 duża łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania