biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:148/235)

Tort z musem czekoladowym i malinami 164

Tort dla fanów czekolady i malin :) Przełożony musem czekoladowym i malinami. Pięknie się prezentuje, smakuje podobno rewelacyjnie. Jest łatwy do zrobienia i nawet niezbyt pracochłonny. Biszkopt wspaniale rośnie, jest puszysty i delikatny. Krem czekoladowy to prawdziwa uczta dla podniebienia - aksamitny, ma delikatny posmak i jest puszysty. Jest tak gorąco, że nawet nie chce się odpalać piekarnika, ten był jednak robiony(...)tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i oprószyć tartą bułką, przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić, przekroić na 3 blaty. Mus czekoladowy: 500 g mascarpone 200 g gorzkiej czekolady 750 ml śmietany 36% 1 szklanka cukru pudru + mocna herbata z cytryną 800 g malin

Domowa cukiernia Ewy
Kostka wiśniowa 158

lekko kremowe. Samo ciasto delikatne, lekko kakaowe, puszyste i mięciutkie jak najlepszy biszkopt, ale jednocześnie nie suche. Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic

moj przepis na
Tort kakaowy z musem czekoladowym 248

koniec maja, ale dziś dopiero nastąpi debiut tego smakołyku. Tort powstał na urodziny mojej mamy jako prezent - niespodzianka i jako taki trafił do jej rąk:) Był mega czekoladowy,  delikatny, aksamitny i bardzo, ale to bardzo puszysty. Dla wielbicieli czekolady nie ma nic lepszego :D Polecam Składniki  na biszkopt: 6 jaj 12 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej(...)odstawiam. Nasączam jeden blat biszkoptu, wykładam połowę musu czekoladowego, przykrywam drugim blatem, nasączam i wykładam resztę musu. Nakrywam trzecim blatem, nasączam i wstawiam do lodówki. Miękkie masło utarłam na puch, Żółtka utarłam z cukrem na parze, następnie połączyłam  z masłem i doprawiałam do smaku sokiem z cytryny. Masą posmarowałam  wierzch i boki tortu i ponownie schłodziłam w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Tort w męskim stylu 156

brązowo- czerwone mazy na torcie. (Użyłam masy, tej którą pokryty jest tort dodając odrobinę czerwonego barwinka i łyżki kakao.) Ozdobiłam czekoladowym dripem i słodkościami (mam nadzieje że ulubionymi).  Zapraszam Was do wykorzystania tego przepisu jako bazowy, a ozdoby i świeże owoce wybierzcie takie, jakie lubicie najbardziej Biszkopt pieczony w tortownicy-19 cm 5 jajek  (osobno żółtka i białka(...)dzięki temu biszkopt nie opadnie. Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Krem 600 ml śmietany kremówki 250 mascarpone 300 g ulubionych owoców (użyłam maliny i borówki) 3 łyżki cukru pudru, lub więcej jeśli lubicie bardziej słodkie  Wszystkie produkty oprócz owoców włóżcie do misy miksera i zmiksujcie na stabilny krem Masa maślano-czekoladowo do posmarowania tortu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kolorowy tort urodzinowy 124

mlecznej * 100ml kremówki Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Zagotować kremówkę, drobno pokroić czekoladę, wymieszać z kremówką. Krem przestudzić. Wylać na górę, boki obłożyć rurkami. Całość udekorować kolorowymi lentylkami. Można tort przewiązać wstążką

Magiczne Życie Marty
Tort gruszkowo - czekoladowy 183

roku w tym również postanowiłam upiec coś na swoje urodziny, padło na tort gruszkowo- czekoladowy. Zdecydowanie dobry wybór. Fantastycznie delikatny, wcale nie jest słodki. W sam raz na spotkania rodzinne, z przyjaciółmi czy nawet na własne urodziny  ;) Biszkopt: 8 jaj 1 szkl kartoflanki 1szkl mąki 3/4szkl cukru 2 łyzeczki proszku do pieczenia 5 łyżeczek wody 1 płaska łyżeczka sody(...)mieszając drewnianą łyżką dodać olej. wymieszać do połączenia składników. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy. Piec w temp. 180*C do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić i przeciąć na 3 równe krążki. Krem: Puszkę z kajmakiem wstawić do gorącej wody na około 15 minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała

Garnkowe fanaberie
Tort czekoladowy z solonym karmelem podany ze stoutem 123

Tort, w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. Intensywnie czekoladowy, z karmelową nutką. Intrygującego smaku dodają mu drobinki soli morskiej. Miękki, bardzo wilgotny biszkopt, rozpływa się w ustach. Smak, który uzależnia, zrobi furorę wśród Waszych gości ;) Najlepiej smakuje, podany z piwem stout - pełnia smaku. Polecam, bardzo! :) Składniki na ciasto: 370 g mąki pszennej 85 g kakao 1 i 1/2 łyżeczki(...)posypać niewielką szczyptą soli. Przykryć drugim blatem, posmarować kolejną warstwą kremu i oprószyć solą. Położyć ostatni krążek, resztą masy posmarować boki i wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem tort posypać resztą soli i polać tężejącym karmelem*. Smacznego :) * Karmel - wodę zagotować z cukrem, zmniejszyć ogień i gotować do czasu, aż płyn zrobi się szklisty i bursztynowy, zdjąć z ognia

Domowa cukiernia Ewy
Tort Ferrero Rocher 263

Mocno czekoladowe ciasto, którego konsystencja oraz smak przypomina coś pomiędzy biszkoptem, a brownies - i z pewnością jest przepyszne! Do tego równie wyrazista w smaku, smakowita masa na bazie delikatnej śmietany kremówki, aksamitnego mascarpone, aromatycznej czekolady i uwielbianej przez wielu Nutelli. Dzieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której szczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem.Tort Ferrero(...)kremówki 30% (schłodzonej)250 g serka mascarpone2 gorzkie czekolady (po 100g) 250 g NutelliPolewa:100 g mlecznej czekolady100 ml śmietany kremówki 30%łyżka wódkiok. 100 g orzechów laskowych Tort Ferrero Rocher - Sposób przygotowania:Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając

Słodka Strona
Tort biszkoptowo - kokosowy z cytrynową pianką. 113

można się od niego oderwać, a pianka cytrynowa dodaje mu lekkiego orzeźwienia. Tort jest idealny z filiżanką aromatycznej kawy. Jest również prosty i szybki w wykonaniu. Dodam, że zamiast śmietany ,,Śnieżki'' można ubić kremówkę, ja używam ,,Śnieżki'' ponieważ u mnie nie wszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam:) Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej(...)Przekładanie: Biszkopty przekładamy lekko tężejącym kremem. 4. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śnieżkę ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i chwilę miksujemy, ważne, żeby nie było grudek, ponieważ źle się ją będzie wyciskało. 5. Dekoracja: Piankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy na torcie rozetki według uznania

Izabelawkuchni
Francuski tort Malakoff 169

jest właśnie tort Malakoff. Jest to propozycja dla dorosłych, gdyż jest on z dodatkiem wina i rumu ;) Smak jest dośc ciekawy , dżem malinowy sprawia , że nie jest bardzo słodki i można zjeśc nawet dwa kawałki naraz ;) Tortownica : średnica 26 cm ( ja proponuję mniejszą , kremu nie wychodzi za dużo i trzeba sie troszkę pomęczyc z rozłożeniem kremu na biszkoptach , aby starczyło(...)Dżem podgrzewamy , połowę wykładamy małymi kleksami na biszkopty. 1/3 kremu wykładamy na biszkopty i dżem. Posypujemy 1/3 ilością uprażonych płatków migdałowych. W ten sam sposób układamy drugą warstwę ( pamiętamy o pozostawieniu kremu na dekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch

Słodkości i nie tylko
Torta na Gody (Tort Bożonarodzeniowy) 122

Gody abo jak terozki1 godajōm: Boże Narodzynie, to je taki czas, kej2 sie lubiymy pomaszkycić. Apfylziny3 na świynta to bōło piyrwy4 cojś, mak tyż być [...] Artykuł

Chop w kuchni
Tort,, Palma“ 191

Witajcie, przyznam się, że konkurs Durszlaka,, Zróbmy coś dobrego z Palmą“ bardzo mnie zaispirował. Zgłosiłam już drożdżowe ptaszki, które są bardzo pocieszne. Brakowało mi jednak czegoś

dolcevitainmykitchen
Smerfny tort o smaku lodowych cukierków! 179

smerfów Do małego rondelka włożyć cukierki i wodę, podgrzać je i mieszać do rozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić tak, by powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach oraz ozdobić piankami. Przechowywać w lodówce i smacznego! :-) Ps. Ciasto jest tylko

Poezja Smaków - blog kulinarny
Torcik śmietanowy z owocami i jagodową wkładką 177

Rozpoczynamy maj,najpiękniejszy miesiąc w roku. Miesiąc pachnący bzem,konwaliami,jaśminem i akacją. Na majówkę przygotowałam torcik bez pieczenia,na bazie śmietany udekorowany świeżymi owocami. wkładka

Kolorowa kuchnia Elki
Przepis #196 Kokosowy torcik Rafaello - bez glutenu i białego cukru 146

słodzącą. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe oraz płatki migdałowe.   Miksujemy przez chwilę lub mieszamy łyżką. Przestudzony biszkopt dzielimy na pół. Jedną część smarujemy kremem (3/4 kremu) i przykrywamy drugim krążkiem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch oraz boki. Następnie boki tortu posypujemy wiórkami kokosowymi a wierzch płatkami migdałowymi.    Ciasto najlepiej smakuje schłodzone w lodówce. Torcik można dodatkowo udekorować

Health-Fit-Life
Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą 363

Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą – Znów wspaniały torcik z truskawkami w Małej Cukierence :). Waniliowy, soczysty od truskawek, z nie za słodkim, serowym kremem, który świetnie

Mała Cukierenka
Tort z białej czekolady i truskawek 117

truskawkami, wykorzystałam w pewnym torcie urodzinowym :-) . Słodycz przełamana lekką kwaskowatością soczystych owoców to wspaniała fuzja smaku!!! Chciałam by tort był prosty, a smaki były dobrze wyczuwalne dlatego nie zrobiłam kremu z białej czekolady a po prostu rozsmarowałam rozpuszczoną czekoladę na biszkopcie. Po schłodzeniu genialnie chrupała pod zębami i rozpuszczała się w buzi. Składniki na biszkopt: 6 jajek szklanka cukru szklanka

wysmienity
Mini torciki cappuccino 205

okazje, jak i bez okazji. W czwartek blog będzie obchodził piąte urodziny, ale gdy naszła nas ochota na tort, jeszcze o tym nie pamiętałam i pomyśleliśmy, że w zasadzie nie było co świętować. Dlatego zrobiłam deser w wersji miniaturowej. Klasyczny biszkopt, przełożyłam kremem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kawy. Całość ozdobiłam gorzką czekoladą oraz wafelkami o smaku cappuccino

Mienta blog
Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki 147

niszcząc wszystko (po każdym poprawianiu w złości torcik jeszcze gorzej wyglądał:P). Ale może kiedyś nauczę się dekorować torty co najmniej ładnie ;)  dla moich dziewczynek warto próbować :) Ten torcik może nie wygląda, ale jest pyszny :) i tego się trzymajmy :))) Składniki: Biszkopt: 6 dużych jaj 3/4 szkl. mąki 3 łyżki kakao (kopiate) 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków

Kolorowy Przepisownik
Tort mleczno-czekoladowy 356

Nowy Rok rozpoczynam słodkim, czekoladowym tortem. Jest pyszny, z masą mleczną, uwieńczony czekoladową polewą i naturalnymi czekoladowymi posypkami Delecty . Idealny wypiek do popołudniowej świątecznej lub noworocznej kawy. Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego Delecta 1 łyżka oleju 1/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki kakao Masa

Smakołyki Asi
Tort egzotyczny 202

Składniki: ciasto: 5 jajek 1,5 szkl brązowego cukru 8 łyżek wody 2 szkl mąki tortowej 2  łyżeczki proszku do pieczenia krem: 3 op budyniu

Luźna Kuchnia
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 195

sklepu, a w szafce znalazłam właśnie takie dwie torebki. Wyszło bardzo dobrze, więc spokojnie możecie mieszać, oczywiście smaki tej samej firmy o tych samych proporcjach. Tak więc szybki to tort :)Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, w tym poście na odpowiedni przepis.BISZKOPT:6 jajek150 g cukru drobnego do wypieków115 g mąki pszennej25(...)DODATKOWO:7 plasterków pomarańczy z syropie ETERNOkilka wiśni z rumem ETERNO100 g czekolady gorzkiej (rozpuściłam ją w kąpieli wodnej i wylałam do foremek w kształcie łyżeczek) Wykonanie:Biszkopt pokroiłam na trzy równe blaty. Każdy blat nasączyłam wiśniówką rozrobioną z przegotowaną wodą. A blatu przełożyłam masą budyniową. Na  wierzchu ułożyłam odsączone z syropu plastry pomarańczy, wiśnie z rumem

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania