biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:139/235)

Tort śmietankowo czekoladowy z truskawkami 327

Bita śmietana, czekolada i truskawki to idealne trio. Ten tort jest delikatny i puszysty i trzeba uważać bo szybko znika a że sezon już powoli się kończy więc trzeba się spieszyć z jego upieczeniem. A na prawdę warto. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)truskawki, przykryć drugim biszkoptem, poukładać truskawki, rozsmarować resztę kremu i przykryć trzecim biszkoptem. Włożyć na dwie godziny do lodówki by krem stężał. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować. Bitą śmietaną posmarować boki tortu i obsypać kokosem. Wierzch toru posmarować i udekorować  bitą śmietaną. Włożyć

Ala piecze i gotuje
Tort urodzinowy 123

pewno będę nad tym pracować, gdyż mam motywację. Plusami przygotowywania tortu w domu jest takie, że wiemy co w nim jest i czy składniki są świeże. Minus to oczywiście czas, ale czego się nie robi dla pociech. Do ozdobienia wykorzystałam masę cukrową, którą pokazałam Wam w poprzednim poście. Składniki: Biszkopt, średnica 28 cm: - 8 jajek, białka i żółtka oddzielnie(...)łyżki cukru pudru Kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec cukier puder. Dolny blat biszkoptu posmarować konfiturą i połową bitej śmietany. Przykryć drugim blatem i przełożyć pozostałą bitą śmietaną. Przykryć ostatnim blatem. Z racji tego, że bita śmietana roztapia masę cukrową tort dookoła wysmarowałam masą maślaną. Masa maślana: – 200 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki

dom-agi.pl
Jak upiec idealny biszkopt lekko kakaowy – przepis dla początkujących 172

rośnie wysoki, wysoki że Ho ho Do tej pory duża część biszkoptów kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną(...)będzie się w nich rozpuszczał cukier, ponadto podczas ubijania zatrzymują więcej powietrza niż jajka prosto z lodówki. Aby osiągnąć temperaturę pokojową wystarczy na parę godzin (4-5) przed pieczeniem biszkoptu wyjąć jajka z lodówki lub na 30 min włożyć do bardzo ciepłej ale nie parzącej wody (o temperaturze nie większej niż 50 st.). Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo

moj przepis na
Coffee and walnut cake, czyli kawowy tort orzechowy. 134

lubiliście słodyczy o smaku kawy? Czekoladki, torty albo ciasteczka? Zawsze się zastanawiałam jak można lubować się w takich słodkościach. Ten tort natomiast – orzechowy z kremem kawowym jest zaskakująco smaczny. Może dlatego, że bardzo słodki... Składniki na biszkopt: 100 zmielonych orzechów włoskich 250g cukru 250g masła 220g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 4 jajka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

wysmienity
Delikatny biszkopt z karobem i warstwą sernikową bez cukru 164

Dzisiaj mała odskocznia od piernikowych smaków i aromatów, czyli to, co powstało z ostatniego biszkoptu - delikatne ciasto z lekką warstwą sernikową. Fajne połączenie smaków, pasujące do

FitKot
Czekoladowo-miętowa chmurka 442

Lekkie niczym obłoczek, a przy tym pyszne, wręcz uzależniające. Zostało ochrzczone adekwatnie do smaku, konsystencji i wyglądu! Chmurka to idealne połączenie czekolady i mięty w pysznym

Ratunku obiad
Tort śmietanowy z truskawkami 156

Najłatwiejszy tort na świecie, przynajmniej dla mnie ;) Nie jest pracochłonny, a smak cudowny. Po prostu smak lata ;) Biszkopt przełożony masą śmietanową z kawałkami truskawek, udekorowany płatkami kokosowymi i pokruszoną bezą. Mówię Wam cudo :D Poczęstowałam nim swoich gości, wśród nich byli między innymi zaprzyjaźnieni producenci drzwi i pracownicy firmy budowlanej, ach te remonty ;). Wszystkim bardzo smakowało :) Polecam! Składniki na biszkopt

Domowa cukiernia Ewy
Biszkopt z galaretką, pomarańczami i musem czekoladowym 278

Dziś nieco mniej zdrowo, ale za to jak pysznie! :D Święta Wielkanocne już za pasem, więc warto pomyśleć o oryginalnych wypiekach, które obok bab i mazurków

DefinicjaSmaku
MONTE – CIASTO MEGA CZEKOLADOWE Z SERKAMI MONTE 475

Pokazałam Wam ostatnio na moim fanpage ciacho Monte i nie dawaliście mi spokoju! Przepis miał być opublikowany dopiero za 2-3 tygodnie, ale prosiliście w komentarzach

Ostra na Słodko
Tort makowo-cytrynowwy z masą czekoladową i malinową 140

okazji Walentynek przygotowałam ten właśnie tort. Lekki, nie za słodki... bo jeśli coś już ostatnio piekę, nie może być zbyt słodkie... Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki drobnego cukru skórka starta połowy cytryny 1 kisiel cytrynowy bez cukru 3/4 szklanki mąki 3 łyżki maku 2 łyżki oleju szczypta soli Masa malinowa: 400 g mrożonych malin 2/3 szklanki cukru 2 łyki soku

Czerwień i błękit
Szmaragdowy tort biszkoptowy z maślanym kremem 167

ramach tegorocznych wyzwań pojawiło się też to. Upiec tort. Ciasta biszkoptowego nigdy nie piekłam, tylko słyszałam od Cioci (mam taką jedną, która zawsze wysmyczy biszkopt przekładany owocami z galaretką), że biszkopt to, tamto, siamto. No tak, ale dopóki sama się nie przekonam, na własnej skórze to różnego rodzaju porady są nic nie warte. Ot suche uwagi. W sobotni wieczór ukręciłam

Szybko Tanio Smacznie
Letni tort 144

jeszcze raz truskawki. Tym razem w towarzystwie jagód. Letni tort z sezonowymi owocami  ozdobiony bitą śmietaną. Użyłam truskawek świeżych do kremu i mrożonych do galaretki. Biszkopt8 jajek9 łyżek mąki krupczatki9łyżek cukru1 łyżka oleju1 łyżka wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo:3-4 opakowania galaretki (u mnie 1 truskawkowa + 2 agrestowe + 0,5 cytrynowej)ok. 50 dag truskawekok. 1 szklanka jagód1(...)truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki. Chwilę miksować na najwyższych obrotach. Pod koniec wlać spirytus.Wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Jedną włożyć na dno tortownicy, drugą pokroić w kostkę. Na biszkopt wyłożyć krem truskawkowy, a na nim ułożyć (nieregularnie) mniej więcej połowę pokrojonego ciasta i pozostałe truskawki. Zalać tężejącą galaretką truskawkową. Galaretka musi być tężejąca aby ciasto nie rozmokło.Schłodzić

Praktyczna pl
Koronkowy tort z malinami w środku. 214

którą możecie zrobić sami.  Potrzebna wam będzie mata silikonowa i specjalny proszek Cake  Lace Powder.  Tort w brew pozorom łatwy do zrobienia.  Pyszny śmietankowy krem świetnie komponuje się z malinami. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Biszkopt  5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej(...)biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Krem waniliowy 400 ml schłodzonej śmietany kremówki 250 g mascarpone 3/4 małej puszki słodzonego mleka skondensowanego Ziarenka z laski wanilii lub pasta waniliowa. około 300 g malin Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane. Miksować do uzyskania porządnej konsystencji ( Ma być stabilny krem) Krem maślany do posmarowania tortu

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto porzeczkowy raj. 218

wymyśliłam :) Nazwałam to ciasto porzeczkowy raj, ponieważ krem jest z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, natomiast do biszkoptu. dodałam wiórki kokosowe, a kokos kojarzy mi się z rajem :) Nie jest to, jakiś mój super wynalazek. Kiedyś moja kuzynka, zrobiła tort z podobną masą. Też z dżemem porzeczkowym, a dżemów u mnie dostatek. Pomyślałam, że będzie okazja na wykorzystanie. W końcu(...)nowych :) Ciasto wyszło naprawdę dobre. Syn już sobie zażyczył następne, ale truskawkowe :) Zachęcam do wypróbowania tego ciacha, bo jest proste w wykonaniu, dobrze smakuje i efektownie wygląda. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany

Agusiowe smakołyki
Tort Ambasador 165

drugiej dodać kakao, pokrojoną czekoladę, orzechy i rodzynki, oraz alkohol. Biszkopt można nasączyć sokiem z ananasa. Na ciasto wykładamy masę ciemną, a potem masę jasną. Brzoskwinie kroimy w plastry i równo rozkładamy na wierzchu , po czym zalewamy tężejącą galaretką, (na rozpuszczenie 2 galaretek dajemy 700 ml wody). Tort odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby stężał. Jest przepyszny

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania