biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:152/235)

Piankowa fantazja na zakńczenie lata 112

delikatne jak pianka i mam wrażenie, że zjadłam mniej czegoś słodkiego, niż np. kawałek tortu. Przekonajcie się czy Wy też to odczujecie po zjedzeniu piankowej fantazji       Składniki: galaretka o smaku truskawkowym 2 galaretki cytrynowe galaretka brzoskwiniowa 200 g biszkoptów 500 g niesłodzonego mleka skondensowanego 250 g serka mascarpone 4 łyżeczki żelatyny 300 g truskawek   Ponadto

Kuchnia u Krysi
Ciasto nie tylko do kawy 192

Ewa , kawoholiczka (jak sama o sobie mówi; nie, żebym ja coś insynuowała), zorganizowała na swoim blogu kawowe wyzwanie. Ha! Dla mnie to dopiero wyzwanie, bo kawę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 250

Przepyszne ciasto, idealne na lato, krajanka malinowa na super puszystym, wilgotnym biszkopcie. Lubię ciasto z galaretką na biszkopcie pod warunkiem, że biszkopt jest mięciutki. Taki właśnie

codojedzenia
Leśny mech - ciasto ze szpinakiem 339

 Widzieliście kiedyś zielone ciasto? Nie od barwnika, naturalnie! Musiałam spróbować.  Jak można wsadzić tyle zielska, którym straszą dzieci i nazwać to ciastem? A no

W kuchni bez szafek
Kakaowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną 111

coś co bardzo lubię, choć nie robię jej też zbyt często  Mama powtarza, że smak tortu byłby taki sam, a ryzyko, że się nie uda jest jak  70-30. Tak, Mama ma w sumie racje, bo kilka razy zwijałyśmy biszkopt, który nam pękł.....No ale Mama nie prowadzi bloga kulinarnego, a ja uważam, że wygląd  się liczy

Gosia gotuje
Truskawkowy tort z migdałami 182

Szybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi.  Składniki:15 okrągłych biszkoptów,400 ml kremówki 30%,3 łyżki cukru pudru,2 

Aga w kuchni
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 171

Wooltona (Lord Woolton Pie)Mirabelkowy blog- Brzoskwiniowa melbaPrzepisy Aleksandry- Brzoskwiniowa melba- Gateau Alexandra- Klasyczna Tarte Tatin- Victoria Sponge (Biszkopt królowej Wiktorii)Rodzinka od kuchni- Czarna Pavlova- Sałatka WaldorfRozkoszne smaki- Polędwica a'la Wellington- Polędwiczki wieprzowe św. BarbaryPrzy kubku kawy- Bawarka- Tort Sachera (Sachertorte)W pewnej kuchni na Wyspach...- Sałatka WaldorfZ kartoflanego pola- Amerykany- Babka a'la lody księcia Puecklera- Bagietki

Przepisy Aleksandry
Trufle czekoladowe. 215

Trufle te powstały z pozostałego ze świątecznych tortów biszkopta.Mocno czekoladowe w 3 smakach. 100g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%)3 łyżki masłaok 12o ml śmietany kremówkiszczypta soliPokruszony suchy biszkopt ( najlepiej z domowego wypieku)Dodatkowo:kieliszek wódki , winiaku lub brandy , kakaoskórka otarta z 2 pomarańczykawa espresso ok 50 ml + kawa sypka w proszku (nie w granulkach) Czekoladę pokruszyć do małego garnka , dodać

Malinowa Kawiarenka
Zielony torcik z truskawkami 129

wymieszaną z sokiem z cytryny. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować kremem, posypać wiórkami czekoladowymi. Pozostały krem podzielić na dwie części. Zrobić intensywny odcień zieleni oraz jasny pastelowy. To r t dekorować zielonym kremem  wedle uznania. Boki tortu obsypać czekoladą. Ułożyć truskawki. Dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Tort bananowy z masą Milky Way 369

było wczoraj te wyczekiwanie kiedy będzie się miało 18 lat :) Na początku miałam zrobić inny tort, jednak poszperałam na wielu blogach, każdy dał mi jakiś pomysł i ostatecznie w głowie ułożyłam plan tego urodzinowego ciasta, ale następnym razem zamienię jeden środkowy, jasny biszkopt na ciemny, żeby było w nim trochę koloru. Nie będę skromna, wyszedł pyszny ! :)zapraszam do polubienia(...)batoniki Milky Wayśmietan-fixNasączenie :1 szkl wodykopiasta łyżka cukruaromat śmietankowyDodatkowo:herbatniki1 tabliczka mlecznej czekolady400 ml bitej śmietany2-3 bananygalaretka cytrynowa przygotowana wg instrukcji z tyłuPrzygotowanie :Biszkopt : Jajka z cukrem ucieramy mikserem do białości. Dodajemy obie mąki, łyżeczkę octu i proszek do pieczenia. Dokładnie wszystko łączymy, okrągłą formę natłuszczamy, obsypujemy bułką tartą lub mąką i wylewamy masę. Pieczemy

charlotte gotuje
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 164

Wami podzielić zdjęciem  i przepisem. Tort wykonałam specjalnie na konkurs.  Liczę, że organizatorom, jak również i Wam się spodoba.  Jest to moja pierwsza zabawa z masą cukrową.  Ale dokładnie ile jej mi poszło nie pytajcie ;).  Miałam ponad 1 kg a znikała mi w rękach córki.  Składniki: Biszkopt: 5 jaj  3/4 szkl cukru(...)czekoladowym serkiem. Zimną przegotowaną wodę łączymy z wiśniówką( do smaku) (likier, nalewka...) dosładzamy do smaku i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny. Takim ponczem nasączamy delikatnie nasz pierwszy blat biszkoptu. Na to wykładamy połowę kremu i układamy wiśnie z nalewki. Przykrywamy kolejnym blatem, który nasączamy i kładziemy resztę naszej masy i wiśnie. Na to ląduje ostatni blat, który delikatnie nasączamy

Malinowe Pocałunki
Tort czekoladowy z wiśniami i amaretto 199

ekstrakt migdałowy pasuje do konfitur jak złoto!  Ale o torcie miało być. Tam jest niemało czekolady. Całe 400 gramów. 200 g w musie i 200 g w polewie. Od Was zależy czy zmieszacie czekoladę mleczną z gorzką, czy użyjecie tylko gorzkiej albo tylko mlecznej. Biszkopt kakaowy Składniki: przepis pochodzi ze strony Moje wypieki, - tutaj zmniejszona porcja na tortownicę(...)czekoladowej dodajemy żelatynę, najlepiej przecierając ją przez sitko. Unikniemy wtedy grudek w musie czekoladowym.  Masę przekładamy na zastygniętą galaretkę z wiśniami.  Całość od razu przykrywamy drugą połową biszkoptu nasączonego amaretto i lekko dociskamy.  Całość w tortownicy owijamy z wierzchu folią spożywczą (aby nie dostały się do ciasta inne zapachy z lodówki) i chłodzimy przez kilka godzin

bistro mama
Idealny tort czekoladowy! 2336

fusów) 1/2 szklanki oleju o neutralnym smaku np. rzepakowego Krem: 100 g gorzkiej czekolady 300 g masła  450 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Jak zrobić idealny tort czekoladowy? Ciasto czekoladowe: Dno dwóch tortownic o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do misy przesiewamy cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól(...)gładki krem. Pod koniec ubijania dodajemy mleko. Za pomocą noża do chleba równamy wierzch przestudzonych biszkoptów. Pierwszą połowę ciasta równomiernie smarujemy 1/4 kremu. Przykrywamy drugą połową ciasta. Pozostałym kremem dekorujemy wierzch i boki ciasta wg własnego uznania. Ja po prostu wyrównałem boki i wierzch tortu, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego udekorowałem wierzch. * Jeżeli nie mamy 2 tortownic, to pieczemy

Kuchnia Łukasza
KLASYCZNY MURZYNEK Z POWIDŁAMI 272

   Można by rzec, że klasyka jest nudna. Ile to już razy jedliśmy sprawdzony sernik mamy czy babci, ulubiony biszkopt z owocami i galaretką, tartę

W kuchni Karmel-itki
Tort truflowy z malinami 191

okazała się hitem, uwielbiam robić prezenty, szczególnie, gdy okazują się bardziej niż trafione :) Wracając do tortu - jest cudowny. Delikatny, lekki, na bazie białej czekolady, z lekko kwaśnymi malinami, które doskonale przełamują słodycz ciasta. Udekorowany wiórkami czekoladowymi, płatkami migdałowymi i kokosowymi pralinkami. Polecam :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 150 g mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić(...)wyłożyć 1/3 masy truflowej, na niej rozłożyć połowę malin. Przykryć drugim krążkiem, rozłożyć połowę z pozostałej masy i resztę malin, lekko dociskając owoce. Przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Udekorować płatkami migdałowymi i wiórkami białej czekolady, ułożyć kokosowe pralinki. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
ŚMIETANOWIEC Z OREO 161

samo postępujemy z kolejnymi blatami ciasta, układając kolory biszkoptu naprzemiennie.  *250 ml śmietany ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masą smarujemy boki i wierzch. Z pozostałych ciastek kilka przekrawamy na połówki, na dekorację na wierzch, resztę drobno siekamy, obsypujemy nimi boki tortu. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Tort piernikowy z masą serowo-pomarańczową 134

się wielkimi krokami. Zapewne planujecie już świąteczne menu. Ja dziś proponuję Wam wspaniały tort pachnący piernikiem i pomarańczą. Gwarantuję Wam, że zachwyci on swym smakiem wszystkich Waszych gości. Jest pachnący, wilgotny, idealny z filiżanka kawy. U mnie zniknął w mgnieniu oka, każdy prosił o dokładkę :) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki pszennej(...)żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Gdy będzie szklista dodawać po jednym jajku. Wszystkie suche składniki przesiać i dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Biszkopt upiec w tortownicy (21cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na 3 blaty. Masa serowo-pomarańczowa: W większym

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania