biszkopt na tort - 3520 przepisów (strona:129/235)

Błyskawiczny tort biszkoptowy 94

nieba leje się niemiłosierny. A za mną chodzi tort . Nie lodowy tylko zwykły pieczony . Zważywszy na temperaturę  jaka panowała w kuchni,tort musiał być  szybko zrobiony. Dlatego troszkę odbiegłam od właściwego przepisu na biszkopt. Składniki Ciasto 6 jajek 4 łyżki  mąki 2 łyżki kakao 6 łyżek cukru zapach rumowy (może być inny) szczypta soli ( na czubek noża

Eli Gotowanie
Malinowy torcik 154

Puszysty biszkopt przełożony masą malinową i czekoladową oblany galaretką ze świeżymi malinami. Niebo w gębie! Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort waniliowy z kokosem 144

Dawno nie było u nas nic na biszkopcie dlatego postanowiliśmy wspólnie upiec jakiś torcik. Kombinacji smakowych było mnóstwo ale tym razem padło na smaki waniliowe, mleka

Kuchenne Wariacje
Torcik cytrynowy z musem truskawkowym 278

   Po kilkudniowej nieobecności wracam do Was z nowymi przepisami. Gorący okres już chyba za mną, powoli wracam do codzienności. Systematyczność wpisów więc wróci. Za

kolorowotorcikowo
tort jabłkowy 132

Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 150 gram maki pszennej 60gram maki ziemniaczanej szczypta soli Wykonanie Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka

w mojej kuchni
Tort urodzinowy 122

Moja córka właśnie dziś kończy 4 latka i z tej okazji upiekłam dla niej tort. Córeczko moja, wszystkiego najlepszego Ci życzę, spełnienia marzeń i wiecznego optymizmu :* Biszkopt: 6 jajek 12 łyżek cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 2 pełne łyżki kakao Masa: 2 kostki masła 2 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki mleka w proszku

Ciasteczkowy Potwór
Tort piernikowy z masą śliwkową w czekoladzie. 152

się płynna dodajemy żółtko szybko mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Upieczony biszkopt piernikowy przecinamy żyłką na pół, wystudzamy, wykładamy masę budyniową, układamy kolejną warstwę biszkoptu, wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie zalewamy z góry polewą. Tort ozdabiamy wg uznania; użyłem płatków migdałowych, małych bez i cukrowych gwiazdek

BaRepas
Tort czekoladowy z bitą śmietaną 188

żołądkowa zawitała i do nas, na szczęście już o niej zapomnieliśmy ;)  A teraz do rzeczy;)   Przez weekend miałam przyjemność przygotować tort dla 6 letniej Julki. Solenizantka zażyczyła sobie aby były to czekoladowe biszkopty przełożone bitą śmietaną, motyw Kraina Lodu:) O to co mi wyszło;)  Składniki: 1 litr śmietanki kremówki 36 % 3- 4 łyżki cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
TORT ŚMIETANOWO -BRZOSKWINIOWY 147

Niezwykle delikatna pianka brzoskwiniowo smietankowa na puszystym biszkopcie. Dodatek całych brzoskwiń tylko uwydatnia smak. Polecam na wszystkie mniejsze i wieksze przyjęcia. Składniki:biszkopt:4 jajkapół

Z Majeczką w kuchni
Tort porzeczkowy - "Puszek" :) 169

letnia) zapytana, czy jej smakował, odpowiedziała: "Mniam i pyśny", a syn, który raczej na moje domowe wypieki nie jest zbyt łasy, po kilku dniach stwierdził: "Zjadłbym jeszcze troszkę tego tortu, co już go nie ma" :) ...jak widać zapisał się dobrze(...)biszkopt był wg przepisu mamusi :)Składniki:5 jaj (żółtka osobno od białek),1 szklanka cukru,3/4 szklanki mąki tortowej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,3 łyżki oleju,Uwaga! wszystkie składniki do biszkoptu muszą być w temperaturze pokojowej.Białka ubić na sztywno powoli dodając cukier. Dalej pojedynczo dodawać żółtka i mieszać, ale już ręcznie :) Następnie dodać

Delicious Titbits
Tort śmietanowy z brzoskwiniami i czekoladowymi różyczkami, czyli kolejna 18-stka 126

znów obchodzę kolejne osiemnaste urodziny :) W związku z tym zapraszam na mój urodzinowy tort, lekki, delikatny, bezalkoholowy, ozdobiony własnoręcznie wykonanymi różyczkami z  czekolady plastycznej KLIK . Smacznego :) BISZKOPT: 6 jajek rozmiar L 15 dag cukru pudru 8 dag mąki pszennej tortowej 3 dag mąki ziemniaczanej 3 dag ciemnego kakao masło i bułka tarta do tortownicy PONCZ: 1/2 szklanki syropu(...)jest gotowe. Kiedy lekko przestygło, wyjęłam z tortownicy i dostudziłam na kratce kuchennej. Na drugi dzień przekroiłam biszkopt poziomo na trzy blaty. Tym razem zrobiłam to tak: nadkroiłam biszkopt dookoła nożem piłką, a następnie w nacięciu umieściłam żyłkę, skrzyżowałam jej końce i pociągnęłam. PONCZ: Syrop z brzoskwiń wymieszałam z wodą. Nie dodawałam alkoholu, ale kieliszeczek wódki nie zaszkodzi. PRZEŁOŻENIE

Kuchenne zapiski Edyty
Tort czekoladowo - malinowy 1175

rozpoczęcie sezonu malinowego na moim blogu - pyszny tort czekoladowo - malinowy :). Wykonałam go na mocno czekoladowym cieście, które nie wyrasta tak bardzo jak biszkopt i jest od niego cięższe, ale do kremu na bazie frużeliny i serka mascarpone pasuje idealnie. No i jest bardzo wilgotne, dlatego nie wymaga dużej ilości nasączenia ( całkiem z nasączenia nie chciałam rezygnować, bo krem jest(...)tych, które nie oddają swojej wilgoci do ciasta ). Frużelinę malinową jak i samo ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, znacznie skróci to czas pracy przy torcie. Tort jest nie za słodki, wspaniale komponują się w nim smaki czekolady i malin. Posiada jeszcze jedną ogromną zaletę - świetnie się kroi, na równiutkie, eleganckie kawałki :). Skusicie się? ;). Ciasto czekoladowe: 170 g mąki pszennej tortowej

Opowieści z piekarnika
TORCIK KORZENNY Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I BEZĄ 120

kremu. Połóż kolejny blat biszkoptu delikatnie dociskając do poprzedniej warstwy i postąp z nim tak samo jak z poprzednim. Następnie ułóż ostatni blat biszkoptu, jego wierzch posmaruj kremem i ułóż na nim najładniejszą ze wszystkich bez. Tort nadaje się od razu do podania natomiast można go schłodzić w lodówce – będzie jeszcze smaczniejszy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ciasto tortowe z serem 172

się przerazić. Wbrew pozorom jest to jednak proste ciasto. Proste, aczkolwiek trochę pracochłonne, bo pieczemy biszkopt z dwóch różnych ciast i sernik oraz przygotowujemy masę i polewę. Ciasto wychodzi wysokie, może więc z powodzeniem wystąpić jako tort lub ciasto tortowe na różne okolicznościowe imprezy. Jadłam to ciasto tak dawno, że zapomniałam

To co kocham
Tort o smaku rumu i cytryny 150

śmietana ale smakoszy na krem też jest dużo. Musiał smakować skoro zjedli go moi milusińscy. Składniki na biszkopt : 3 jaja L mąka pszenna 2 łyżki mąka ziemniaczana 1.1/2  łyżki cukier 1 łyżka Dodatkowo: krem to tortów rumowy Cykoria 1 szt mleko ( jest podane na opakowaniu) czekoladowe dmuchane kuleczki do dekoracji czekolada rureczki do dekoracji  rękaw cukierniczy

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania