biszkopt kawowy - 904 przepisów (strona:26/61)

Capucino z chmurkową pierzynką 121

Przepis zgarnęłam z internetu -strona wielkie żarcie-troche zmodyfikowałam  pod swój smak i wyszła rewelka. Zapraszam...  Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 4 łyzki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kawowa: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 szklanka cukru 5 łyżeczek(...)koniec dajemy obie mąki z proszkiem lekko mieszamy . Wylewamy na blaszke i pieczemy 30 min. 160st. Po ostudzeniu biszkoptu najlepiej nasączyć go wywarem z kawy rozpuszczalnej i wódki lub najlepiej spirytusu. 1/2 szklanki ponczu będzie w sam raz. Masa kawowa: 1/2 szklanki mleka odlewamy, resztę gotujemy. Rozrabiamy cukier, żółtka i obie mąki z odlanym mlekiem (najłatwiej wymieszać mikserem), powstałą masę

Kubki smaku
Ciasto "Mały Książę"-czekoladowo-kawowe z mlekiem w proszku bez pieczenia 238

Witam Kochani,  dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne ciasto, które na pewno Was zachwyci. Składa się z masy czekoladowej, kawowej z serkami i mlekiem w proszku, całość zdobi korona z biszkoptów i galaretki :) Dlatego nazwałam je Mały Książę :) Ciasto pięknie wygląda super się kroi i zachwyca smakiem. Jest bez pieczenia :) Zapraszam i bardzo, bardzo polecam :) Szybkie i idealne(...)czekoladowe -3 łyżki mąki -1 łyżeczka kakao MASA KAWOWA -250g masła lub  margaryny -0,5 szkl cukru pudru -400g serka homogenizowanego waniliowego -2,5 szklanki mleka w proszku pełnego -1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej -125ml wody -1,5 łyżki żelatyny DODATKOWO -herbatniki ok 30 sztuk -okrągłe biszkopty 1 paczka -2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe Dno blaszki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pyszny deser Tiramisu 472

Wykonanie i smak uzależnione są od regionu Włoch, w którym jest przygotowywany. Zazwyczaj jest to prostokątne ciasto, które składa się z kilku warstw. Układa się je naprzemiennie zaczynając od biszkoptów (zazwyczaj wybierane są specjalne sztuki o podłużnym kształcie), które są maczane w kawie lub likierze. Następnie nakładana jest masa - jej najważniejszym elementem jest serek mascarpone. Te obie warstwy układane(...)rozpoczął swoją międzynarodową karierę. Przepis na idealne  Tiramisu Główne składniki: 9 żółtek 240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao/ wiórki kokosowe/ czekolada do dekoracji 1/2 szklanki wody Poncz kawowy: 250 ml espresso 60 ml amaretto (albo innego alkoholu) 90 g cukru Przygotowanie: Poncz do biszkoptów: biszkopty należy namoczyć we wcześniej zagotowanej z cukrem

Gotuję Testuję
Likier kawowy 176

likieru kawowego, który z pewnością umili Wam niejeden wieczór. Ładnie zapakowany może być idealnym prezentem dla kogoś bliskiego, możecie użyć go także do deserów, nasączania biszkoptów w tiramisu. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Likier kawowy Składniki 300 ml wódki 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 100 g cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej lub 100 ml mocnej kawy espresso

To co lubię - gotuję i polecam
Pychotka orzechowa z masą śmietanowo kawową. 372

tarta .Przełożyć ciasto.Piec w temp 180 st do suchego patyczka ( około 25/ 30 minut )Masa śmietanowo kawowa ;1 l kremówki 30 % ja kupuję łaciatą4 łyżki cukru pudru1 cukier waniliowy3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki żelatyny3/4 szkl mleka3 łyżki wody Nie cała paczka biszkoptów  Wykonanie;Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody aby napęczniała .Kawę rozpuścić w letnim mleku , dodać żelatynę(...)około 1/2 szkl . wody , 2 łyżeczki kawy, 1 łyżeczka cukru ).Masę podzielić na 3 części.Jedną część wyłożyć na spód ciasta.Na masę ułożyć biszkopty .Na biszkopty połowę dobrze tężejącej galaretki Na galaretkę znowu masę kawową .Biszkopty.Masa kawowa Zielona galaretka SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
Kawowa babka z polewą czekoladową 194

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby swoje walory na dłużej, niestety

pink envelope
Ciasto cappuccino czekoladowo - orzechowe 75

tortu bo jest wilgotne i kremowe. Ciasto jest pyszne. Kawa łagodzi słodycz ciasta i kremu. Dla mnie takie ciasto sprawdza się na każdą okazję. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt czekoladowo - orzechowy: 5 jaj 125g miękkiego masła 0,5szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 3/4szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki(...)czekolady 1 łyżka śmietany 30% zmielone orzechy włoskie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Złożenie ciasta: W torownicy ułożyłam na dnie pierwszy blat ciasta czekoladowego. Nasączyłam go 1/3 naparu kawowego i posmarowałam około połową kremu. Nałożyłam biszkopt orzechowy. Również nasączyłam go kawą i posmarowałam drugą częścią kremu, zostawiając około jedną łyżkę do dekoracji. Nałożyłam drugi blat czekoladowy, nasączyłam resztą kawy i posmarowałam cienko

Waniliowe Improwizacje
Deser a'la tiramisu z jagodami. 174

pysznie. Jak już Wam wspominałam miałam w planach jeszcze wypróbować przepisy z tymi owocami. W ostatni weekend zrobiłam szybki deser a'la tiramisu. Biszkopty nasączyłam cappuccino, zamiast kawą rozpuszczalną. Przyznam się szczerze, że desery i wypieki kawowe nie za bardzo mi smakują, może przez to, że nie piję kawy, dlatego biszkopty nasączyłam cappuccino z dodatkiem amaretto. Deser smakował pysznie. Radzę

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Zaczynam dzień od kawy 66

mleka, zatem zaspokaja potrzeby każdego smakosza kawy. Nie ma różnicy, że ja preferuję espresso, a moja połowa latte lub kremowe cappuccino. Dobry ekspres do kawy pozwala na kreatywne napoje kawowe z dodatkiem mleka. Jaką kawę wybrać? Dobry ekspres do kawy to jedna strona medalu, a ziarnista kawa do druga. Kawę kupuję w dobrze zaopatrzonych sklepach internetowych zwłaszcza na coffeedesk.pl(...)automatycznego ekspresu do kawy. Często używam kawy do deserów jak tiramisu i wypieków, zwłaszcza czekoladowych. Całkiem niedawno piekłam tort cappuccino . Użyłam wtedy zaparzonej kawy do nawilżenia biszkoptu oraz fusy kawy do kremu. Fusy kawowe do ciasta być może brzmią ekstremalnie, ale wierzcie mi tort cappuccino to tort, który docenią nie tylko smakosze kawy. Dodatek espresso do ciasta podnosi jego walory

codojedzenia
Przepis #41 Dietetyczne domowe Tiramisu 114

biszkopty upiekłam sama :) (bez glutenu i laktozy). Jedna porcja zawiera: 356,6 kcal w tym: B:13,4 g; W: 19 g; T: 10g. Składniki (na jedną porcję): - 3 biszkopciki - opakowanie jogurtu greckiego - 40 g daktyli wcześniej namoczonych - 1 łyżka kakao - 1/4 szklanki zaparzonej gorzkiej kawy zbożowej - 2 łyżeczki dowolnego słodzika - odrobina startej gorzkiej czekolady Wykonanie Krem kawowy(...)Całość dokładnie ze sobą łączymy. Krem czekoladowy Daktyle odsączamy z wody. Dodajemy do nich kakao i dokładnie blendujemy. Na dno kubeczka układamy  2 biszkopt, które wcześniej nasączamy w kawie. Następnie wlewamy połowę kremu kawowego. Na niego przekładamy przygotowany krem czekoladowy. Wlewamy resztę kremu kawowego. Na wierzch układamy biszkopta i posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady. Deser jest bardzo sycący

Health-Fit-Life
TORT ORZECHOWO-KAWOWY 162

nabrał lekkości. Biszkopt możemy upiec dzień wcześniej i trzymac w formie pod przykryciem. SKŁADNIKI BISZKOPT - wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową 5 jajek (M) / żółtka i białka oddzielnie ½ szklanki  mąki pszennej (80 g) ½ szklanki  zmielonych orzechów ⅔ szklanki drobnego cukru do wypieków KREM KAWOWY 400 g miękkiego masła 4 jajka 1⅓ szklanki cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki(...)cały czas miksując dodajemy zimną masę z ubitych jajek i kawy.  Na koniec małymi porcjami dolewamy spirytus. PRZEŁOŻENIE : Biszkopt kroimy na dwa blaty. Pierwszy dolny blat kładziemy na paterze, skrapiamy 1/3 nasączenia (zimnego) i rozsmarowujemy konfiturę. Wykładamy 2/3 kremu kawowego. Kładziemy drugi blat tortu. Znów skrapiamy nasączeniem i wykładamy pozostały krem ( 2-3 łyżki możemy odłożyć do dekoracji). Rozsmarowujemy

cool and minty
Tiramisu Włosko-Irladzkie  72

wiele odmian Tiramisu, które odbiegają od oryginału i tak też jest w moim przypadku. Żółtko zastąpiłem śmietaną, a espresso Guinnessem, co dało świetne połączenie goryczy i słodyczy, plus likier kawowy i karmel… Ach… Włosko-Irladzkie smaki 🍺😉 Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. Dane techniczne Tiramisu Ilość Porcji – 3 duże Czas Przygotowania – 20 minut ➕ chłodzenie(...)kawowy Gorzka czekolada Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Tiramisu Po pierwsze mascarpone wymieszaj z cukrem. Po drugie ubij śmietanę na gęsta i puszystą masę, czyli bitą śmietanę 😉 W międzyczasie otwórz Guinnessa i zrób łyka. Resztę wlej do miseczki. Po trzecie dodaj likier kawowy do mascarpone. Wymieszaj i połącz całość z bitą śmietaną. Po czwarte zamocz biszkopty

RafalCook
Torcik a’la Ptasie mleczko tiramisu 79

gustu jak np. krem orzechowo-kawowy z wanilią Nutura . Nie tylko nam, ponieważ zdecydowana większość uczestników naszych cukierniczych warsztatów oszalała na punkcie tego kremu 😄  Postanowiłyśmy go wykorzystać do torcika kawowego... i nie to nie jest jeszcze tiramisu! Na to ciacho również przyjdzie czas w jeszcze innym wydaniu 💜        Składniki: Biszkopt (śr: 18cm) -3 duże jajka(...)gorący biszkopt z piekarnika i spuścić go (w formie) na blat stołu z niedużej wysokości. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Odstawić do wystygnięcia. 7. Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. 8. Równo ściąć górę biszkoptu, dół przeciąć na dwa blaty. 9. Pierwszy blat umieścić w rancie cukierniczym i nasączyć go espresso oraz amaretto. WARSTWA ORZECHOWO-KAWOWA

Candy Pandas
orzechowo-kawowy tort 167

szklank cukru łyżeczka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 4 białka z jajek masa kawowa: kostka masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki cukru 1 l mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie: biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, wszystko razem delikatnie mieszamy. Następnie  powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia

ciastkarnia na kruchym spodzie