jakiegoś Świętego Mikołaja? DAWAĆ PREZENTY! :D Składniki (6 placków)/bez dodatków około 320kcal/: 2 jajka 15g otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 20g mleka 100g chudego sera białego 10g mieszanki prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo 0,5 łyżeczki cynamonu jeśli czujecie taką potrzebę to jakieś słodzidło, ja pominęłam bo zjadłam je z powidłami <3 Sposób
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwylądowała na patelni i dobrze, że wylądowała! :) Nie powiem ile ich wyszło bo ponad połowa rozpłynęła się wcześniej w garnku :p Składniki (całość około 845 kcal): 250g chudego sera białego 150g kaszy jaglanej firmy Kupiec zmielonej na mąkę (aby pozbyć się goryczki polecam uprażyć ją wcześniej na suchej patelni) 200g świeżego szpinaku jajko sól, pieprz wg, smaku ząbek czosnku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćplastry. 2. Z masła, żółtka, cukru i mąki zrobić kruszonkę. (Nie ma być zwartą kulą tylko sypką kruszonką - w razie potrzeby dodać mąki) 3. Jajka utrzeć z cukrem na biały puch. 4. Dodać proszek do pieczenia i olej. Miksować ok. 2 min. 5. Do masy jajecznej dodawać stopniowo przesianą mąkę i mleko. Miksować na najniższych obrotach. 6. Gotową masę wylać
A Ty Smakuj Mniemieszać woreczkiem aż do uzyskania jednolitego koloru. Wysypać do miseczki i zostawić do wyschnięcia. Krem nałożyć na zimne babeczki, zamoczyć w niebieskich wiórkach kokosowych. Włożyć czekoladową markizę. Wycisnąć biały krem na oczy, dodać czekoladowe kropelki
Humanistka w kuchnipieprz, świeżo mielona sól, słodka papryka, ostra papryka, oregano Na puree: 1 mały kalafior 4-5 ziemniaków 2 łyżki masła (fantastyczną cenę na masło ekstra znajdziecie TUTAJ ) Przyprawy: sól, biały pieprz Przygotowanie puree: Kalafiora porcjujemy na różyczki, a ziemniaki obieramy. Umieszczamy w garnku z zimną, lekko osoloną wodą i stawiamy na gaz. Gotujemy około 10 minut. Zdejmujemy z gazu, odcedzamy
Kolizje Smakówwszystkim Dzieciom życzę, aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i trwało jak najdłużej!!! SKŁADNIKI: 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 1,5 łyżeczki cukru waniliowego, 10 dag sera białego, 1 jajko, 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 słoiczka konfitury " NASZE DOMOWE Płatki róż" . PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieram razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
Tradycyjna kuchnia Kasizjedliśmy ze smakiem czego i Wam życzę:) Składniki: 1 kg cebuli 2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżki mąki masło do podsmażenia w szklanki bulionu (może być warzywny) 2 szklanki białego wytrawnego wina sól i pieprz do smaku Cebulę kroimy w piórka. Dusimy ja na maśle około 30 minut. Uduszoną przekładamy do garnka i zalewamy winem. Całość oprószamy mąką i intensywnie
Lubczyk i Waniliadowolna...u mnie czekolada i morwa suszona...a na dodatek dodałam cukier i mąkę kokosową...pyszne były... 1 kostka masła (200g) 1 szkl. cukru [ u mnie 3/4 szkl.cukru białego i 1/4 szkl. cukru kokosowego ] 1 mały cukier wanilinowy (16g) [ 1 łyżka ekstraktu waniliowego] 1 jajko (całe) ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 ½ szkl. mąki
Moje domowe kucharzeniegotowania. Do dużego garnka wlewamy kefir, dorzucamy starte warzywa: ogórki, rzodkiewki, zgnieciony ząbek czosnku i zioła. Na koniec wlewamy przestudzoną botwinkę. Uwielbiam ten moment kiedy biały kefir barwi się na intensywny biskupi kolor ! Zupę przyprawiamy, jeśli wyda się nam mało kwaskowa możemy dolać do niej wody z ogórków kiszonych. Chłodnik podajemy dobrze schłodzony
Kulinarne przygody Gatityzostał taki wielkości 3x3 cm, miałam parowany łyżeczka łuskanych ziaren konopii, do nabycia TUTAJ 1 ugotowane jajko 1 łodyżka natki pietruszki 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej szczypta białego pieprzu opcjonalnie sól Łososia obieramy z ewentualnych ości i rozgniatamy widelcem razem z jajkiem. Dodajemy do nich posiekaną natkę pietruszki i resztę składników. Mieszamy. Podajemy na świeżym chrupiącym pieczywie. :) Skomentuj
MamaOskarkainne róże z ogrodu. I trochę bieli, no dobra:-) Ta żurawka miała ciemne liście, ale w ciółpieniu listki rosną jej jasne. Orlik za to zblakł i jest prawie biały. Podpatrzony w Wojsławicach pomysł- płotek z amorfy, torf i woda nie spływa. Ten gigant to kwiat naszego kiwi! A to jasnota, która ma robić podszyt w lasku
les mirabellesgorzkiej czekolady 1 czubata łyżka masła Rabarbar: 2 łodygi rabarbaru 10-20 ml wody 5-6 łyżek cukru Różowy kajmak rabarbarowy 150 ml mleka 40 g cukru białego syrop z rabarbaru opcjonalnie kilka kropli czerwonego barwnika Dekoracja: listek świeżej mięty łyżka śmietany kremówki 30% ubitej na sztywno grube wiórki czekolady gorzkiej do posypania całości Przygotowanie: Ciasto: 1. Mąki przesiać
KreatywnePinycukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 1 serek waniliowy Danone 4 żółtka 5 łyżek wiórek kokosowych Masa serowa : 250 g sera białego chudego 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych 1 roztrzepane jajko dowolne ziarenka do posypania , mogą być nawet wiórki migdałowe lub kokosowe Wykonanie
Sama słodycz i szczypta chiliprzepis do moich domowych warunków i tak powstał ten smaczny śmietanowy deser z kwaśnym rabarbarem. Składniki 12g żelatyny 4 łyżki ciepłej wody 330ml śmietany 30% 330ml mleka 60g drobnego białego cukru 1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego 300g rabarbaru 125 ml czerwonego wina skórka starta z 1 sparzonej wrzątkiem pomarańczy 1 łyżka soku pomarańczowego 2 łyżki miodu 4g żelatyny 2 łyżki
W kuchni wieczoremodcień na sukienkach. Do wyciśnięcia różyczek na babeczkach najlepiej wybrać tylkę (dzióbek) do szprycy w kształcie zamkniętej gwiazdki. Worek cukierniczy lub worek strunowy wkładamy do szklanki, nakładamy do środka biały krem smarując wnętrze worka, następnie nakładamy kolorowy krem. Dzięki dwóm kolorom kremu sukienki księżniczek będą miały różne odcienie. Różyczki nie muszą być idealne, ważne żeby zrobić około trzech okrążeń kremem
Ciastkozercy