biała - 7122 przepisów (strona:365/475)

Najlepsza sałatka z tuńczyka 3201

tuńczyka. Oto przepis na łatwą i pyszną sałatkę. Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 cebula 3 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 1 opakowanie białego serka np. Bieluch sól pieprz Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy

My Chcemy Jeść
Świąteczna zupa chrzanowa 165

Którą zupę wybrać na świąteczny obiad? Żurek czy biały barszcz? Obie propozycje mają liczne grono zwolenników, ale ja w tym roku stawiam na lekką zupę chrzanową. Składniki (na cztery porcje) 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 ziemniaków 750 ml bulionu warzywnego 2 – 3 łyżki tartego chrzanu 1 jogurt naturalny 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ½ łyżeczki majeranku sól świeżo mielony

My Chcemy Jeść
Pasta z jarmużu i pieczarek 128

Rzymianie. W Polsce znany jest od dawna, ale głównie jako roślina dekoracyjna. Warto wiedzieć, że jarmuż to skarbnica składników odżywczych. Składniki 125 g jarmużu 2 pieczarki portobello 2 łyżki białego serka do smarowania (np. Bieluch) 1 ząbek czosnku sól pieprz świeżo mielony Jarmuż myjemy i osuszamy na sicie. Następnie drobno siekamy, usuwając twarde łodygi. Pieczarki portobello myjemy i ścieramy

My Chcemy Jeść
Biały dip do warzyw 161

kolendrę, ogórka, czosnek i mieszamy. Doprawiamy łyżeczką ostrej musztardy, sokiem z cytryny oraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Dip wstawiamy na godzinę do lodówki, aby smaki dobrze się przegryzły. Biały dip podajemy do świeżych lub gotowanych warzyw. Doskonale smakuje także z warzywnymi burgerami.  O właściwościach odżywczych rukoli można przeczytać w przepisie na  sałatkę z tą sałatą oraz fetą

My Chcemy Jeść
Tagliatelle z tuńczykiem w pomidorach. 181

domowy makaron. Czego nam potrzeba? -makaron tagliatelle -puszka tuńczyka w sosie własnym, lub wodzie -pół puszki kukurydzy -cebula -puszka pomidorów krojonych -parmezan -oliwa -sól, pieprz -tymianek -muscat biały półsłodki Cebulę posiekaną szklimy na oleju, solimy i pieprzymy. Podlewamy winem (pół szklanki). Gdy płyn się zredukuje dorzucamy pomidory i kukurydzę. Dodajemy szczyptę posiekanego tymianku. Redukujemy płyn i zagęstniamy Makaron gotujemy

BaRepas
Wykwintny chłodnik 106

takie upały najlepszy jest orzeźwiający chłodnik! Składniki: 1 ogórek sałatkowy, ½ szklanki białego wytrawnego wina, 1 szklanka śmietany, 4 kostki rosołowe, 4 jajka, posiekany koperek, sól do smaku. Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i odstawić. Kostki rosołowe rozpuścić w jednej litrze przegotowanej wody, dodać wino wymieszane ze śmietaną i posolić. Dodać posiekany koperek ze starty ogórkiem, kilka kostek lodu i wstawić

Tradycyjna Kuchnia
Łosoś w ostrej cytrynce 187

dużo mówić - rewelacyjny!   Składniki: 700 gram filetów z łososia Marynata: 3/4 szklanki soku wyciśniętego z cytryny 2 średnie cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka posiekanego na drobno świeżego imbiru 1 łyżka posiekanej na drobno świeżej zielonej kolendry 1/2 łyżeczki drobno posiekanej świeżej ostrej papryczki 1 łyżeczka soli świeżo zmielony pieprz (młynek) Wykonanie

Garniec Magalie
Sałatka z wstążkami z cukinii 186

garść liści szpinaku garść orzechów laskowych ser feta oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos (na prezentowaną ilość): 3 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego z białego wina 1/2 łyżeczki musztardy Dijon 1/2 łyżeczki oregano 1 średni ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę szczypta soli szczypta pieprzu Przed podaniem: świeżo zmielony kolorowy pieprz (młynek) Wykonanie: Cukinię oraz szpinak

Garniec Magalie
Miętowy dorsz 132

łyżek stołowych świeżej mięty 1 łyżka stołowa świeżej natki pietruszki 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka stołowa startego parmezanu 1 łyżka stołowa gęstej, słodkiej śmietany 1 łyżka stołowa białego octu winnego 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku U mnie dodatkowo - zielony groszek .  Wykonanie: W pierwszej kolejności należy przygotować pesto.  Wszystkie składniki posiekać, następnie

Garniec Magalie
Wiosenne gołąbki 286

wszystkich sklepach, ruszajcie zatem po nią, a ja napiszę, co do niej potrzeba.  Składniki (na 20 gołąbków): 2 młode kapusty 1/2 kg mięsa mielonego z karkówki 100 gramów białego ryżu (1 paczka) 400 gramów boczku wędzonego 2 pomidory 3-4 cebule mała główka czosnku (najlepiej młodego) 1 pęczek koperku 1/2 pęczka lubczyku 1 łyżka stołowa majeranku sól, pieprz

Garniec Magalie
Naleśniki z serem i truskawkami 198

Uwielbiam naleśniki z truskawkami, to moje jedzenie. Naleśniki z serem i truskawkami Składniki: Nadzienie : biały ser - 350 g żółtko jajka- 1 szt cukier waniliowy - 1 łyżeczka cukier - 2 łyżki ciasto na naleśniki mąka - 2 szkl woda - 1,5 szkl mleko - 0,5 szkl jajka - 2 szt sól szczypta dodatkowo truskawki cukier puder do posypania naleśników Sposób przygotowania: Truskawki umyć, oszypułkować

Kuchnia Danusi
Klopsiki w zalewie octowo -ketchupowej 165

cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia Zalewa: 4 szkl. wody 1 ½ szkl. octu koperkowego Kielecki 4 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki 1 duża cebula 4 ziarenka pieprzu białego Kociołek Smaków 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego Kociołek Smaków 3 łyżki cukru 2 łyżeczki soli cebulowej Kociołek Smaków Do mięsa mielonego dodać jajka, bułkę tartą, cebulę i czosnek

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z młodej kapusty 175

Składniki: 1 młoda kapusta (jeśli jest duża, lub 2 średnie) 1 kg mięsa mielonego 400g białego ryżu sól pieprz słodka czerwona papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Mięso doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ryż i wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Ciasto Afrodyta 12792

Polecam.   Składniki: Biszkopt: 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru 1/2 litra śmietany 30% 1 opakowanie śmietany śnieżki 2 galaretki cytrynowe 1-2 łyżki cukru pudru Kokos: 100 g wiórków kokosowych 2 płaskie

Kuchnia domowa Ani
pyszny sernik na zimno z truskawkami i galaretką 1242

zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego zmielonego trzykrotnie lub gotowego w wiadereczku 120 g masła 200 g cukru 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki truskawkowej wykonanie masy serowej: Galaretki rozpuszczamy w misce w 2 szkl

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania